ismin insanlik hali3
profili

  • enpara'nın dövizime çökmesi rezaleti

    üst edit: para az önce geçti, herkese çok teşekkürler. ekşi'de gündem olunca hızlıca hallettiler mail falan beklemeden demek ki. uğradığımız zarar yanlarına kar kalmayacak bddk'ya şikayet edeceğim.

    20.05.2023 tarihinde wise hesabımdan arkadaşımın enpara hesabına 3000 dolar ve 7200 euro gönderdim. ocak ayında araba aldığım için kendisinden borç almıştım ve bu nedenle açıklamaya "borç ödeme" yazdım ve gönderdim.

    enpara 1 gün sonra 3000 doları hesaba geçti ancak 7200 euroyu bugün itibarıyla 12 gün geçmesine rağmen para onlara ulaştığı halde hala hesaba geçmedi, hukuksuz bir şekilde kendinde tutuyor. nedeni ise açıklamayı beğenmemesi. aynı açıklamayı dolar için de yazmama rağmen tek neden olarak "borç ödeme" açıklaması kabul edilemez diyor.

    arkadaşım borcum olduğuna dair imzalı dilekçeyi gönderdi, wise kendilerine düzeltme swifti gönderdi tüm bunlar olalı da 10 gün oldu ancak hala para hesaba geçmiyor, konuyla ilgili hiçbir teknik bilgisi olmayan müşteri temsilcilerinden başka da kimseyle görüşemiyorum.

    hukuksuz bir şekilde paramın üstüne çöktüler, yaptıkları rezilliğin farkında bile değiller. arkadaşım da araba alacaktı, bir hafta beklettiler arabayı zar zor, en son alamadı ve satıldı araba. ettiği zararın haddi hesabı yok, bunun hesabını kim verecek? enpara'daki bir adet işgüzar çalışan yüzünden 70-80 bin tl'lik bir zarar yaşıyoruz. dün bir saat telefonda görüşmeme rağmen para hala yatmadı, "tamam kayıt açıyorum" deyip bir boka yaramayan kayıtlar açan müşteri temsilcisi dışında bir muhatap da yok.

    paranıza hukuksuz bir şekilde çökülmesini istemiyorsanız bu şubesiz bankacılığı kullanırken tekrar düşünün derim.

    edit: miktardan kaynaklandığını düşünenler var, daha yüksek miktarda dolar veya euro transferini daha önce başkasının teb hesabına yapmışlığım var, hiçbir sorun yaşamadım.

    edit2: para enparaya ulaştı arkadaşlar muhabir banka ile bir ilgisi yok olayın, hesaba aktarmıyor.

    edit3: enpara müşteri temsilcisi aradı, açıklama "yurtdışından kredi kullanma" şüphesi yarattığı için kabul etmemişler, doları nasıl kabul ettiniz o zaman dedim, "sehven olmuştur" dedi. ciddi ciddi bunu dedi rezaleti görün diye yazıyorum. ikisi de türkiye'de ikamet eden şahıstan şahısa transferde kredi kullanma şüphesi ne alaka dedim, olabiliyor öyle şeyler dedi, hala paramı yatırmıyorlar yani. karşı bankaya mail atmışlar da o banka bana ulaşıp onlara geri dönecekmiş de vs vs daha aylar alabilir görünene göre, wise'dan bana ulaşan falan olmadı bu mail konusunda.

  • tüvtürk'ün devamlı kusur uydurması rezaleti

    tekel ve iki yılda bir haraç verilmesi zorunlu olan bir kurumun olası davalardan yırtmak için yaptığı bir şark kurnazlığı. halkı soydukları yetmiyor bir de olası davalarla üç kuruş bile kaybetmemek için böyle şeyler uyduruyorlar.

    tüvtürk muayenesinden yeni geçmiş bir araç arıza sonucu kazaya karıştı diyelim, araç sahibi de ben daha yeni muayene ettirdim, aracım kusursuzdu diye tüvtürk'e dava açtı, sonuç: "yoo hafif kusurlu demişiz işte".

  • sinema tarihinin en abartılmış filmi

    (bkz: birdman), binlerce kez birdman.

    bir iki farklı ama çok da güzel olmayan çekim tekniği, entel olsun diye sadece bateriden oluşan soundtrack ile sanat filmi olmuş hemen. e bir de oscar alınca tabi, izleyicilerde beğenmesi gerekiyormuş hissi uyandırdı herhalde.

    sanki anlatmak istediği çok derin bir mesaj varmış gibi triplere girmeler, bu güzel olmayan filmi güzel yapmaya çalışmak için filmle ilgili teoriler üretmeler... yok adam aslında tiyatrodayken kendini vurmaya çalıştığında ölmüş de biz onun hayal dünyasındaymışız da, yok aslında uçmuş da şöyleymiş de böyleymiş de. adamın ruh hali çok iyi yansıtılmış da.

    en etkileyici teoride bile filmin sevilecek hiçbir yanı yok. hayır öyle anlaşılmayacak karmaşık bir film de değil ama beğenenlerin en sık söylediği şey: ''siz anlamamışsınız, ondan beğenmemişsiniz.''

    çoğunluğun beğendiği ve benim beğenmediğim çok film oldu ama birdman gibisini görmedim çünkü beğenenlerin samimiyetine inanamadım bir türlü.