gnydgn4
profili

  • 2 mart 2021 türkiye'nin magna carta'yı kabulü

    2 mart 2021 insan hakları eylem planı açıklaması dahilinde cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan tarafından duyurulandır:

    “dil, din, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, mezhep ve benzeri sebepler temelinde hiçbir ayrımcılık söz konusu olmaksızın herkes hukuk önünde eşittir.”

    yaklaşık 800 yıl gecikmiş olsa da yerinde bir karardır.

  • 24 temmuz 2020 içinde bulunulan derin şok hali

    insanlar hipnotize olmuş gibiler, yaşananları kimse ciddiye almıyor. televizyonlardan şeriat marşları okunuyor, dünyaya kılıç sallanıyor. cumhuriyetin kurucularına hakaretler, bütün komşularla savaş pozisyonuna geçmeler, tarihler üzerinden verilen sembolik göndermeler... baroları böldüler, daha bu sabah sansür yasası kabul edildi. kadın cinayetleri, köpek tecavüzleri... böyle onlarca skandal. birkaç günde yaşanılanlar bunlar.

    anlayamıyorum, bu derin şok halini ve insanların tepkisizliğini anlayamıyorum.

    muhalefet aynı şeyi geveleyip duruyor: anketlerde oyları düştüğü için bunları yapıyorlar. so what? umut bağlanılan seçimin tarihi de 2023, üç yıl sonra... ulan üç ay içinde yapılanları şuraya yazsak üç yıl içinde yapılabilecekler dudağımızı uçuklatır. o derece çıldırmış gibiler.

    nedir bu şok hali, bu duyarsızlık, bu vurdumduymazlık? bu kayıtsızlık nedir? seçimlerse mesele, gerçekleşeceğinin garantisini “yüzde 100” kim veriyor? yahu ne oluyor, neden herkes bu kadar rahat ve bir bildiği varmış gibi davranıyor? ki varsa söyleyin de endişelerimiz dinsin, yüreğimiz hafiflesin.

  • cüneyt özdemir

    ekrem imamoğlu’na duyduğu nefretin sebebi, seçim öncesinde imamoğlu’nun bu youtuberın program teklifini reddetmesidir. bunu zaten kendi açıklamıştı, sitem etmişti. o günlerden bugüne imamoğlu denildiğinde yüzü düşüyor, morali bozuluyor. dokunsan ağlayacak.

    bu amcamız tatlı su gazetecisidir. ırak savaşı esnasında dünyanın her yerinden gazeteciler tüm riskleri alarak sahadan haber geçerken, hatta bir kısmı basın şehidi olurken kendisi abd filosuyla takılmış, sonra da buna savaş gazeteciliği demiştir. hadi oradan! sen ancak kendin gibileri kandırırsın!

    cüneyt hızlı yol alıyor. bir yıla kalmaz ahmet hakan kıvamına gelir. zaten arada cbaşkanının uçağı için kendisine neden teklif yapılmadığını şakayla karışık söylüyor, yüzünde de o samimiyetsiz gülüşü... teklif gelse gazetecilik etiği falan bunun sikinde olmaz. zayıf karakterlidir.

    “birand yaşasaydı...” diye cümleye başlasam, gerisini herkes tahmin edebilir. ve aklı başında olan herkes üç aşağı beş yukarı benzer şekilde cümleyi tamamlar.

    şöyle sonlandırayım: cüneyt’e para verin, gerisini düşünmeyin.

  • kışı güzel kılan detaylar

    hiç şüphesiz gece kar yağarken oluşan turuncu renktir.