menguhan5
profili

  • 29 ocak 2024 ankara'da öğretmen eylemi

    görülmemiş şekilde öğretmenler örgütleniyor ve taban maaş hakkımızı geri alacağız!

    şu an ankara'da binlerce özel sektör öğretmeninin sendika çatısında örgütlendiği eylemdir!

    tatilde ülkeye ders veren öğretmenlerime selam olsun!

  • sözlük yazarlarının okumakta olduğu kitaplar

    (bkz: iyi hissetmek)

    kitaba göre geçen haftadan bu yana orta derece depresyon yaşıyorum ve ilacım bu kitabı okumak.

    (bkz: bilişsel terapi)

    amerikalıların her şeyi kendileri bulmuşçasına ambalajlayıp dünyaya satmasına hastayız. bildiğin düşünce gücüyle tedaviyi anlatıyor. akıcı mı evet. dünden beri elimden bırakmıyorum. antidepresanım olur mu, göreceğiz.

  • ekşi itiraf

    en son 2016 da kpss'ye girmiştim. bir evliliği bitirip daha ne olduğumu anlamadan kendimi eve kapatıp günlerce ders çalışmıştım. boşanma mahkemesini bile sınav sonrasına bırakmıştım...

    ve sınav günü. bir kere bile beni okula götürdüğünü getirdiğini hatırlamadığım annem, hiçbir veli toplantıma gelmemiş olan annem, hiçbir sınavıma da gelmemiş olan annem, beni sınava götürmüştü...

    sonmuş. bu gece her şey bir yana, kapris üstüne kapris yediğim arkadaşlarım, kardeşlerim, tanıdıklarım bir yana ben oturdum annemin yarın benle sınava gelemeyecek olmasına ağlıyorum. koca bir dünya tepeme yıkılmış da hiç umrum değil. benim kocaman bir parçam yok olmuş. kocaman. yokum.

  • 30 yaşından sonra hayatın bittiği gerçeği

    otuz yaş insan ömründe bir kırılma noktası. kendini daha iyi anladığın, değerlendirdiğin, onca yıl ektiklerini toplamaya başladığın yaş.

    sap gibi yaşadınsa sen bilirsin.

    çevremde gördüğüm otuzunda hayatını değiştiren yolunu, yoldaşını değiştiren bir sürü insan. cesur olanlar tabi. olamayanlar düzenlerini yıkamayanlar ve debelenenler. ha mutlu olanlar da var. katlayarak gidiyor onlar.

    kendimce iyi ki otuz oldum ve üçüncü yılımı doldurmaya hazırlanıyorum. iyi ki değiştirdim yolumu, yoldaşımı. bu hayata değişmeye, değiştirmeye, dönüşmeye, dönüştürmeye gelmişim. dostlarımla yürüyorum, ailemle yaşıyorum. her günüm tek, yeniden başlıyorum değişmeye. çünkü "her şey yeni bir iş ve oluşta."

    her şey biter. bir şey bitmez.

  • necmettin yılmaz

    ülkeyi kurtardık destan yazdık diye kutlama yapılan günde ölüm haberi ikinci defa gelen bir aydır kayıp olan şehit öğretmenimiz. bir aydır senin için bir şey yapmadılar, meşguldüler, kutlama hazırlıyorlardı. öğretmenim, herkes unutur da ailen unutmaz ömür boyu. ama nolur öğrencilerin de unutmasın. nolur unutmasın o çoçuklar pkk denen ciğersiz örgütü.