tragosimetri6
profili

  • yazarların aylık telefon+internet+tv masrafı

    66 tl internet - netspeed 35 mbps
    29 tl telefon - 5 gb internet, her yöne 1000 dk ve 1000 sms

    tv için çanak var ama ayda 10 saat açık kalmıyordur. ekstra bir platforma* *sahip değilim. ülkenin teknolojik koşullarına bakılınca, 95 liraya gayet yeterli ve performans açısından ideal.

    edit; telefon operatörü vodafone.

  • yazarların aylık telefon+internet+tv masrafı

    66 tl internet - netspeed 35 mbps
    29 tl telefon - 5 gb internet, her yöne 1000 dk ve 1000 sms

    tv için çanak var ama ayda 10 saat açık kalmıyordur. ekstra bir platforma* *sahip değilim. ülkenin teknolojik koşullarına bakılınca, 95 liraya gayet yeterli ve performans açısından ideal.

    edit; telefon operatörü vodafone.

  • sakallı erkek modasını bitirmek

    etrafta birbirinin aynısı insanları görmekten bıkan yazar beyanı. bence de haklı. hatta bu adamlar giyim kuşamlarında bile birbirinin aynısı lan. bir tek bana mı apaçi gözüküyorlar diyordum.

    (bkz: #83215998) kabak gibi erkek -o ne demekse- sevmiyorsan git ışid tipli apaçilerle takılmaya devam et. sana giren çıkan mı var lan?

  • cips markalarının s ile bitmesi

    (bkz: cipso)

  • kadıköy'de kadınlara hakaret savuran mahlukat

    yeldeğirmeni dedikleri mahalleyi bilen bilir de bilmeyenler ötüyor işte bik bik. kadıköy merkeze yakın olup da bu kadar pisliğin olduğu başka yer yok. o çocuk herife saldırsaydı emin olun 15 kişi üzerine çullanırdı. oranın arınması için napalm atılması lazım. nuh köklü'yü hatırladınız mı? kar topu yüzünden öldürülmüştü hani? he işte ora bura...

  • muharrem ince

    kırklı yaşlarında iki adamla bugün sohbet ettik arkadaşla. muharrem ince'yi beğenmediklerini falan söylediler. kabul ama neden? işte o çok komik;

    ya sen cumhurbaşkanısın ne işin var bisikletle zeybekle bilmem neyle, sen cumhurbaşkanı olunca ülkenin menfaatini koruyacan milyar dolarlık anlaşmalarda olacaksın ne o hareketler öyle saçma sapan.

    bunu diyenin arkadaşlarından arkadaşlarından biri de atladı konuya ve diyalog şöyle;

    -e olm al hollanda başbakanı döktüğü kahveyi paspaslıyo ne alakası var.
    +onla bu bir mi burası türkiye
    -?!'^'!^(!%(%

    devam ediyorum bak buralar da çok garip. bir tanesi bana dönüp sen kaç yaşındasın dedi, 27 dedim. sonrası;

    -ya bak sen bilmiyorsun işte, ben yaşadım o günleri, sen görmedin. hastane kuyruğu gaz kuyruğu blablabla
    +abi şimdi 2018'de gaz kuyruğuyla ne alakası var? ben 90'larda çocuktum o zaman da yaşamadık böyle bir şey. herhangi bir parti gelip gaz borularını mı sökecek zaten bu saatten sonra? kaldı ki gaz dediğin anlaşmayla olan bir şey. anlaşmayı iptal etmedikten sonra her türlü zaten parasını veriyorsun. hem de fazla fazla veriyorsun. bütçe açığını açıklayabiliyor musun bu vergilerle? hadi tamam onu da geçtim, diyelim haklı ol bu konuda. bizi gaz kuyruğuna sokacaklar. e hastane de nasıl sıra yok?
    -e yok tabi.
    +abi mr için sırayı 5 ay sonrasına verdiler raporun çıkması ve doktora göstermem 1 seneyi buldu nerdeyse. bu mu yok dediğin sıra?
    -o kadar da olsun.
    +ha? !'^!'^!'%!%&!&/

    yani demem o ki ince'yi eleştirecek bir şey bulamayıp sallıyorlar bol keseden. vay efendim "araba yapcaz 2021de onu kapatacakmış" yav 16 senedir niye yapmadı diyorum bu böyle elini sallamayla olacak iş değil ki diyor. ulan elini sallamakla 16 yıl aynı şey mi? 2021'de yapılacak olan da yerli falan değil. onu bile bilmiyor akıl veriyor.

    kimse kusura bakmasın arkadaş bu 40 yaş üstünün "siz görmediniz, siz bilmiyorsunuz, sizin aklınız beş karış havada, sizin nesil şöyle kötü, bizim zamanımızda şöyleydi" gibi söylemlerinden tiksiniyorum.

    lan abicim/ablacım bak ben sana o zamanların nasıl olduğunu sormuyorum, bir tarafımda da değil. bana ne senin kuyruğundan lan? sen bu şekilde giderse ülkende yetişmiş herhangi bir meyve yiyemeyecek haldesin. bırak geçmişi yahu. bana yarını söyleyeceksin. gencim lan ben. genç! benim bugünümü düşünmem, yarınımı planlamam lazım. afedersin de sikmişim 30 sene öncesini. bana ne aq? sen yaşadın diye ben de mi yaşayacağım sanıyorsun? siz bize geri zekalı diyorsunuz da o dönem o partileri başa getiren de siz ve aileleriniz. hangimiz geri zekalı? isyan etmeyen siz, eğitimsizliğe evet diyen siz, kuyruklarda bekleyen de şeker stoklayan esnaf da siz. eee bize ne bok atıyorsunuz aq? bizim derdimiz tasamız gelecek. bunun için bugünlerden itibaren plan yapmak istiyoruz. biz bize konuşmayanı, bize anlatmayanı, vaadi olmayanı seçmeyeceğiz diyoruz ama siz o dönem seçtiniz. sana milyarlık anlaşma yapacak adamın zeybek oynaması, bisiklete binmesi nasıl batıyor bunu anlamıyorum. he kıstasın buysa al; senin beğendiğin adam da attan düştü. senin beğendiğin partinin başbakanı yumuşak g'yi falan bilmiyor. senin beğendiğin adamlar "dolar dolsa ne olur dolmasa ne olur" diyor. senin beğendiğin adamlar seçmeniyle dalga geçiyor.

    hem zamanında kendi dönemindekilere oy verip 30 sene sonra şikayet ediyorsun, hem ben şu dönemdekini beğenmiyorum diye eleştiriyorsun. hayır sanıyorlar ki biz o dönemlerde yaşamadık diye bilmiyoruz. bok bilmiyoruz. sizin yakaladığınız fareler kadar kedi siktik biz. çünkü klasman farkımız var. biz teknoloji çağında yaşıyoruz. sizin bir sene sonra haberinizin olduğu yurt dışı gelişmelerini biz anında öğreniyoruz. daha çok görüp, daha çok okuyup, daha çok özeniyoruz. sizin kendi içinizde "olsun buna da şükür" diye yaşadığınızı, biz yaşayamıyoruz. çünkü "elin gavuru" dediğiniz yaşıtlarımızın refah seviyesi bizden kat be kat fazla. sizin zamanınızda da öyleydi belki ama göremiyordunuz. biz görüyoruz lan. adam bir ton sosyal medya hesabında öğrenciyken alabildiklerini tartışırken biz "acaba bu paraya aylık akbil yapmasam mı ya hem belki birkaç gün okulu kırar da kız arkadaşımla gezmeye ayırırım" diye kara kara üçün beşin hesabını yapıyoruz. tekrar kusura bakmayın ama biz sizden iyiyiz ve şanslıyız aq morukları. sen liseden mezun olduğunda iş bulup evini geçindirebiliyordun "moruk", ben üniversiteden çıkıp "acaba asgari ücretle iş bulabilir miyim?" diye düşünüyorum.

    çok uzattım, danışmanlar falan da okuyormuş herhalde sözlüğü, onlar da bu dil için kusura bakmasın, çok doluyum... ben oyumu ince öğretmenime vereceğim ve sizin anlamayacağınız en büyük sebepten ötürü; bana ve neslime bir umut vaat ediyor.

    not: yukarıda bahsettiğim belli bir yaş üstünün sözlükte de var olduğunu biliyorum ve düşüncelerine saygı duyduğumu belirteyim. benim bu sitemim bana ve düşüncelerime saygı duymayanlara.