ucyuzdoksaniki3
profili

  • televizyona çıkmış sözlük yazarları

    1-2 hafta önce kim milyoner olmak ister'de aranmayan telefon jokeri olarak televizyon kariyerime başladım. umarım şöhret beni bozmaz.

  • e-devlet alt-üst soy bilgisi sorgulama

    bazılarının kafası şuna basmıyor, aile geçmişini merak eden herkes soylu çıkmayı ummuyor, falanca yerli olduğunu öğrenip buradan prestij kazanmayı ummuyor. mevzu çok insani, merak! merak ediyoruz kardeşim bunun nesi garip? ben babamı kaybettikten sonra, özellikle de son 3-4 yıldır baba tarafımın erzincan'a nereden geldiğini merak ediyorum çünkü bizim köyle hiç bağımız olmadı. bu yanımı hep eksik hissettim. bu merakla geçmişi araştırırken o köyün ne kadar kozmopolit bir köy olduğunu, köyden uzaklaştırılan ermenileri, o ermenilerin 1900'lerin başında istanbul'daki fırıncılık sektörünü elinde tuttuğunu, köyden çıkmış ünlü bir ermeni öykücünün günlüklerinde anlattığı eski istanbul'u ve erzincan'ı öğrendim. tüm bunları öğrenince dedemin köydeki evi yaparken evin temelinde bulduğu üzeri ermenice yazılı bakır kaplar daha bir anlam kazandı, ermeni bir akademisyenle iletişime geçip o tabaklarda ne yazdığını öğrendim, o isimlere ulaşmaya çalıştım, kim bu insanlar nereye nasıl gittiler bununla ilgili okumalar yaptım. belki büyük dedem o öykücü ermeni yazarla çocukluk arkadaşıydı. o yazar köyüne dönüp öğretmenlik yapmış, belki dedem onun öğrencisiydi. bunun aslını hiç öğrenemeyecek olsam bile o merak ettiğim geçmişe dair bir iki somut bilgiyi, tarihi, ismi bir belge üzerinde görmek benim için önemli.
    aynı şey anne tarafım için de geçerli. bir tarafı yörük, bir tarafı arap, trajik kavuşma ayrılma hikayeleri, göçler, hasretler, gurbetler. ben bunları yaşayan insanların ismini öğrenmek istiyorum. bunun nesi garip? hala da öğrenemedim zaten sinirlerim bozuk, uzun zamandır hayalini kurduğum şey ben giremeden çöktü. özetle sistemin fişinin çekilmesiyle ayrı, geçmişini merak eden insanlara verilen tepkilerle ayrı sinirimi bozan durumdur.

  • profesöre hocam diyen lisans öğrencisi

    (bkz: ne desin mahmut mu desin)