bu nick nasil kullanimda ya4
profili

  • mehmet şimşek'in yeni memur alınmayacak açıklaması

    yeni memur almayacağızın türkçesi şöyle oluyor:

    kadrolu eleman almayacağız. onun yerine kurduğumuz taşeron şirketler üzerinden kafamıza göre sınavsız eleman alacağız. yarın öbür gün de devlet personeli taşeron elemanı olamaz deyip o elemanları kadroya alacağız. şu anki sistemle beş kişi işe giriyor, biz bu sayede on kişi alacağız. hem öyle kpss gibi lüzumsuz sınavlar da olmayacak. aklımıza estiğini alacağız.

    edit: senaryomu beğenmeyenler olmuş. kaynakça yazayım. başıma geldi de ordan biliyorum. devlet kurumunda çalışıyordum. tasarruf tedbirleri uygulanacak dediler. kağıt üzerinde bir sürü tedbir alındı. bir kaç sene kpss ile personel alımı yapılmadı. ortalık şeflerimizin, müdürlerimizlerimizin eşleriyle çocuklarıyla doldu. hepsi de alakasız bölümlerden mezun. eş dost akraba kontenjanın yanına siyasi torpillileri de ekleyin. alın size tasarruf tedbirleri. ben istifa ederken en son taşeron çalışanlarının kadroya alınması konuşuluyordu.

    edit: vedatdevrim eklememi istedi: "işin bir de ekonomik yönü var, torpille taşeron olarak işe girenler şu an kadrolu işçi adları işçi ancak çok büyük çoğunluğu masa başı memur işi yapıyor. ilkokul mezunu işçi üniversite mezunu memurdan daha çok ortalama gelire sahip ve gelirinin tamamı emekliliğine yansıyor. sınavsız işe giren işçiler memurlar ile aynı işi yapıyorlar yılda 2 maaş ikramiye 52 gün tediye ile toplam 16 maaş alıyorlar ilave olarak sosyal haklar. çalışırken memurdan çok alan ''işçi'' arkadaş emekli olunca memuru katlıyor 5510'na tabi memur (2008 sonrası memur olmuş veya 4b den kadroya geçmiş) emekli maaşı prime esas kazanca göre belirleniyor 3600 ek gösterge alsa bile bir işe yaramıyor şu an hak edilen aylık 5-6 bin tl o en düşük emekli maaşına tamamlanıyor 10 bin tl kamu işçisi ise en az 30 bin tl emekli maaşı alıyor yani emeklilikte de memurun 3 katı maaş alıyor."

  • istanbul'da taksicilerin kontak kapatma tehdidi

    bize ne ya. turistler düşünsün.
    konsolosluklara falan gidip dertlerini anlatsınlar.
    tanım: türk vatandaşlarını ilgilendirmeyen durum.

    yanlış anlaşılma editi: bu taksiciler türkler'i almıyor ya, alsa da mesafe beğenmiyorlar falan. ona gönderme işte. esprisini açıklamak zorunda kalan adam oldum ya la.

  • yazarların büyük istanbul depremi önlemleri

    istanbul'da yaşamamak

  • kim jong'un ölmesi

    "cansız bedeni ......bilincini kaybetmiş bir halde bulundu"

    insan yazdığı cümlenin bi başını bi sonunu okur. cansız beden bilincini yitirmiş. enteresan.