sukhoi pak fa9
profili

  • şeker çayın tadını bozuyor

    şeker çayın tadını bozuyor

  • 400 bin dolara çalışmadan yaşanır mı sorunsalı

    400 adet eurobond alırsın. bakmadım ama kabaca net kupon getirisi usd yıllık 4% olsa yılda 16,000 usd yapar, ayda 1,333 usd eder o da aylık 24,000 tl eder. bu eurobond 10 yıllık olsa mesela 10 yıl sonunda 400,000 dolarını geri alırsın tekrar eurobond'a gömerek devam edebilirsin. teoride sonsuza kadar yaşatır.

    1 milyon dolarım olsa direkt emekli olurum abi yaaa derken yukardaki şekilleri kastediyor insanlar 50 yıla bölüp yiye yiye anaparayı bitirmeyi değil.

    ekleme: aldığım ülke batarsa ne yapacağım ile ilgili çok soru geliyor. bu işin sonu yok arkadaşlar, riskinizi bölebilirsiniz; başka yatırımlara/başka ülkelere.

    aldığınız arsadan otoban geçecek olur aldığınız arsayı küçültüp size payınızı ödeyebilir, araba pert olur kasko 1 milyon tl paranızı verene kadsr o araba 1.4 milyon tl olabilir, evde tuttuğunuz dolar yanabilir ne bileyim banka kasanız soyulabilir, aldığınız hisse çakılabilir, şirket yönetimi hortumlayabilir vs vs.

    türkiye cumhuriyet 1970, 1980 krizlerinde dahi bond borçlarını ödemiştir. öyle kolay değil bu işler.

    risk almayacaksanız anaparanızı güzel güzrl yiyerek bitirebilirsiniz tabi ki onda da riskler var.

    yatırım tavsiyesi değildir.

    ekleme 2: kupon gelir vergi limiti 2022 için kişi başı 70,000 tl, eşinizle ortak hesap açarsanız 140,000 tl şeklinde. ek kira vs geliriniz varsa üstüne ekleyerek hesaplanır. vergi dilimine göre limiti gectiğinizde tamamından vergilendirilirsiniz. en üst limit 40%'tır. yani tek kişi geliriniz 100,000 tl ise 40,000 tl vergi ödersiniz. türkiye cumhuriyeti hazinesi tarafından çıkarılan eurobondlar stopajdan muaftır. bu limitler her yıl güncellenir. hangi dilime denk gelirse maks şu an 40%, ona göre yüzde ile vergi doğar.

    vergiye göre ayarlama yapmak daha mantıklı olacaktır.

    düzeltme: net getiri daha gerçekçi olması adına 6%'dan 4%'e düşürülmüştür.

    son not: burada mesele ince hesaplar yapıp 3 kuruş mu 5 dolar mı gelir değil, bir soruya çeşitli örneklendirmelerle alternatif yanıt bulmaktır. ne çok didik didik hata bulmaya uğraşan ama konuyla ilgili fikir, geliştirme söylemeyen, katkı sunmayan insan var.

    bir sürü mesaj geldi, kimse o değil de şöyle bir alternatif var, eurobond yerine bu var demiyor. şunu yazmışsın, % bilmemkaç değil, ya ülke batarsa, vergiden haberin yok heralde falan gibi mesajlar geliyor. kesinlikle uzak durun bu meret sizi batırır.

    tekrar edeyim bu entry'i okuyanlar uzak dursunlar eurobond sizi batırır, zarar ettirir, bitersiniz.

    yatırım tavsiyesi değildir.

  • sözlükçülerin karayolundaki hız rekorları

    ileri sürüş ve defansif sürüş uygulamalı eğitimlerinde 50 km/h'nin bile korkunç hız olduğunu gördükten sonra cidden hız konusunda fikrim çok değişti. hız yapmayın.

    bu tarz başlık da açmayın, hız yapmaya prim vermeyin. unutmayın iyi şofor falan değilsiniz sadece şanslısınız, başınıza bişey gelmemiş.

  • bedelli askerlik

    sana orda 5 yıldızlı otel konforu sunacaz diyen mi oldu diye nefret kusanlar var hala. benim gitmek gibi bir isteğim oldu mu? ayrıca, rahatsız oluyorsan başlığı okumazsın olur biter. türk insanının birbirine ettiğini gavur dediğiniz adamlar bize etmez, eminim uzaktan izleyip düştüğümüz hallere, birbirimize hayatı dar etmemize gülüyorlardır.

    mind your own business olayını bi çözemedik gitti.

    ayrıca, amerikan askeri operasyona kasa kasa birası fındığı fıstığı ile gidiyor, mobil tuvaletinden playstation'a, ne bileyim her türlü imkan var. inanmayan kuzey ırak operasyon görüntülerini açıp baksın.

    bizim askerimizde niye yok? asker ocağı neden hep eziyetle anılıyor? bizim askerimiz de en kralına layık ama asker olmak isteyen, o düzeni sevene.

    neden hala birbirimizi birşeylere zorlayarak birbirimizin hayatlarını zorlaştırıyoruz ki?

    mühendis olmayan adamı alıp şantiyeye kapatıyor muyuz? doktor olmak istemeyen bi adamı alıp zorla ameliyathanede tutuyor muyuz? ne bileyim şoför olmak istemeyen bi adamı alıp zorla uzun yola gönderiyor muyuz?

    askerlik bir tercihtir, bir meslektir ve mesleklerin en zorlularındandır. maaşları yüksek, çok iyi şartlarda, yan hakları, insani hakları, çalışan hakları en üst düzeyde olarak, ciddi elemeler sonucu seçilmiş seçkin kişiler tarafından icra edilmelidir. bu anlaşılması çok zor bir husus değil.

    vatanımızı, canımızı ne bedellilere ne kısa dönemlere ne de uzun dönemlere emanet edebiliriz. sıfırlama dediğiniz atış için bile en az 9 atış gerekir o bile yapılmıyor, seferberlik emri versen ne olur bu insanlara vermesen ne olur? vatanımızı, canımızı ancak profesyonel olarak bu mesleği yapanlara emanet edebiliriz. ameliyat olacağınızda işin ehli doktor mu ararsınız 20 tane 2 3 hafta hastanede vakit geçirmiş mühendis, işletmeci, ekonomist mi alırsınız? abi az bi kesiyim dese bunların eline neşter bile verdirtmezsiniz. bankada sadece sıra beklemiş bi adama al hayat boyu birikimlerim bunlar sen yönet der misiniz? 10 lira bile vermezsiniz.

    askerlik profesyonel bir meslektir.

  • bedelli askerlik

    bir iş nasıl karmaşık hale getirilir ve toplumda her kesimin burnundan getirilirin örneği. bu iş nasıl olacaktı biliyor musunuz eyy yöneticiler?

    1. e-devlet bedelli başvurusu tıklaması ile tc kimlik no'ya 15.000 tl borç yazılması

    2. e-devlet üzerinden kredi kartı veya kişinin kullandığı bankanın online şubesi üzerinden bedellinaskerlik ödemesi seçimi tuşlarından birine basılması

    3. ilgili yerden ödemenin yapılması

    4. e-devlet üzerinden askerlik ile ilişiği yoktur belgesi alınması.

    toplam gereken süre 5 dakika, gerekenler; internet bağlantısı ve bağlanabilen bir cihaz (telefon,bilgisayar,tablet vs)

    bitti.gitti. halk memnun, alan memnun, satan memnun, işveren memnun, çalışan memnun, sigortalı memnun, sigortasız memnun, iş arayan memnun, öğrenci memnun, tsk memnun, kimse de demiyor ki lan neden bunlar 21 gün gitmedi çünkü en son 1999da bu uygulama 67 bin kişi için yapılmış, akp döneminde 2 kere hizmetsiz bedelli çıkmıştı.

    valla bravo hocam, valla bravo. zaten ebemizin sikildiği yetmiyor yaşam kalitesi yerlerde olan bu ülkede, bir de böyle iş çıkardınız başımıza.

  • bedellide yaş 25 ücret 15 bin tl

    daha çok vatandaş faydalansın demiyen, ben yapamadım o yüzden fiyatı çok olsun diyen tipleri gösteren başlık. işte bu yüzden hep kaybediyoruz sayın türk.

  • 7 mayıs 2018 alkol güncellemeleri

    evde içki yapılıyor, bu vergilerden kısmi yırtılabilir. bir de evde araba yapmayı bulursak bizden iyisi yok zira 1 al 4 öde kampanyası yapıyorlar, ayıp oluyor.

    ekleme: mesajlar geldi, artık evde yapılmıyormuş, etil alkol de tecavüze uğramış içine kimyasal katılmış. ben evde hiç yapmamıştım, arkadaşlardan otlandım hep *. yaşasın yasaklar, yaşasın vergiler.

  • bedelli askerlik

    hayatı süper programlanabilir sananları gösteren başlık. askere gitseymiş de sonra şirket kursaymış. işte böyle vizyonsuzlarla bu ülke ge li ş mez. şirket kurmak ya da başka hayat gerçekleri o kadar da planlı programlı olmaz. bi fırsat çıkar yapar geçersin. devletin askere alma keyfini ego tatminini angaryalarını mı bekleyecek insanlar?

    insan gerçekten hayret ediyor.

  • iyi ki babam bir hata yapıp beni okutmadı

    nusret denenin yanında çalışan okumamış tuvalet temizleyen, zor şartlarda çalışanlara da sormak lazım, iyi ki babaları okutmamış mı? evet nusret başarılı ama milyonda 1 denk gelmiş, biraz yetenek biraz şans, biraz hede biraz hödö.

    saçmalamış.