jashjash9
profili

  • 6 ayda rusça öğrenirim diyen tip

    iş için ta rusya'nın çin sınırına gitmiştim. evrak işlerini tam 17 gün beklediğimizden 2. gün sıkılıp kiril alfabesinin çıktısını alıp başladım çalışmaya. abartanın rus sevgilisi olmasın ki ertesi gün nerede ne görüyorsam okumaya başladım. dil öğrenmeye yatkınımdır ama kiril alfabesini öğrenmek de 1 yıl falan almaz. tembel işidir o.

  • 6 rakamını ters çevirirsen 9 olur

    t: 69 ile ilgili bir şey mi diye düşündürendir

  • ibb'nin en iyi dönemini yaşıyor olması

    son: üşenmedim bütün girdileri okudum. çoğu kişisel deneyimler. az da olsa benim de katıldığım eleştiriler vardı. bir çoğu da hiç araştırılmadan yapılmış eleştiriler. zam konusu bir öngörü eksikliğinin değil öngörülemeyen fahiş kur artışının bir sonucudur diye düşünüyorum. ama artmamasını tabi ki isterdim. arkadaşlar türkiye'de maliyetler arttı bunu kabul edelim artık. bir de en iyi dönem demek her şeyin en iyi olması anlamına da gelmiyor.

    ön not: sıralı tam liste yapmak istiyorum bu dönem faaliyetlerini ama gerçekten toplumda o kadar susamışlık var ki, liyakatinden emin olunan birinin bir işin başına getirilmesi bile çok önemli insanlar için. o nedenle bir liste yapılsa sayfalar tutar.
    not: bakın arkadaşlar, buraya gelip hiçbir şey yapmadı diyenler buraya harcadıkları vakti gugıllayarak geçirseler gerçeklere ulaşabilirler. elinizi vicdanınıza koyun arkadaşlar. ben trol avında falan değilim bu ülke hepimizle kurtulacak. imamoğlu söylediğinden fazlasını yapan bir yönetici. gelir gelmez yaptığı en iyi iş de işini iyi yapanları iş başına geçirmesi. biraz araştırın, ibb iştiraklerinin yöneticilerinin özgeçmişlerine bakın, alın örnek;

    kültür aş
    iston
    kiptaş
    edit: mahalle evlerinden birisi bahçelievler zafer mahallesinde açıldı.
    edit 2: zamlardan bahsediliyor. bence de yapılmasa daha iyi idi ama unutmamak gerek marmaray'da da zam var. yani zam bu ülkenin bir gerçeğidir. asıl sorun ise az kazanıyor olmamız. o da umarım sonraki seçimde hallolacak.
    edit3: https://yuvamiz.ibb.istanbul/yerleskeler.aspx kreşleri buradan takip edebilirsiniz. adam daha internete kreşler yazmamış bana kreş hesabı soruyor.
    edit 4:tabi insanlar yazıyorlar daha taze haber ibb kız yurdu açıyor. öncelik de şehit ve gazi yakınlarında.

    sadece instagram üzerinden bile takip etseniz ortaya çıkan gerçektir. müze gazhane açılıyor, istanbul'un etrafı tarım cenneti oluyor, kent meydanları kimliğine kavuşuyor, yaya yolları artıyor, kültür sanat etkinlikleri şehrin her yanında var, kreşler, halk süt, halk ekmek, metro atılımlar, tarihi eserlerin şehre geri kazandırılması, deprem ve afet bölgeleri için seferber olunması, plajlar, kadın emek pazarları, kadın metro, tramway, otobüs şoförleri ve daha niceleri...

    yöneticiler halkın parasından maaş aldıklarını ve halkın parasını kullandıklarının farkında. sadece kentsel dönüşüm çalışmaları ile bile tarihe geçecek bir yönetim var.

    ben 33 yaşında bir istanbullu'yum. bu kadar aktif bir yönetici ve bu kadar aktif bir yönetici kadrosu ve bu kadar aktif belediye görmedim.

  • we've always achievement we'll achievement again

    last night we achievement too much.

  • türkiye hıristiyan olsaydı olabilecekler

    haç kolye takan barzo dolardı etraf.

  • imamoğlu'nun faturaları şişirip parayı cukkalaması

    yani bu trollerin de bizi seçtiğimiz kişinin her dediğine inanan ve parasının arkasını kollamayan mallarla kıyaslaması gerçekten şok edici. kardeşim git sen 15 temmuz şehitleri için toplanan paraların hesabını sor, işsizlik fonundaki 150 milyar liranın hala neden sadece 2 milyarının kullanıldığını sor. bu işlerle uğraşma.biz paramızın peşindeyiz. nereye gittiği de aşikardır. itimat kontrole mani değildir. tabi siz bunu unutmuşsunuzdur. çünkü (bkz: siyasal islam)

    edit: trolleri neden besliyorsunuz diye mesajlar geliyor. arkadaşlar, kardeşler, romalılar! insanları dışlayarak bir şey elde edemezsiniz. başlıkları görmezden gelerek de bir şey elde edemezsiniz. bu arkadaşımız kendi çapında bir görüşü benimsiyor ama malesef bu zihniyetin kara siyasetinin tuzağına düşmüş. kafasında bir soru uyandıracak her girdi bu arkadaşımızın karanlıktan aydınlığa çıkması için bir kibrittir. kusura bakmayın ama bizim herkese ihtiyacımız var. tek tek her birinin bu ülkenin aydınlık yüzü olmasına ihtiyacımız var. aydınlık, toplumun en alt seviyesine yayılıncaya kadar ne ülkemizdeki ne de yaşamdaki sorunlar çözülemezler.

    en basitinden başlığı açan arkadaşın jargonuna bakın; "cukkalamak" argo bir kelimedir. arkadaşımızın bilgi ve kelime dağarcığı ülkemizin ihtiyaç duyduğu seviyenin altında. olabilir. bu yalnızca akpartili insanlar için geçerli olan bir şey de değil ayrıca. ama sebebi ne olursa olsun düşünmeye başlaması bizim için önemli olmalı. bu nedenle (bkz: trol zırvaları) (bkz: trol başlıklar) (bkz: don't feed the trol) gibi girdilerin yerine soru sorduran girdiler olması gerektiğini düşünüyorum. troller ne kadar mantıksız başlık açsalar da bizler soru sorduran girdiler üretmek zorundayız.

  • kanal istanbul'a karşı gelenler gayri millidir

    valla içeri atarlar mı bilmem ama bir proje nedeniyle beni gayrı milli ilan eden insan da şerefsizdir, aşağılıktır, bayağıdır.

    yıllarca oku mühendis ol. az çok ülkene katkıda bulunmaya çalış, stepnenin biri çıksın "sen milli değilsin" desin. yavşak ya!

  • gezi parkı eylemine katılan efsanevi nesil

    göz gözü görmüyordu. her yer bembeyaz. ağlamayan bir tek kişi bile yoktu alanda. polislerin "ne olur gidin abi" diye yalvardıklarını hatırlıyorum. hepimiz mağdurduk ama birbirimize düşmandık. sonraları terörist mi olmadık, cia ajanı mı olmadık, dinsiz mi olmadık, üst akılın oyuncağı mı olmadık, peeehh...

    inancımız için ölmeye gelmemiştik ama ölmek de koymazdı şimdi bakınca. ne olursa olsun "ölen kardeşlerimize değmezdi" diye düşünürüm hep.

    hakkımızı alamadık tabi. fransa gibi olmadığımızdan daha fazla direnmediğimizden değil, halkın mağduriyetini manipule etmeyi iyi bildiklerinden alamadık hakkımızı. halkı kandırdılar, üstümüze gönderiyorlardı az kalsın.

    ben şimdilerde işimde gücümdeyim. ikinci gezi falan olmayacak bunu biliyorum. gezi'de öğrendiğimiz en önemli şey bu faşist düzenin ancak kendi dinamikleri ile yok olacağı idi. beklemedeyiz gibi bir şey.

  • çok fena ticaret döndüğü düşünülen yerler

    babaanne sütyeni