ocagin altina baktin mi2
profili

  • eyyam-ı bahur

    40 yıllık sıcak hava dalgamız bile mülteci akımının etkisi altında. balkanlardan gelen soğuk hava dalgamıza da kayyım atamasalar bari.

    (bkz: nemli terli yapış yapış arap seviciliği)

  • yazarların icra ettiği ilk meslek

    sene 1999, karneleri yeni almışız. yaşları 9 ile 13 arasında olan 5 arkadaş birleşip mahallenin çocuklarına tiyatro yapalım dedik. konularını bizim yazdığımız, evden anne babalarımızın kıyafetleriyle ve evlerimizden getirdiğimiz eşyalarla kombinasyonumuzu yaptık. eksiksiz aksesuarlarımızla çocuk aklımızla kurduğumuz dekor, bize göre darülbedayi aratmayacak cinstendi. günlerce çalıştık, provalar yaptık, tanıdık aile dostunun boş dükkanını kullanma iznini de almıştık ve artık hazırdık. bilet fiyatlarını da yaş aralığına göre ayarlamıştık. 5 yaşındaki velet 10lu yaşlarındakilere göre daha az vermeliydi ve velisiyle gelmeliydi. sokak sokak gezdik, kendimizce hazırladığımız afişleri elektrik direklerine yapıştırıp tanıtımımızı da yaptık. birbirinden farklı skeçlerle yaklaşık 30-40 kişilik seyircimizle(küçüklerin anne-babaları da dahil) güldürdük eğlendirdik çocukları hatta büyükleri bile, biz de onlardan biri olarak.

    hayatımda oynadığım ilk ve son tiyatro oldu, aslında devam edelim biz buna dememize rağmen. para için de değil sevmiştik oynamayı. sonra deprem oldu perde kapandı ama. hepimiz ayrıldık bi taraflara, farklı şehirlere.

    güzel günlerdi.