markovic2
profili

  • 1998 ve üzeri nesil

    94'lü biri olarak önceki nesillerin kendi dönemlerinde uzaya çıkmışcasına eleştirmelerine karşı olduğum nesil. mesleğim gereği 2000 ve sonrasında doğanlarla muhattap oluyorum genelde sizin derdiniz bu insanların alkol alması, bireyselliği temel alması falan değil probleminiz size yani önceki nesillere itaat etmemeleri ve kuralları, normları sorgulamaları. burada veya günlük hayatta istediğiniz kadar avrupai takılın, operaya sergilere gidin, öğle yemeğini milano'da akşam yemeğini paris'te yiyin ama önceki nesiller olarak bu 98 ve üzeri doğumluların bayramdan bayrama gördüğü akrabasının neden elini öpmek zorunda olduğunu sorgulamasına da nem kapıyorsunuz bu da bir gerçek. herkes ne verdiğine bakmadan sanki yüceltilmeye ihtiyacı varmış gibi yaşı küçük diye karşısından sonsuz bir itaat bekliyor bunu anlamıyorum.

    burada youtuber bağımlıları falan demişsiniz de geçmiş nesiller olarak içinizde dolayısıyla bu elemanların ebeveynleri fazla sayıda. adam gibi bir aile içi eğitim verip çocuk bilgisayarda, telefonda takılsın bana bulaşmasın kafasında yaşamazsanız çocuğunuzu faydalı içeriklere yönlendirebilirsiniz. yani iş yine sizde bitiyor.

  • sokak kedilerini besleyip komşuları rahatsız etmek

    northampton düklerini ve sussex düşeslerini rahatsız eden olay. kendi halinde yaşayan canlılara iki yemek su falan verilmesinden rahatsız oluyorsanız toplum için de değil de bu yabanilikle tek başınıza dağın başında yaşayın tutan yok sizi. şu el kadar canlıların beslenmesinden niye rahatsız olur insan hiç anlamıyorum.