shortest straw4
profili

  • apple

    2.34 trilyon usd değeriyle, ekşi’cilerin en hayran oldukları ülke olan almanya’nın tüm halka açık şirketlerinin toplamından daha değerli bir şirket telefona adaptör koymadığı için batacakmış. adaptörü çıkarttıkları model olan 12 serisinde 7 ay içerisinde 100 milyonu geçtiler satışlarda. apple boyutunda sevkiyat yapan bir şirket için olay o adaptörün maliyeti değil, taşıma maliyeti. aynı konteynıra 2 kat fazla telefon sığdırabiliyorlar bu adaptör olayı nedeniyle ve bu çok ciddi bir tasarruf demek. bu sayede diğer markalar gibi 5g için ekstra para istemediler.
    edit: üşenmeyip eski iphone ve yeni iphone kutularını yan yana çektim. şu farka
    bakar mısınız?

  • bizi yıllarca doğum kontrolüyle aldattılar

    reis’in haklı olduğu gerçektir. mesala bakınız ülke bazında kadınların sahip olduğu çocuk sayıları. bir bakıyorum zimbabwe’ye ortalama çocuk sayısı 7’nin üstünde, refah ve bolluk içersinde yaşıyorlar. öte yandan bakıyorsun kanada’ya ortalama 2 çocuk var, açlıktan kırılıyorlar. reis yine büyük oyunu halka anlatarak ülkemizi zimbabwe,kongo cumhuriyeti gibi muasır medeniyetler seviyesine çıkartmak istiyor. aksi halde sonumuzun kanada,almanya gibi falan olur aman diyim.

  • ali koç'un kullandığı cep telefonu

    geçen yıl trump başkan seçildiğinde hala çok eski güvensiz bir cihaz (samsung galaxy s3) kullandığını duymamış cahilleri şaşırtabilecek durumdur. hatta o cihazdan tweet atmaya devam etmesi yüzünden bayağı olay olmuştu. bu adamların telefon değiştirmeme sebebi tutumluluk değil sadece işlerini görüyorsa yenisine ihtiyaç duymuyorlar ve ilgilenmiyorlar. senin tek hava atabileceğin şey telefonken adam milyon euro’luk saatlerle havasını atıyor ondan dolayı her sene telefon değiştirme gereği duymuyor.
    edit: imla

  • yeni honda civic'lerdeki göçük rezaleti

    bu arabayı alan herkes niye arabayı arabesk rapçi klibinde ki doğan görünümlü şahin gibi süslemiş. adam gitmiş 100.000’e araba almış üstüne 42.000 lira masraf yapmış, arabanın camlarında facebook,instagram falan yazıyor. adamın adresi falanda yok, bildiğiniz şirketlerin logosu var * başka bir araçta ise sol arka kapıda kocaman iron man sticker’ı var. başka bir tanesinde ise ön camda tribal harflerle excalibur yazıyor. honda bayileri bu arabaları satarken satıcağı kişileri özenle seçiyor herhalde, başka bir açıklaması yok.