shallala5
profili

  • afganistan'da asılanların sokaklarda gezdirilmesi

    asılan suçlunun çoğu zaman 3 yaşındaki çocuklara tecavüz edenler değil de rejime karşı gelenler olduğunu bilmeyen/görmezden gelenler tarafından "oh işte, diğerleri de ders alsınlar" diye yorumlanan gezdirme eylemi. urgan boyna geçmeden anlamak lazım bir şeyleri ama işte ortadoğu böyle bir yer.

  • yüksek lisansı tez aşamasında bırakmak

    iki grupta toplayabilirim:
    (1) süreç boyunca yıldırılan ve sonunda seveyim böyle aşkın ızdırabını diyerek lisans üstü eğitimden vazgeçmiş idealist gençler
    (2) lisanstan mezun olunca belki bir iş çıkar diye bir gazla başlayıp, o arada iş bulup, zaten sevmediği ve alakasız bir konuyu seçtiği için sonunda canı sıkıldığı için bırakan gençler

    kendi hipotez kurmayı bilmeyen, akademik hayatı boyunca hiçbir kitleyi temsil etmeyen anketleriyle model geliştirmekten başka hiçbir şey yapmamış ancak etrafındaki herkesi evire çevire eleştirmiş "koca koca profesörler" öğretemediği her şeyi karşıdan beklediği, ve aslında ne istediğini kendisi de bilmediği için gidiyor ilk gruptakiler. onlar gidince de meydan ikinci grupta olacakken bir şekilde bitirebilmiş kişilere kalıyor. sonra o "koca koca profesörler" bu sefer de bu gençler niye böyle diye ağlıyor. türkiye akademisi biraz şey. ağlama duvarı.

  • oğuzhan uğur'un 15 temmuz videosu

    videoda biri yok. olması gereken tek biri.

    açmayın o yüzden.

    edit. ahahah, adını anmaya korkanlar eleştiriyor diyorsunuz da korkudan değil annecim o. ulusa seslenişi bir elin beş parmağı kadar olan takipçimle benim yapmamın mümkünsüz oluşundan. milyonlarca insana seslenen bir insanın artık esamesi okunmayan kişiler üzerinden eleştiri yapmasını eleştiriyoruz burada, eleştiri yapıyor oluşunu değil. ne çok seviyorsunuz sevdiğiniz insanın yanlışına kör olmayı.

  • kaz dağları siyanürlü altın madeni direnişi

    5 ağustos günü çanakkale belediyesinin de katkılarıyla büyük bir eylem var. detaylar belediye web sayfasında var: canakkale.bel.tr
    akşamına da mogollar olacak özgürlük parkında.
    çanakkale belediyesi dev ekran televizyonda tatilcilere durmaksizin gösteriyor altın madeni için kel bırakılan güzelim arazileri. birkaç kişiyi bile rahatsız ediyor olsa kar. rahatsız olun lan. hepimiz rahatsız olalım şu yaşananlardan. yoksa klasik hollywood filmlerindeki gibi parası olan kaçacak, hepimiz felakette ilk yok olan olacağız.

    #suvevicdannöbeti

  • cinemaximum

    alışmış insan bir kere -her alışveriş merkezinde bunlar olduğundan zaar- sinemaya gideceği zaman ilk cinemaximum sayfasına bakıyor. sanki başka alternatif yokmuş gibi. ben de böyleydim, ta ki bu haftasonuna kadar. merakla beklediğim filme bakındığım saatte bilet kalmadığını görünce hemen az ilerideki avm'ye gidelim madem dedim. baktım cinemaximum değilmiş, olsun dedim. ne olabilir ki? hem salon da boş. cinemaximum'ın 17,5 lira dediği bilete 11 lira verdim. salonda 3 çift vardık sadece. mısır almaya gittim, standart boy ve tanesi 5 lira. hani şu cinemaximum'da 13 lira olan mısır. sonra filme girdim, cort diye seans saatinde film başladı. ne bir reklam, ne fragman. lan dedim, nereye geldim ben. şimdiye kadar bayıldığım paralar, reklam izleyerek heba edilen zamanlar falan gözümün önünden film şeridi gibi geçti hep. daha da cinemaximum'a gitmem. göndermem.

    tanımsa tekelinin kırılması gereken sinema zinciri. kıralım bence. yeterin artık.

    edit: merakla beklediğim film tabi ki enes batur değil lan, coco *