tone3
profili

  • sınavıyla katliam yapan lise fizik ögretmeni

    "bu çocukların ihtiyacı olan şey fizik değil seviyelerine indirgenmiş bir programla gelebilecek başarı hissi" cümlesini kurabilmek asıl katliamdır.

    bu ülkede insanların artık gerçeği görmesi gerekiyor. kimse size komplo kurmuyor, kimse zorla elimizden mamamızı almıyor. biz "çocuksu bir saflığa" sahip olduğumuz için her haltımızı başkalarına veriyoruz ve bizi pohpohlayan eğitimcilerimiz de ne vahim halde olduğumuzu göstermiyor.

    abd'de "lise fiziği" dediğimizde neden bahsettiğimizi örneklendirirsek hatanın nerede olduğunu daha iyi anlayabiliriz:
    https://en.wikiversity.org/…iki/high_school_physics

    abd'de lise mezunu bir genç şunları bilmek durumunda yani:
    -temel bağlam (bilimsel metot, birimler/boyutlar, trigonometri, vektörler)
    -mekanik, kinematik (newton fiziği, iş, güç, enerji, yerçekimi, dairesel ivme, tork vb.)
    -sıvı dinamiği,
    -termodinamik,
    -elektromanyetizma (coulomb kanunu, gauss kanunu, flux, devreler, manyetizma vb.)
    -dalga, pendulum, ses, optik vb.
    -atomik, nükleer ve partikül fiziği giriş,
    -özel görelilik, genel görelilik, kozmoloji ve kuantum fiziği başlangıç.
    (son madde merak uyandırıp teşvik etmek amacıyla)

    çocuklardan olabileceklerini çalarak asıl katliamı yapmaktasınız.

  • düz dünya teorisi

    iki şey söyleyeceğim ve bunu yaparken hakaret etmemeye gayret edeceğim:
    - evrende, kütlesi belli bir miktarın üzerindeki her kümeleşmiş şey küre biçemindedir ve bunun bir sebebi vardır. istisnası yoktur.
    - evrende belli boyutun üzerindeki her kümeleşmiş şeyin küre biçiminde olması ile belli bir yükseklikteki balkondan kafa üstü atladığınız zaman beyninizin patlamasının sebebi aynıdır. bunun da istisnası yoktur.

    ikisini de izleyip, deneyebilirsiniz. ben şahsen ikincisini tercih ederim sizin adınıza. hem testi de daha kolay.

  • kızıldeniz'in yarılması ve ateist hezeyanları

    koskoca bir entry yazıp, kızıldeniz'in yarılmasının nasıl olabileceğini simüle eden ama buna dair tek kanıtı dini metinler olan referanslarla gelip, ateistleri yola getirmeye çalışmak sadece kendini kandırmak oluyor.

    tarihsel ve mitolojik metinlerde anlatılan olayların bir kısmının gerçek bazı olaylara dayanabileceği aşikar. büyük bir deprem, devasa bir fırtına, yaygın bir su baskını kulaktan kulağa dolaşarak, tanrı konseptine yorularak yorumlanıp üzerine din, ahlak öğretisi de inşa edilebilir.

    buradaki temel problem, kızıldeniz'de böyle bir denizin yarılması durumuna dair en ufak bir kanıt olmaması. kanıt diye sunulan ve o bile şüpheli olan tek şey kızıldeniz'in dibinde bulunduğu iddia edilen bir at arabası dingili ki bu gerçek olsa dahi çok daha mantıklı bir biçimde, mesela firavun'un olduğu bilinen gemilerinden düşmüş bir araç olarak tarif edilebilir.
    link
    link

    antik mısır'da tek tanrıcılar ile tanrı-kral panteizm sentezi geleneksel antik mısır inancı arasındaki çatışmanın akhenaton dönemine kadar uzandığı, akheton'un inancının sümerlere dayandığı ve ibrahimi dinlerin de sümerden temellendiği biliniyor.
    (bkz: kur'an incil ve tevrat'ın sümer'deki kökeni)

    sonuç? bilim diye referans verdikleriniz bilimsel temelli değil, dinsel metinleri bilimsel olarak anlamlandırma simülasyonu. iddialar mitolojik metinlere dayanıyor. döngüsel nedenselleştirme içinde debelenip duruyor.
    link

    "allah tarafından mısır’a musallat edilen tufan, kurbağa, kan, veba, çekirge gibi felaketler" konusunda bahsettiğimiz bölgenin ne gibi özellikleri olduğu hakkında fikir versin diye şu linki paylaşıyorum:
    http://www.astrobio.net/…l-shift-shaped-the-sahara/

    bilimsel metinler oluşturmak istiyorsanız yapın. inançlı olmanız bilimsel temelli bir metin oluşturmanıza engel değil. ancak sureler ve mitoloji üzerinden ateistlere ayar vermeye çalışmak zaman kaybı, su bardağı, dolmakalem filan daha kolay bulunabilecek şeyler.