rosencruz5
profili

  • ismail çipe

    şu an kontratını göremedim ama bildiğim kadarıyla süper lig standardında komik paralara oynuyor bu adam. yanlışım varsa özelden düzeltin. eski adıyla 2.lig playoff, yeni adıyla 1.ligde bile bu paralara iyi kaleciyi çok zor oynatırsın. kaleci gibi kritik mevkiyi geçtim herhangi bir standart topçuyu zor oynatırsın.

    transfermarkt'a göre kayseriye senelik 25 000 avro karşılığı kiralanmış 2019'da. o zamanın kuru ile bile bir ev bir araba parası etmez. daha yeni kasım 2021'de sözleşmesi uzatılmış. gs'den senelik 50000 euro alıyor olsa 2022'de yine içi dolu bir passat parası etmez. amatör sözleşmeden hallice bir paraya kulübe bağladığı adamdan ne performans bekliyor anlamadım galatasaray camiası. bizim berke ile altay da aman aman kaleciler değil ama kontrat olarak bu kadar ezildiklerini sanmıyorum diğer meslektaşlarına karşı. hele altay kesinlikle çok daha iyi kazanıyordur.

    ben bu adamda problem göremiyorum açıkçası. sıkıntı muslera'nın ilerleyen yaşı ile beraber artacak sakatlıklara ve muslera'nın emeklilik ihtimaline karşı senelerdir zamanı olmasına rağmen iyi bir yedek kaleciye yatırım yapmayan galatasaray'da bence. ismail çipe bu kadar ekmeğe bu kadar köfte diyor. kaç haftadır da bağırıyor. takımlarımız çok kötü yönetiliyor. yazık.

    edit: özelden turtle hermit çipe'nin senelik 12500 euro'ya oynadığını yazdı. süper lig için absürd komik bir para eğer doğruysa.

    edit 2 : varyete ve muz orta nickli suserlar 12500 euro'nun çok düşük olduğunu, muhtemelen senelik 500000 tl gibi bir paraya oynadığını söylediler. ekleyelim bulunsun.

  • gıda fiyatlarının çıldırması

    kaç aydır yazıyoruz... tüik kamu işçisi ve memurunun maaş zammını kontrol altına almak ve politika faizinin daha fazla yükselmesini engellemek için tüfe ile oynuyor, %20 altında tutuyor, şapkadan sürekli tavşan çıkarıyor ama üfe kabak gibi orada %45 bandında seyrediyor. üfe üretici fiyatları endeksi. üreticinin girdi maliyetlerindeki yükselişi temsil ediyor. sanayi elektriği doğalgazı düzenli zam alıyor. asgari ücrete kaç senedir takır takır zam yapıyor adamlar oy deposu olarak kullandıkları için. işçilik maliyetleri uçtu. sanayi üretiminin kabaca belki %80'i asgari ücret alıyordur. üretilen katma değer belli ihracat kapasitesi belli.

    öte yandan tarımsal üretim zayıf. hayvancılık zayıf. köyler boş. köylerde kalan tek tük kesim 60 yaş üstü. bunlar ekonomik açıdan verimli çalışma ömrünü tamamlamış insanlar. emekliliğin tadını çıkarıp işleri evlatlarına devretmeleri lazım ama araziler satılmış savılmış miras bölünmeleri ile kuşa dönmüş. köylerimizin hali içler acısı. ilk yağmurda karda yollar kapanıyor, çamur deryası oluyor. meralar bitik. sosyal ortam yok. nüfus yok köylerin kahveleri bile kapanıyor. köylünün evlatları öss'de 10 matematik 10 türkçe çözüp gaydırıguppak üniversitesinde 4 yıllık bölüm okuyabiliyor. o da olmadı 2 yıllık bir önlisans bulunur. sonra da polislik, uzman çavuşluk falan kovalıyor. mayışına bakıyor. köye bayramdan bayrama uğruyor. tarımsal üretim bu şekilde. tüketim ise sürekli artıyor. nüfus artış hızı düşse de artıyor. yetmez gibi milyonlarca mülteci beslemeye kalkıyorsun. ortadaki pasta belli. pastayı 8-10 milyon fazla bölüme ayırmak istersen kişi başına düşecek pasta miktarı da o oranda azalıyor.

    eğitim, hukuk, sanayi, liyakat, tarım, hayvancılık saatlerce yazılır ama bunlar herkesin bildiği şeyler. senelerdir söylüyoruz. muhalefet de söylüyor. memleketin neresinden tutsan elinde kalıyor. elle tutulur bir şey yok. başlık altında bir arkadaş yazmış çok doğru tespit. 2006'da paradan 6 sıfır atmıştık. o sıfırlardan birinin geri gelmesi 15 sene bile sürmedi. bu kafayla dahası da gelir.

    yaz sezonunda olmamıza rağmen gıda fiyatları böyle ise bu kış çok çok uzun geçecektir. ayağınızı yorganınıza göre uzatın. kimseye acımayın. sosyal yardımlar ile milyonlarca adamı devlet besliyor zaten. belediyesi ayrı valiliği ayrı dernekler vakıflar ayrı. kendinizi kurtarın. gereksiz harcamaları kesin. iphone 13'e uzaktan bakın. arabalara evlere düzenli bakım yaptırıp temiz kullanın. mümkünse evde kilerde, dolapta saklayabileceğiniz kuru gıda stoklayın. deterjan şampuan vs de kolay kolay bozulmaz koyun kenara. ufukta çocuk falan varsa son kullanma tarihlerini iyi ayarlayıp mama, bez vs stoklayın. 1 ekmek 10 tl olana kadar anlamayacak bunlar verdikleri oyların nerelere gittiğini. siz kendi işinize bakın dilenciye bile 1 tl vermeyin. her koyun kendi bacağından çok fena asılacak.

  • trendyol

    şu saatin üstüne aqua di polo diye bir marka basmışlar, şurada 60 tl'ye satıyorlar utanmadan. aman diyim dikkat edin. indirim falan olduğunu sanmıyorum olta atıyorlar.

    edit: marka bile basmamışlar. aynı saat. sadece butiğin adı aqua di polo :) yersen.

  • pelin çift'in canlı yayında yaptığı saygısızlık

    ya oğlum siz de ne kurcalıyorsunuz. kız trt'de yağlı kapı bulmuş, yağmur yağarken küpünü dolduruyor. senin elektrik faturanla sana masal anlatıyor.

    ekmeğinin peşinde. osmanlı, abdülhamit ıı, kayı boyu, oğuzlar, dirilişler, şahlanışlar bu ara popüler işte. kız da programını yapıyor. arada kitap mitap da çıkarıyor sakalına bakıyor. kim ne yapsın gerçek tarihi? duymak istediklerini veriyor malum kitleye, hem de devlet televizyonunda. suyu bulandırmayın canım siz de. bunun çakması bile çıktı, bu aralar o derece popüler bu sarışın tarihçiler :)

    ha unutmadan bir de kel var bir tane. sanat tarihçisi mi ne? o da sonradan iyi yanladı malum kitleye. o da dolduruyor küpünü. yiyin efendiler yiyin. döner elbet bu devran.

  • instagram'a son görülme özelliği gelmesi

    whatsapp'ta sevgiliye "iyi geceler aşkım" deyip instagram'da alemlere akan tiplere dur demiş zuckerberg reyiz.