shadowfollower4
profili

  • kara deliklerin yuttuğu ışığa ne oluyor

    kara deliğin içi ışıl ışıl olsa bile biz göremeyiz, zira bizim görebilmemiz için ışığın oradan çıkarak bize ulaşması lazım. zira göze ışın gelmezse göremezsin. bunun dışında ışığın yoğunlaşarak maddeye dönüşme ihtimali de mümkün. e=m.c^2 formülüne göre bir enerji olan ışığın yoğunlaşarak maddeye dönüşmesi "teoride" mümkün görünüyor. ancak gözlemleme imkanımız olmadığı için sadece teoride cevap vermem mümkün bunlara.

  • migros'ta yaşandığı iddia edilen rüşvet olayı

    üst edit: olayın kahramanı ben değilim, özelden yazanlar oluyor diye bir açıklama yapma gereği hissettim.

    bir donanımhaber kullanıcısının başından geçtiğini iddia ettiği bir olay. kaynak

    eğer iddia doğru ise, büyük ihtimalle mağaza çalışanı ile dışarıdan birileri ortaklık halinde ve migros'ta ekstra indirime giren ürünler normal müşteriler yerine doğrudan bu adamlara satılıyor.

    --- iddia ---

    yaklaşık 2 ay öncesinde migros avm de başımdan geçen olaydır.

    istanbul/üsküdar capitol avm içerisinde yer alan d&r mağazasından alışveriş yapmak için gittim. girişte migros olduğu için kuruyemiş falan alalım diyerek girdik. reyonları dolaşırken oda kokuları olduğu bölümü komple birisinin boşalttığı esna da oradaydık. 2 market arabası oda kokusu sprey birisi doldurmuştu. sonra bu üründe ne var da böyle alınmış diye baktığımda 35 tl den 10 tl düşmüştü. arabayı dolduran arkadaşta toptancı olduğunu sonradan öğrendim.

    daha sonra danışmada görevliye oda kokusu komple alındığını ben 2 tane almak istiyorum deyince, görevli haberim var müdahale edeceğim diyerek beni gönderdi. iyi tamam diyerek dolaşmaya devam ettim. birkaç dakika sonra mağaza müdür yardımcısı olan arkadaş kasanın başında kasiyere bunlar geçir diye beklerken ürünlerin tamamını kasadan geçtiğini gördüm ve bu olayın fotoğrafını çektim.

    müdür yardımcısı arkadaş fotoğraf çektiğimi farketti ve çekim yapmanın yasak olduğunu falan söyledi. bende şikayet edebilirsiniz. bende zaten bu görüntülerle sizi şikayet edeceğim diyerek yanında ayrıldım ve marketin dış tarafına avm tarafından da videosunu çektim.

    video çektim ve d&r mağazasına doğru gitmeye çalışırken toptancı dediğim arkadaş gördü ve peşimden gelmeye başladı. durumu izah ettim. seni değil migros personelini şikayet edeceğim. sen zaten almışsın bu saatten sonra sana birşey olmaz dememe rağmen yarım saat peşimi bırakmadı ve video'yu silmemi istedi. olay esnasında avm güvenliği ve avm müdürü dahi geldi. tek tek olayı anlattım ve sonuç olarak migros içinde geçen bir konu olduğu için biz karışamayız dediler

    toptancıya benden şikayetçi isen polis ara gelsin şikayetçi ol en azından resmi kayıtlara geçer dediğim halde kimse polisi arayamadı.

    toptancının bu kadar peşimden gelmesine anlam veremedim. video silmeyeceğimi anlayınca toptancı arkadaş 2-3 tane de sana koku vereyim şikayetinden vazgeç dedi. kabul etmeyince teklifini arttırdı, istiyorsan komplesi senin olsun dedi. yeter ki şikayet etme dedi.

    bunu özellikle üstüne basa basa söylüyorum.

    ''ben migrostaki arkadaşlara veriyorum sen oda kokusu alamadığın için şikayetçi isen sana da veririm''
    cümlesini duyunca dedim bu işin içinde iş var. ben sanırım bi düzeni bozduğumu farkettim.

    2-3 oda kokusu değil komple arabayı da versen yine şikayet edeceğim deyip. oradan ayrıldım.

    daha sonra bu olayı migros genel müdürlüğüne yazdım. dönüş falan yapmadılar olayın üstünü kapattılar. 2. kez mail attım rüşvet olayı içinde sanırım sizde varsınız konuyu kapatmaya çalıştınız deyince,

    migros mağaza müdürü aradı. öncelikle yapmış olduğumun suç olduğunu fotoğraf çekmemden kaynaklı suç işlediğimi hatırlattı :) adam öldürüyorlar içeri bile girmiyor bi fotoğraf yüzünden yatarım sorun değil deyince, benimle yüzyüze görüşmek istediğini ve iş yerime gelmek istediğini belirtti.

    telefonda 20 dk görüşüp detaylıca anlattığım halde ısrarı yüzünden bir avm de yaklaşık 1 saat görüştük.

    migros müdürü ile görüşmemiz sonucu şunlar anlaşıldı.

    toptancı yalancının birisi olduğunu her seferinde farklı ifade verdiğini söyledi.

    ben, elimde çekilmiş fotoğraf ve video olduğu halde tamamen yanlış anlamışım.

    bu işi yapan personel ise peygamber soyundan falan geliyor sanırım. asla böyle bir olaya dahi karışamayacağını belirtti.

    ben bundan sonra ne olacağını sorunca. toptancı bi daha hiçbir migros ayak dahi atamayacağını (herhalde fotoğraflarını dağıttılar görüldüğü yerde çıkarılsın diye :)

    migros personeline de hiç birşey olmayacağını görevine layıkı ile devam edeceğini bildirdiler..

    yaklaşık 2 ay geçti bende bu olayı sosyal medya atacağımı müdüre de belirttim ve dediğimi de yaptım.

    amacın ne konusuna gelince, migros bana bu olayı gün yüzüne çıkardın diye ödül falan vermesini beklemiyorum. sadece şu zor zamanda etrafta namusu ile çalışıp ekmek parası kazanmak isteyen kişiler olduğu halde, böyle yerini konumu kullanıp haksız kazananlar hazmedemiyorum.

    --- iddia ---

  • sözlük nick'lerinden meslek tahmini yapmak

    melania80: biyolog

    edit: banabirazkendindenbahset: psikolog (atlanmış, ekleyelim)

  • çukur

    yamaçın "kendine beyefendi denen yavşağı tanıyor musunuz" lafı sadece benim mi aklıma "müslüm denen hıyar" sahnesini getirdi acaba.

    şunu da şuraya bırakayım da, başkasından geleceğine kendimize laf sokmuş olalım.