papazi dovdurmeyecektik7
profili

  • ersan şen'in cumhurbaşkanlığı adaylığı açıklaması

    sözlükteki kitlenin seviyesini bu başlıkta görebilirsiniz. hemen elli tane şakşakçı damlamış parlatmaya, alkış tutmaya başlamış. aha işte kaç gündür biz halkız diyen kitle bu.

    (bkz: ersan başkan)

    yeni başlık açıp hemen bir anket yapalım koçlar.

  • taharette el önden mi sokulur arkadan mı sorunsalı

    (bkz: ah shit here we go again)

    22 senelik ekşi sözlük gündeminde mütemadiyen tartışılan ancak asla sonuca ulaşılamayan konular:

    1) hayatın anlamı
    2) din vs bilim
    3) göt nasıl temizlenmeli

  • giresun'da açılışı yapılan muhteşem saat kulesi

    eski kule yapması gereken işi yapıyor muydu? yapıyordu. toplumda infial oluşturacak derecede bir tepki almış mıydı? almamıştı. görünüm olarak estetik miydi, ucube bir bina mıydı? bence tarihi eserleri andıran gayet güzel bir yapıydı. benzerleri anadoluda birçok meydanda bulunmaktadır.

    dolayısıyla eski kulenin yapımına ve yıkımına harcanan masraflar yeni belediye başkanının şahsi malvarlığından cebri icra yoluyla tahsil edilmelidir. kendisi kamuyu zarara uğratmıştır. topluma borcudur. ceza olarak yeni kulenin yapımına harcanan masraflar da aynı şekilde bu kişiden tahsil edilmelidir ki ibret olsun.

    halk belediyeye eski/yeni belediye başkanları sidik yarıştırsın diye vergi ödemiyor. belediye bütçeleri babanızın malı değil. zevklerinize uyun binaları gidin babanızın evinin bahçesine kendi cebinizden yapın.

  • baldızın büyüdükçe taş gibi olması

    tarkovsky bilen, bergman bilen adam kurgucudur. dolayısıyla hikaye uydurmadır. dolayısıyla celallenmeye lüzum yoktur.

  • bonzai içen gencin üzerine çay dökmek

    hay gözünüzün ferini...

    adam çay da dökmüyor sıcak su da dökmüyor. yandaki güvenliğin sigarasının dumanı o.

    ulan zaten götü yemez sıcak su dökmeye. eleman yarım saat sonra aylıp "kim götümü elledi benim?" demeyecek mi? pıçağı herifin götüne takmayacak mı?

  • sigaranın orucu bozması

    değerli âlim muhammed b. salih el-useymîn koklanan bir gazın mideye gittiğini düşünüyorsa o kadar da değerli bir alim olmayabilir.

    edit: yahu ağızdan burundan giren gazlar bir şekilde mideye gidebilir diye mesaj atmayalım. e heralde gidebilir, bunu bilmek için alim olmaya gerek yok. hatta bir gazı doğrudan yutabilirsin de. ama biz burada "koklamak" diyoruz "yutmak" demiyoruz. koklamak yalnız ve yalnızca sinirsel bir aktivitedir. koklanan şeyin sonradan yutulması ayrı bir konudur. ona bakarsak havada gözle görülen gazlar da bir şekilde mideye gidebilir, gidemez mi? o zaman "görmek de orucu bozar" dememiz lazım. velhasıl değerli âlim muhammed b. salih el-useymîn sadece tütsülerin değil bütün gazların partiküllerden oluştuğunu bilmediği için böyle saçmalamış. onun dediğini baz alırsak teknik olarak gerçek bir oruç tutabilmenin tek yolu gaz maskesiyle oruç tutmaktır.

  • izmirli gelin istemeyen anne