asilvakur2
profili

  • bir sabah gözlerini açtığında olmak istediğin yer

    su baslik altindaki kadin yazarlarin berbat romantizminden tiksinmemek elde degil ya. neymis efenim? sevgilinin kollari.. yahu bu nasil bir olmamislik, nasil bir aclik anlayamiyorum!? bu kadinlardaki, kendini sevgilisi ile tanimlama sendromu artik son bulmali ya. dunyada inanilmaz yerler var, inanilmaz olaylar donuyor ama senin istedigin sey, sevgilinin o igrenc killi kollari.
    -
    o kadar feminizm kasiyoruz su gibdigimin sozlugunde ama nafile. turk kadinin disi amerika; ici afganistan.

  • fakirlerin isyan edip ayaklanmama nedeni

    gelin bir analiz yapalım:
    -
    tarlada çalıştığım zamanlar, aklî ve maddi fakirlik çeken insanların arasında bulundum. istisnasız hepsi, en azından görünüş itibarıyla, dindar kişilerdi. 20 yaş ve altında olanların evlilik gayeleri vardı; 30 yaş ve üstü olanların birçoğu da erken yaşta evlenmişti. gereksiz yere kendini heba edip çok çalışanlar övülüyordu; sabıkalı, küfürbaz, ilkokul mezunu, esrar bağımlısı olmaları fark etmeksizin. bilhassa genç çalışanlar, suyu çıkana kadar çalışıp bundan mutluluk duyuyorlardı. alınan para ise değişmiyordu ve hatta bu gayretlerini gören toprak sahibi tarafından daha da çok çalıştırılıyorlardı.

    bu fakir insanların sahip olduğu en büyük motivasyon ise o şekilde çalışarak sefaletten kurtulabileceklerini sanmalarıydı. başka seçeneklerinin olmadığını düşünüp her denilene boyun eğmekten kıvanç duyuyorlardı; çünkü gerçekçi ve çalışkan olduklarını gösterirdi bu. diğer bir yandan 30 yaşın civarında olanlar, son model telefonlara sahiptiler. halbuki hepsinin zaten uç miktarda borcu vardı. ve kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, açıkça, bunun bir zenginlik göstergesi olduğunu söylüyorlardı.

    velhasıl kelam.. fakirlerin isyan etmemelerinin sebebi: bu durumdan kurtulacaklarını, kendilerini heba ettiklerinde patronun bunu görüp bir kıyak çekeceğini sanmaları, gösteriş yoluyla kendilerini avutmalarıdır. peki ya din? din sadece bir kılıf; amaç değil, araç. diğer insanlara bir şeyleri itiraf edemeyen kişi, bütün sebepleri bir dini motife uyduruyor.