drjurinio7
profili

  • 26 haziran 2016 fransa irlanda maçı

    oglum su maci izleyin ve neden irlanda ikinci turda anlayin bizim yerimize. fransizlar bir sut cekiyor 3 kisi önüne atliyor, top geri dönüyor yine 3 kisi önünde. bizde olsa prim var mi haci, prim varsa atlariz derlerdi, sacini basini düzeltirken gol yerlerdi.

    su ruhun onda biri yok bizimkilerde varsa yoksa bir kibir. o yüzden irlanda.

    ha kaybediyorlar su anda dogru ama bu ruhsuzluklarindan degil, gücsüzlüklerinden dolayi.

  • en karanlık atmosfere sahip film

    cevabi dark city olan gereksiz anket sorusu.

  • survivor 2016

    evet geçen sene çok tutulunca (bkz: #51579657) bu sene içinde kim hangi ülkedir eşlestirmesini yeniden yapmaya karar verdim. aslında daha sonra yapacaktim ama nagihan'ın "kıskanıyorsun beni kızım" lafı bana son ülkenin kim olduğunu tam olarak hatırlattı. evet bir strateji oyunundan daha çok olan survivor'un bu sene ki katılan ülkeleri şunlar.

    semih - rusya: kimse tarafından sevilmiyor, nereye gitse sorun çıkaran ülke olarak ilan ediliyor. ama o kadar sağlam bir lojistik desteği var ki kimse üstünde üstünlük bile kuramıyor. batıda yeni haklar gelmiş, homoseksüel evlilikler yasallasir olmuş umrunda değil, tek derdi batıya bu milletin değerlerini öğretmek. survivor dünyasının en güçlülerinden, avrupa birliği ve amerika ile düşman.

    gizem kerimoğlu- beyaz rusya: etkinlik alanı sıfır, büyük abisi gibi dediği dedik, avrupa'nın burnunun dibinde tam bir çıban gibi. ama rusya desteği ile gücü arkasına almış, ben iyiyim diye düşünüyor. rusya desteği çekse 2 günde yıkılır haberi yok.

    serkay - ingiltere: ingiliz devletler birliğini kurmuş, rusya ile sıcak savaşın eşiğine gelmiş. kendini en yakışıklı devlet sanıyor. bir zamanlar gücü bile varsa şu anda yok, ama sorsan en güçlüsü o, rusya'yı bir kaşık suda boğar. hatta yemek ambargosu bile yaptı ama nafile, rusya başka bir lige gitti, hala bu peşinde laf yapıyor.

    efecan - güney afrika: ingiltere'nin afrikalı kardeşi. apartheid rejimi uygulamaya çalışmış rusya'ya ama i?e yaramamış. çok güçlüyüm, çok atletigim diyor ama açlıktan kemikleri sayılıyor. ingiltere ne derse tamam kanki demesi ile ünlü. yarış kazandıkça kulakları siken zulu bağırışını ise bir duyan pişman, bir de duyan.

    ibrahim - iskoçya: tip olarak tam bir dağ adamı ama yine de ingiltere etkisinde. arada çıkmak için referanduma çıkardı ingiltere'yi ama olmadı. dağlarda yeteri kadar besin bulamadığından sürekli aç, yakında ingiltere'nin topraklarını işgal edip, coconutlarini yiyebilir.

    memiç - fransa: ciddi bir iticilik var bu ülkede, ama ayni zamanda güzel de. ingiltere ile tarihsel nihal savaşını geride bıraktıktan sonra dost bile olmuş. bir kimseyi beğenmeme durumu var ama sorsan melek. bir şey yapsınlar ona ya da desinler direk bütün avrupa hepimiz fransa'yiz diye destek çıkıyor. ilginç bir ülke.

    damla - italya: bütün avrupanın kültür annesi, hepsine bir şeyler katmıştır fikir olarak. ama o fikirler, akımlar, zekalar geçmişte kalmis artık. bacağımı kırdım, zekam etkilendi diye kuramı bile var. altan alta giderek güçlenen fransa ile çekişmesi var. kimsesizlik yüzünden avrupa birliğinde diğerleri gibi inandığı için değil bence.

    atakan - abd: güçlü, karizmatik, lider tipli ama ayni zamanda dünyayı karıştıran ülke. bir rusya hakkında konuşuyor, bir avrupa hakkında, bir türkiye hakkinda. planları ve hedefleri var, bu yüzden risk almayı sevmiyor, savaşacaksa başkasının topraklarını tercih ediyor. arada tehditten, ayardan çekinmiyor, zıplatıyım mı avrupayı dedi, ne kadar yükseğe dediler. rusya'ya aynı şekilde yaklaşmaktan ise kaçınıyor. varsa yoksa ben uzlaşmacıyım rusya kaos sever diyor. israil ile sevgili olduğu söyleniyor, bilmiyoruz orasını.

    ezgi - israil: amerika'nin gölgesinde, kıyısında yamacında. öyle ki abd korumak için elinden ne gelirse yapıyor. aralarında ilişki var, israil abd'yi yönetiyor falan diyorlar, orasını bilemiyorum. bildiğim abd'ye bir şey olursa fazla yaşamayacağı.

    yattara- çin: kimsenin anlamadığı güçlü ama rusya ve amerika kadar ön planda olmayan devlet. hatta sevinirken bir şeyler diyor onlar bile zor anlaşıldı. genelde olaylardan uzak, girse bile çoğu zaman abd etkisinde. ama topluca aldığı jimnastik dersleri sayesinde atik ve konfiçyus ahlaki ile yoğrulmuş. biraz saf, daha dünya politikasında derslere ihtiyacı var.

    yunus - yunanistan: tam bir düşünce ve felsefe ülkesi. sakalını kaşıyıp kimsenin kolay anlamayacağı cümleler kuruyor. oyunlarda çok etkili değil ama sürpriz yapma olasılığı var. zaman zaman almanya ile arası iyi oldu ama amerika etkisi hissediliyor üstünde de. rusya'nin güçlenmesi ise tedirgin ediyor onu.

    nagihan - türkiye: adanın en zeki geçinip en fazla devletler hakkında konuşanı. diğer devletlerin, özellikle almanya'nin onun 3. galibiyetini kıskandığını düşünüyor. bir sorun çıksa, bir şekilde oyunlari tutmasa suçu herkese atabilir. bunlar paralel diyip kendi kendisini bile suçlayabilir. sahnede daha ne kadar kalabilirim diye kendini zorluyor ama bu gidişle ayni anda hem amerika hem de rusya ile düşman olan tek devlet olacak. hep bir şeyler yarim kalmış, çevik olmuş, ahlaklı olamamış, basarili olmuş, mütevazi olamamış.

    tuğba gitmese almanya olacaktı, 3. galibiyetini kıskandığı türkiye'yi kıskanarak gitti. yarışmaya katılmadan herkes geçmişten gelen bir ön yargı ile yaklaşıyordu, yıkıp çekildi köşesine.

  • survivor 2016

    nagihan'i sonunda kime benzettigimi buldugum yarismadir.

    https://i.ytimg.com/…/juwmixg0rqk/maxresdefault.jpg

    ek: silmiyorum ama sakin debeye falan sokmayin, dünya kadinlar gününde sözlük rezaleti diye baslik acarlar vallahi.

  • survivor 2016

    semih'ten nilal'e "seni muhattap almayacagim, survivor tarihinin 10 yildir en kötü yarismacisisin."

    vurdugun gol olsun semih baskan.

    semih'in beyin ameliyatlari yaptigi program.

  • survivor 2016

    serkay: sen bugün hic oyun kazanamadın. senin performansın kötü.

    5 dakika sonra.

    serkay: adamın hesapladığı şey benim ittirdigim araba da kaç kişi kazandı. ne diyorsun oğlum, takim kazandı, takim kaybetti.

    lan adam mi kaybetti, takim mi, önce ona karar verin.

    ayrıca 3 erkek gizem'i çektiler yanlarına semih'le oturmasını istemediklerini söylediler sonra da biz dedikodu yapmıyoruz, grup yapmıyoruz, seninle sorunumuz yok diye üste çıkıyorlar. direk adamın oy potansiyelinden korkup üstüne oynuyorlar, açık ve net.

    tek bölüm ütopya izlemedim, semih'le burada tanıştım ama bence de semih'in bu gidişle herkesi gomecegi programdır.

  • sivas katliamı

    unutma, unutturma!

    1) behçet sefa aysan şair - ankara
    2) yeşim özkan sanatçı - ankara
    3) nurcan şahin sanatçı - ankara
    4) muhibe akarsu misafir - ankara
    5) muhlis akarsu sanatçı - ankara
    6) murat gündüz sanatçı - ankara
    7) handan metin sanatçı - ankara
    8) ahmet özyurt sanatçı - ankara
    9) huriye özkan sanatçı - ankara
    10) inci türk sanatçı - ankara
    11) özlem şahin sanatçı - ankara
    12) yasemin sivri sanatçı - ankara
    13) asuman sivri sanatçı - ankara
    14) uğur kaynar şair - ankara
    15) sehergül ateş sanatçı - ankara
    16) gülender akça sanatçı - ankara
    17) gülsün karababa sanatçı - ankara
    18) mehmet atay sanatçı - ankara
    19) hasret gültekin sanatçı - sivas
    20) serkan doğan sanatçı - ankara
    21) muammer çiçek sanatçı - tokat
    22) belkıs çakır sanatçı - ankara
    23) asaf koçak karikatürist - ankara
    24) edibe suları ağbaba misafir - isviçre
    25) menekşe kaya sanatçı - ankara
    26) koray kaya çoçuk - ankara
    27) serpil çanik sanatçı - ankara
    28) erdal ayrancı yönetmen - ankara
    29) asım bezirci yazar - ankara
    30) sait metin sanatçı - ankara
    31) carina cuanna thuıjs misafir - hollanda
    32) nesimi çimen sanatçı - istanbul
    33) metin altıok şair, yazar - ankara
    34) kenan yılmaz otel görevlisi - sivas
    35) ahmet öztürk otel görevlisi - sivas