omnimon4
profili

  • sokak köpeklerinin illallah ettirmesi

    sonuna kadar katıldığım serzeniş.

    beslemeyin şu itleri sokaklarda. sokaklar sizin köpek kulubeniz değil. madem seviyorsunuz bu kadar, alın evinize birer ikişer hem sokaklar temizlensin hem de köpüşlerinizin sıcak yuvası olsun. siz hayvansever falan değilsiniz, başkalarının hakkını gaspetme pahasına vicdan mastürbasyonu yapıyorsunuz sadece.

  • batıkent sokak köpekleri tehlikesi

    köpeksevicileri karşısına almış bir yiğidin beyanı.

    "köpeklerin doğal yaşam alanı" diye bir şey yoktur gerizekalılar. köpekler binlerce yıl önce insanların kurtları evcilleştirmesiyle, insan eliyle oluşmuş bir türdür ve yaşamaları için insan bakımına muhtaçtır. onların yeri sokak değil insan yanıdır. eğer yanınıza almıyorsanız, evinizde bakmıyorsanız kamu alanı olan sokakları köpek yuvasına çeviremezsiniz. illaki doğada yaşasın diyorsanız, sürün hepsine dağlara, dağlarda ekosistemin içine ederek güzelce yaşasınlar.

    köpekler sokakalarda sadece insanlar değil başta kediler olmak üzere birçok küçük canlı için tehlike arz ediyor.

    medeni bir ülkede sokakta köpek olmaz. çok isteyen alır evinde besler. evinde beslemiyorsanız da kusura bakmayın, sokakalar sizin köpek kulübeniz değildir.

    amerika'daki gibi bir sistemin acilen gelmesi lazım. bütün köpeklerin toplanması, belli bir sürede sahipleilmeyenlerin uyutulması gerekir. bu bir canilik değil, insan eliyle oluşmuş bir türün insan eliyle kontrol altında tutulmasıdır. böyle bir sistemde sadece ilk seferde bir uyutma söz konusu olur. sonrasında sıkı denetimli bir sahiplenme politikasıyla, köpek sahibi olanların sonradan köpeklerini sokağa salıvermesi engellenceği için (olması durumunda ağır cezalar uygulanır) daha da sokak köpeği problemi olmayacaktır.

    dediğim gibi çok seviyorsanız alın hepsini evinizde besleyin. hem siz rahat edersiniz hem de diğer insanlar, diğer sokak canlıları ve köpekler rahat eder.

  • show tv'nin güney kore ile aramızda açtığı kriz

    ulan ben izlemiyorum bu kanalı, sen nerden buldun da izledin bu kanalı, sayın koreli?

  • enerji içeçeceğine meyve suyuna ötv zammı gelmesi

    ötv, kdv matrahına girdiği için kdv de "otomatik" artacaktır.