ordotanura2
profili

  • halk tv'deki erdoğan'ın üniversite arkadaşı

    universitede 4 sene aynı sırada oturmak mı? beslenme çantasını da paylaşmış mı merak ettim.

  • menzil cemaati

    aile eşrafından bolca mensubu olduğu için yakından tanıdığım tarikatımsı yapı.

    öncelikle şunu belirteyim bu cemaat ileride fetö falan olamayacaktır. olsa olsa içinden bir müslüm gündüz ve fadime şahin çıkar ve geçmişin aczimendileri tarzı bir şey olur.

    bu adamların kadrolaşmaları genellikle sağlık bakanlığında olduğu söyleniyor benim gördüğüm bir diğer kadrolaşma ise cezaevlerinde.
    2013 yılında işimden dolayı ege bölgesindeki devlet kurumlarının ihalelerine giriyordum. bunların içinde cezaevleri de vardı.
    özellikle şakranda bulunan aliağa cezaevi yeni açılmıştı. bilenler bilir bu cezaevi içerisinde 7 bölümden oluşuyor ve içinde 7000 den fazla tutuklu ve mahkum var.
    2013 yılında bu cezaevine her ay her bölümüne girdim ve içeride infaz memurlarının olduğu bölümden tutun da saymanların odalarına kadar her yerde semerkand dergileri ve takvimleri gördüm. ilk gördüğüm zamanlar 17-25 aralik olaylarından çok önceydi.

    sonraları diğer kurumlarda da bu tür durumların olduğunu öğrendim.

    başlarındaki kişiye ki bu adam abdulbaki erol oluyor, inanılmaz derecede bağlılar. oy vermekten tutunda kızlarıyla evlendirecekleri kişiye kadar bu insana soruyorlar.
    dine verdikleri zarar devlete verdikleri zarardan çok daha fazla diyebilirim.

    umarım azalarak yok olurlar diyeceğim fakat ailemden de gördüğüm o bağlılıkla çok zor hatta çok çok zor olduğunu görebiliyorum.

    edit: fetö olamazlar sözü yanlış anlaşılmış. ellerine böyle bir fırsat geçse daha beterini olacaklarından şüphem yok fakat fetö içerisinde soruları çalmadan da bir dolu insan iyi üniversitelerin iyi bölümlerinde okuyacak kapasitedeydi. menzil cemaati içerisinde bu tarz kafası çalışan adam bulmak çok zor. hükümet içerisindeki en popüler menzil mensubu eski bakanlardan taner yıldız'dı, o da somada iki gün aynı gömleği giydim diye ağlıyordu.

    bu nedenle fetö gibi kadroları dolduracak adamları yok. adamlar rabıta adı altında bir çakma meditasyonla sevaba girdiklerini düşünen her şeyin ama her şeyin cahili adamlar. fetö olamazlar lafım bu yüzden.