notice me kouhai9
profili

  • 30 ekim 2023 piyasadaki nakit krizi

    bravo mehmet şimşek'e, sonunda yaptıkları işe yaramış demek ki. şu an nakit krizi diye ağlayan esnaf, ürünlerine özellikle son 3 yıldır maaş artışlarının misli misli zam yaparak enflasyon yaratırken iyiydi, şimdi enflasyon düşürülmek için kemerler sıkılınca vay mehmet şimşek oldu. mobilya satandan araba satan, terziden kaportacıya hiç fark etmez, maaş oranları 2022'de kabaca %65 artarken %200 yaptınız mı yaptınız. e ne olacaktı bunun sonu. insanlar olmayan parasıyla ne kadar daha siz fahiş kar edin diye bu fiyatlara alım yapabilecek sanıyordunuz. enflasyonla mücadelenin ilacı resesyondur, kemer sıkmaktır, işsizliktir. şimşek yerel seçimi de atlattıktan sonra iki sene aralıksız acı reçete uygulamaya devam ederse ancak ülkenin alım gücü dengesini bulur. o zamana kadar enflasyon yaratma pahasına kendi karlılığını koruyanlar ağlamaya devam eder.

  • muhalifler giremez tabelası asan köy

    sakarya marmaranın göt deliğidir, şaşırtmamıştır.

  • 7 mayıs 2022 fb'nin 2010-2011 kupasını kaldırması

    türkiye jungle'ında son dönemde gördüğüm en absürd komedi bu olabilir. insan gerçekten hayret ediyor. bir gs'li olarak bence biz de uefa kupasını şöyle bir kaldır indir yapalım bizim neyimiz eksik.

  • osman kavala

    kimi desteklediği neyi desteklediği önemli değil bir an önce salınmalıdır. hiçbir kanıt olmadan , ceza almadan 4 yıldır hapishanede tutulan biridir. yarın akp'nin hoşuna gitmeyen bir şey söylediğinizde kafasına göre sizi içerde tutabileceklerinin bu ülkede demokrasinin işlemediğinin canlı kanıtıdır. dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde kafanıza göre birini 4 yıl esir alamazsınız, çin alır, arabistan alır, demokratik bir ülke sıfatı taşımayan ülkeler alır. ben öyleyim diyen bir ülke alamaz.

  • türkiye'nin 61 yıldır ab'ye girememesinin sebebi

    ab'nin önümüze koyduğu ve bütün avrupa birliği ülkelerinin kabul ettiği temel yasaları kabul etmeye direnen hırsız yönetimlerdir. evet ülkeyi yönetenlerin hırsızlığı en büyük engeldir, çoğu madde faso fiso. ekonomiyi düzeltecek, kafasına göre ihale verebilecek, şeffaflıktan uzak yandaşları zengin etme üzerine kurulu devlet sisteminden vazgeçmek istememeleridir. türkiye'yi yönetenler yeri gelir kıbrıstan vazgeçer ama ihalelerden vazgeçmez. bir gün ülke avrupa birliğine girebilmişse bilin ki namuslu insanlar tarafından yönetilmeye başlanmıştır. öyle olmayanlar sizi vizesiz ab yalanlarıyla kandırmaya devam edecektir.

  • uğur yılmaz deniz

    ekşisözlük bir insan olsa uğur yılmaz deniz olurdu herhalde, buradaki çoğunluğun ete kemiğe bürünmüşü gibi. karşıt siyasi görüşe küfür var, sığ milliyetçilik var, cinsiyetçilik, kadına hakaret var, rakip takıma küfür var, ünlülere küfür var, doktorlara sövme var. tam bir ekşi anonimi profili.

  • osman kavala'nın tekrar gözaltına alınması

    türkiye'de savcı ve hakimlerin bağımsız değil akp üyesi olduğunu bir kez daha net olarak gösteren durumdur. osman kavala muhabbeti aslında birikenleri taşıran son damla oldu. akp ülkeyi öyle tehlikeli bir hale soktu ki;
    - adaletin ortadan kaldırılması. hakkın hukukun işlemediği bir adalet sistemi - ok
    - uluslararası bütün mecralarda ülkede adaletin işlemediği, basın özgürlüğünün olmadığının kabul görmesi -ok
    - cumhuriyet tarihini en büyük işsizlik oranı - ok
    - bütün ülkede rahatsızlık yaratan 5 milyon suriyelinin ülkeye alınması - ok
    - seçilmiş belediye başkanlarının yerini merkezden atanan valilerin getirilmesi - ok
    - kaybettiği seçim sonuçlarının kabul etmeyip , hukuksuzca seçim yenilemesi - ok
    - devlet kurumlarının teslim edildiği bir grubun darbeye teşebbüs etmesi - ok
    - kendi ajandası için ülkeyi topyekün savaş macerasına sürüklemesi, savunma harcamalarının mecburi olarak artması - ok

    ülkenin şu anki gidişatı arap baharı öncesi ülkelere benziyor. akp bir zümrenin kişisel çıkarları için türkiye'yi arap baharıyla yerle bir edilmiş ülkelerin konumuna getiriyor. kimse demesin burası türkiye öyle bir şey olamaz diye. veriler ortada, yakın tarihteki örnekler ortada. yabancı destekli bir plan işliyor ve akp imtiyazını kaybetmemek için yine her zamanki gibi olanlara gözüne kapatıp bildiğini yapıyor. tek ummamız gereken bir şekilde seçimle bunlar gidip sonrasında yapılacak bir devri sabık ve restorasyon dönemi. aksi halde sonumuz harap.

  • muhafazakar insan eğlenemez zengin olamaz

    boşuna algı kasıyorsunuz burada. başı açık da eğlenir kapalı da mesele başında değil. insanların fakirlikten ailecek toplu intihar ettiği, işsizliğin %25'e dayandığı bir toplumda kaynağı iktidardan geldiği belli olan bir kesimin su gibi para akıtarak şatafatlı bir hayat sürmesi. işi biz türbanlıyız diye üzerimize geliyorlar diyerek sulandırmaya çalışacaksınız ama yemezler, süslümanlığınız size kalsın siz o görgüsüzce saçtığınız paraların kaynağını açıklayın.

  • instagram'ın hayatımızı mahvetmesi

    instagram hayatını mahvetmedi, paran yok şevket.