protomon8
profili

  • sermiyan midyat'ın abd sağlık sistemini boklaması

    abd sağlık sisteminin bok gibi olduğunu herkes biliyor ama bu tarz alanlarda liberal bir devlet ile sosyal bir devleti karşılaştırmak çok büyük bir saçmalık.

    almanya ile karşılaştırılsak neyse. gerçi almanya'ya karşı da tırnak ucu kadar üstün noktamız yok. ikimiz de sosyal devletiz sözde.

  • afad

    sabahtan beri "17 ağustos'u hatırlatıyoruz." temalı mesajlar atan kuruluş.

    bana niye hatırlatıyorsun? git müteahhitlere, belediyelere falan hatırlat. müteahhitlerin saçma sapan projelendirdiği ve o saçma sapan projeye bile uymayıp malzeme çalmaya devam ettiği, belediyelerin de bunlara göz yumduğu binalarda ölüp gidecez nasıl olsa 99 yılındaki gibi. ne diye bize hatırlatıyorsun ki?

  • celal şengör'ün korona hakkında çin'i suçlaması

    sonuna kadar haklı bir suçlamadır. tamam nüfus çok ama nüfus çok diye de sıçtığınız boku yemenize gerek yok. salgın bitsin bunlar yemeklerinden vazgeçmezler yine. hatta geçenlerde okudum bir yerde hayvan pazarının tekrar açıldığı yazıyordu. bu ülkeye komple ambargo koyulması lazım yaşam tarzlarını değiştirene kadar.

    bu ülke ne bir ticaret yapılmalı ne de bu ülkeye giren bir insan geri alınmalı. sikerler ucuz üretim gücünü, ucuz ürünlerini.

    edit: oradaki hayvan pazarını bizim buradaki kurbanlık pazarı ile karıştıranlar google görsellere kısaca bir göz atsınlar. oradaki canlı kediler köpekler beslenmek için canlı tutulmuyor. canlı canlı yağda kızartılmak için canlı tutuluyor. oradaki pişmiş hayvanlar da canlı canlı pişirilen hayvanlar.

    böcek yiyen et yiyen hayvan yenir mi? etlerindeki birikmiş toksin oranı yemeye uygun değil diyor zaten.

    edit 2: @kapideligi isimli yazar mesaj attı. çin, hayvan pazarının açıldığı haberini yalanlamış. teşekkür ederim bilgi için.

    benim çindeki ölü sayısını yalanlayıp "daha çok kişi öldü ve çin sakladı." demem daha güvenilir bunu da belirteyim.

    edit 3: @montaya isimli yazar mesaj attı. çinde hayvan pazarları açıkmış. sadece wuhanda hayvan pazarlarının tekrar açıldığı haberi yalanmış. wuhan dışındaki diğer şehirlerde hayvan pazarları hala açık yani.

  • deprem vergisi

    sosyal medyada bu konuyla ilgili mükemmel bir hengame var. kimileri deprem vergisinin nereye gittiğini soruyorlar kimileri de soranları hedef gösterip vatan haini ilan ediyorlar. hatta birisinin tivitini alıntılayıp "ne kadar verdiysen söyle de verelim paranı sus." yazanı bile gördüm.

    cebimden çıkan paranın nereye gittiğini sormak bile vatan haini ilan edilip linç yemek için yeterli bu ülkede. ayrıca benim cebimden çıkan verginin kuruşunu sıyıran akp çocukları vereceklerse eğer paramı ömür boyu susarım mesela ben. sorun değil.

  • çiğ yenilmesinden hoşlanılan şeyler

    havuç. çok sevdiğimden değil ama pişmişine kesinlikle tahamülüm sıfır.

  • en beğenilen silah

    (bkz: caps lock tuşu)

  • kadir mısıroğlu'nu öldü sanan zavallılar

    öldü demek biraz hafif kalır. bacağı kırılan at gibi bir süre acı çektikten sonra nalları dikti. geberdi. mefta oldu. cehennemin dibini boyladı. anası laciverte boyandı.

  • doları 4 tl'den alıp 7 tl'den bozduranlar haindir

    bir chp vekilinin saçmalama serbest sıtaylasıdır.

    ben iki yıl önce 2.5 liradan dolar almıştım kenarda dursun diye önümüzdeki hafta 500 dolarını bozduracağım ihtiyaçtan ötürü. dolarım olduğunu duyup tepki gösterelenderden ve böyle ulu orta doları olan haindir açıklaması yapanlardan da iğreniyorum artık. ne yapayım yani doların tekrar 2.5 lira olmasını mı bekleyeyim? ne salak saçma şeyler bunlar böyle ya...

    edit: "erdoğan dolar 4 lira olduğundan beri bozdurun diyor" cümlesi ile başlayıp bla bla devam eden mesajları kendinize saklayın. ben doları alırken kimse bana dolar al demedi birileri doları bozdur dedi diye bozduracak değilim. doları olmayan insanlarda bu durumun hazımsızlık yaptığını düşünüyorum artık.