aziz nesin4
profili

  • acun'un instagram canlı yayın rekoru kırması

    "çağımızda bazı kişilerin şöhreti, onlara hayranlık duyanların aptallığı ile doğru orantılıdır." (heiner geißler)

  • öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

    eğer gerçekten uyku sorunu çekiyorsanız ve geceleri uyuyamıyorsanız aşağıdaki işlemleri uygulayarak uyumanız mümkün. bunu şahsen denemedim ancak geçende gördüğüm bir blogda keşfettim. deneyenler yeşillendirerek sonuçları yazabilir.

    --- spoiler ---

    ılık süt içtiniz, sıcak banyo yaptınız, yine de bir türlü uyuyamadınız. şimdi anlatacağımız uyuma yöntemi tam size göre olabilir. bu yöntem 4-7-8 tekniği olarak adlandırılıyor ve iddialara göre 60 saniye içinde uyutuyor. yapacağınız şey çok basit: burnunuzdan 4 saniye boyunca nefes alın nefesinizi 7 saniye tutun nefesinizi 8 saniyede ağzınızdan verin ilk üç adımı 3-4 defa tekrarlayın. nasıl oluyor?
    denildiğine göre ciğerleri daha çok oksijenle doldurabiliyor, bu ilave oksijen de parasempatik sinir sistemini rahatlatıyor. yöntemi geliştiren amerikalı dr. andrew weill rahatlatıcı etkisi nedeniyle bu yöntemin aynı zamanda anksiyeteye de iyi gelebileceğini belirtiyor.

    --- spoiler ---

  • koşu parkurunda yanyana 5 kişi yürümek

    türkiye'deki koşu parkurlarında gerçekleşen elim olay. adı üzerinde "koşu parkuru" sevgili vatandaşlar. tamam hadi spor yapmak istedin yürüdün diyelim. neden yolu kapatıp koşu yapan insanların temposunu bozuyorsun? bir de üstüne üstlük utanmadan yanından koşup giderken "cık cık", "tövbe tövbe" diye sitemlerde bulunuyorsun. ayıp. aynı güruh alışveriş merkezlerinin yürüyen merdivenlerinde yolu kapatır.caddede dar sokaklarda yolun ortasından yürüyüp, arkadan gelen kişileri "pardon" demek zorunda bırakırlar.

  • didi reklamındaki mantık hatası

    bugün dikkat ettiğim mantık hatasıdır. ceza şarkısını söylerken teyze araya giriyor ve "sus allah'ın cezası senin yüzünden ezanı duymadık" diyor. fakat ceza şarkısını söylerken arka planda sofradaki kişiler yemek yiyor ve didi'nin yarısından daha azı bitmiş şekilde duruyor.yani eğer ceza şarkıyı iftardan sonra söylüyorsa teyze neden ezanı duyamadık diyor?iftardan önce söylüyorsa neden yemeklere hallenilmiş,didi bitmiş şekilde duruyor?
    edit: evet ağır işsizim