apoleeey17
profili

  • rokayı kim yiyor sorunsalı

    rokasız geçen bir hayat yaşanmamış bir hayattır. nokta. millet sigaraya bağımlı biz rokaya. kahvaltı o diri rokaları yerken dilim damağım bi ayılıyo bi bayılıyo

  • pilav yapmayı bilen erkek

    lapa pilav yapıyorum. çok basit. afiyetle de yiyorum.

  • ilk aşık olunan yabancı şarkı

    perdono
    take it off
    :ddddd
    kendimi yatak üstünde sicrarken hatırlıyorum hemen
    küçücüktüm
    o zamanlar mtv vardı.

  • mutlu olmak isteyenlere tavsiyeler

    mutluluğun tek bir yolu yok. birçok kapının önünüzde olduğunu düşünün. bazıları açılmıyor. açılmayanların başında bekleyerek sadece zaman kaybediyorsunuz. hayat size başka kapıları açık bırakıyor. sizi neyin beklediğini bilmeden hayatı yaşamak, fırsatları değerlendirmek lazım. tek bir yere, insana, ilişkiye, işe vs endekslenmemek lazım. mutluluk basit iş. yeter ki olmak isteyin.

  • asgari ücretin 5250 lira olması

    deodoranti 60 liraya alırız artık. millet geri birakiyo görüyorum hep. kafayı buna taktım. bütün ülke taşak kokacağız. evet.

  • böbrek satıp villada uyuşturucu imalathanesi kurma

    biz borsada üç beş bir şey kaybedince üzülüyoruz bi de. düşünsene böbreğin likit oluyo hsjskskkajdkdkvjdkskkdkskdkfkdkdkdksks

  • kripto parada zarar edince canına kıyan adam

    çok üzücü. abi lütfen elinizdeki varlığın hepsini tek bir yatırım aracına yatırmayın, paranızın büyük bir kısmı hep nakitte kalsın, tersteyken masaya yeniden atlayabilin. sepet yapın, ufak atın. kaldıraçtan uzak durun. stopsuz işlem yapmayın nolur. gece başınızı yastığa koyduğunuzda aklınız hep aldığınız seylerdeyse, gece uyanıp uyanıp bakıyorsanız, bir şeyleri yanlış yapıyorsunuz. ben de sikile sikile öğrendim.

  • cumhurbaşkanı olarak görmek istenilen kişi

    (bkz: mansur yavaş)

    başka kimseyi düşünemiyorum.

  • oytun erbaş'ın eleştirilere cevabı

    (bkz: narsist kişilik bozukluğu)

  • kadınların yaşça küçük erkek istememesi

    orkoklor cok goc olgonlosoyoooo

    böyle düşünen kadınlardan sürrrratle kaçın. bunu diyen kadın da atıyorum 20 yaşında, 30 yaşında adam arıyor. kendisi 20 yaşında makyaj tazelerken yaşıtı erkekler askerde elinde silah tutuyor, gelecek kaygısı güdüyor, bir sürü sorumluluğa hazırlanıyor.

    erkek adam erken büyür. bu coğrafyada kader budur.

  • çocukken alındığına en çok sevinilen şey

    küçükken sürekli kan işiyordum. böbreklerim proteinleri atıyormuş. çocukluğum hastanelerde geçti. top oynamam ve bisiklet sürmem yasaktı. top işini bi şekilde hallediyordum, napıp edip oynuyordumxd. ama bisiklet olmuyordu. memem şişiyordu diğer çocukları görünce. bi de mangal kokusu duyunca oluyordu. en son doktor ameliyat edecekti beni, belki geçedebilir demişti. ağlayıp babamı ikna etmiştim ameliyat olmamaya. birkaç ay sonra hastalık geçmeye başladı. babam iyileşiyorum diye kurban keserken cebinden pat diye 40 lira çıkarıp vermişti. hadi git kendine bisiklet al demişti. 12 vites ikinci el bi bisiklet almıştım. hey gidi hey. dünyanın en güzel anıydı. sabahları kalkıp merdiven boşluğundan bisikleti dikizlerdim gerçek mi diye :)

  • soğuk su ile duş almak

    imkansız gelen hede.

    yaz kış hiç farketmeksizin sıcak su ile, hatta kaynar su ile banyo yapıyorum.

    kışın buz gibi su altında banyo yapanlara çok imreniyorum. canım çekiyor ama yapamıyorum. deli miyim neyim

  • türk kızlarının keko adam sevmesi

    nerede karaktersiz, yavşak, onursuz, kendilerini aşağılayan, hayatı bitik piç varsa onların peşine takılıyorlar. sonra da ağlıyorlar.

  • 2020 otomobil ötv indirimi

    torbacı bi abiden aldığım bilgiye göre yüzde 98 gelecekmiş.

  • erkekte yakışıklılık aramayan kadın

    zeka arar, para arar, güç arar belki. neyse ki onlar da yok bizde.

  • kütahya'da eşeğe tecavüz eden adamın savunması

    olm kırsal böyle insanlarla dolu. yaşı küçük büyük birçok insan hayvanlarla ilişkiye giriyor. sosyal medya ile gün yüzüne çıkmaya başladı bunlar. dışarıda görsen yaşına hürmet edeceğin tonca sapık var. o yüzden napcan etmiycen. devir kötü başkan. etraf orospu çocuğu dolu.

  • beyaz köpek'in tedavisi için yardım kampanyası

    sabit ek:

    kliniğin hesap bilgileri.

    empati akademi hayvan sağ. ve vet. hizm. tic. ltd. şti.

    teb beykent şubesi.

    şube no: 0637
    hesap no: 45284759
    tr97 0003 2000 0000 0045 2847 59

    yatırdığınız tüm miktarın dekontunu usta.furkan.98@gmail.com adresine yollayın ve bağışı yatırırken mutlaka "beyaz köpek için furkan usta adına." şeklinde bir not düşün lütfen. eğer not düşmezseniz hastaneye çok bağış yapıldığı için karışıyormuş. özellikle belirttiler. hesabımızı kitabımızı tutalım. gereken miktar toparlandığında artık yatırmamanız için sizleri uyarayım.

    23:27 itibariyle toplanan miktar birkaç dekont eksiği ve kafa karışıklığı ile birlikte 1520tl'dir. yurtdışında yaşayan bir arkadaşta 85 dolar yollamış benim adıma.hesaba yatıramadığı için. onunla birlikte 1520 hesapta, 306 lira nakit olarak (3.6'dan 85 dolar )1826 lira totalde toplanan paradır. 117 ise hesaplarına geçen miktar. yarın tekrardan bir hesap kitap yapacağız.

    hastane iletişim bilgileri.

    doğrudan kartlarının fotoğrafı: https://i.hizliresim.com/jlazqj.jpg

    hastamız ile ilgilenen veteriner hekim, hasan bey.

    hastamızın daimi destekçisi, soner bastiat nickli ekşi sözlük yazarı.

    sabit ek sonu.

    edit2: arkadaşlar klinikle görüştüm. sabah 9 akşam 8 civarı muhasebe orada olduğu için bülent bey ile telefonla görüştük. benim kendilerinin hesap numarasını verdiğimden haberleri yokmuş. hesaplarına 117 idi sanırım. o civar yatmış. ben de kendisine bana atılan dekontlara göre 1500 lira gibi bir miktarın hesaplarına geçildiğini söyledim. bana "zaten hesaba para yatıyorsa sıkıntı yok. tedavisi başlamıştır." dedi. öyle "paragöz" bir hastane değilmiş. tedavi masrafına gelince, dediğim gibi 1 aylık tedavi süreci boyunca 2500 - 3000 bandında bir masraf çıkacak. elbette ameliyat, ekstra bir tedavi, kemoterapi vs çıkarsa bu rakam yükselecek. ne kadar yükselir bilemiyorum. her şeye hazırlıklı olmak gerekir. kesin rakamlar bulardır. ben sürekli olarak toplanan miktarı güncelleyeceğim. tedavi masrafını nokta atışı olarak öğrenmek istiyorsanız kliniği aramanız gerekiyor. çekinmeden arayın sorun. bana istedikleri gibi arayabileceğinizi söylediler.

    beyaz'ın durumuna gelince, patoloji sonuçları 1 haftaya kadar çıkacakmış. duruma göre ne gibi bir tedavi uygulanacağı vs. detaylar belirlenecek. tümörlerin hepsinin alınmayacağını (doğrusunun da bu olduğunu) söyledi hasan bey. şuan yatar hasta statüsünde kendisiyle ilgileniliyor. iştahı düzelmiş. kuru mama yiyebilecek duruma gelmiş. toparlamaya çalışıyorlar beyaz'ı. 1 ay sonunda eğer imkanlar el verirse tüyleri uzar, kendine bakabilecek duruma gelir. siz de 1 - 1.5 ay gibi bir süre bahçenizde bakarsanız kendine gelir diyorlar. tabi garanti veremiyorlar yaşı dolayısıyla. çünkü oradan düzelir buradan başka bir hastalık patlak verir. sıkıntılı işler bunlar.

    bense bu 1 aylık süreç sonrasında ne olacağını düşünüyorum. nihayetinde biz bu hayvanı sokaktan aldık ve iyileşirse biz de 1.5 ay baktıktan sonra sokağa bırakmayı düşünüyoruz ama sokak için uyumlu bir hayvan mıdır?umarım birileri çıkar da kalan ömrünü ömürlük yuvasında huzur içinde, onunla ilgilenebilecek insanlarla geçirir.

    beyaz'ın son durumu:
    https://i.hizliresim.com/r23ogn.jpg

    ek olarak söylemek istediğim bir şey var. arkadaşlar her şey daha yeni başladı. bu sadece kliniğe yatırma aşamadıydı. şuan hiçbir şey hallolmuş değil. sizlerden 1 ay boyunca hem madden hem de özellikle manen destek bekliyorum. dediğim gibi her şeye hazırlıklı olalım ve olayı gündemde tutmaya devam edelim. hiçbir şey yapamıyorsak bir up yeterlidir. teşekkürler.

    edit: arkadaşlar şuan kliniğe 5 km mesafede bir benzinlikte mola verip hesap kitap işlerine bakıyorum. mailime gelen dekont ve mesajlara göre 1500 lirayı bulmuş bağışlar. hepinize teşekkür ederim. lütfen mailime yatırdığınız bağışların sadece dekontunu atın. mail işlerinden anlamıyorum çünkü. oradan sizinle sohbet edemeyebilirim. bunun dışında ne kadar ihtiyaç kaldığını vs. sormak için 0543 868 5082 numaralı kişisel telefonuma wp üzerinden yazabilirsiniz. ilk önceliğimiz wp olsun çünkü yolda kazaya sebebiyet vermemesi açısından telefonla konuşmak istemiyorum ve kiminle ne konuştuğum kayıtlı kalsın istiyorum. çok fazla insanla iletişime geçiyoruz.

    ne kadar kaldığını soranlar olmuş. ne kadar kaldığı hakkında benim de pek bir fikrim yok açıkçası. tam miktarı gidince öğreneceğim. ancak ameliyat vs. çıkmaz ise en az 2500 - 3000 lira gereken miktar. ekstra bir durum çıkmazsa tabi. bu 1500 küsür lira bugün tedavisine başlanabilmesi için gerekli olan miktardı. tekrardan teşekkür ederim. kliniğe varınca yeni bir editte tam miktarı belirteceğim. bu arada verdiğim hesap numarasına, para toplandı toplanacak diye bağış yapmaktan çekinmeyin. ben gereken miktara yaklaşınca zaten sizleri mağdur etmemek adına durun diyeceğim. fazlası olursa geri gönderteceğim. gerekirse tek tek mesaj atacak ve arayacağım.

    merhabalar. adım furkan. 19 yaşındayım. öğrenciyim. ve bu köpek için daha önce de bir yardım çağrısında bulunmuştum ancak üzerinden çok şey geçtiği için daha organize bir şekilde yeni bir çağrıda bulunmaya karar verdim.

    köpeğin hikayesine gelecek olursak.

    bizim buralarda oldukça fazla sokak köpeği vardır ve biz de elimizden geldiğince besleriz bu köpekleri. yine babamın baktığı bu köpeklerden birisinin yaklaşık 1.5 ay önce boğazı şişiyor. babam da bunun üzerine tanıdık veterinere gidip antibiyotik alıyor ve antibiyotik tedavisine başlıyor. o sırada da tesadüf eseri hayvanın boğazında yırtık oluşmuş ve iltihap boşalmış. 1 hafta sonra da tamamen iyileşmiş. birkaç gün sonra ise aynı iltihap göz altlarında çıkıyor ve ciddi oranda görme kaybı yaşıyor. bunun üzerine babam köpekle özel olarak ilgilenmeye başlıyor. ta ki görmediği için bir araba hafifçe köpeğe çarpana dek. ezik, çürük, kırık olmamış ama kazadan sonra hayvan korkuyla kaçıp uzaklaşmış. birkaç gün sonra babam tekrar gördüğünde sırtında ve kıçında birer yara oluşmuş ve sırtındaki yara kurt yapmış. üstelik gözleri iyice gitmiş.bunun üzerine babam köpeği eve alıp sırtındaki yarayı oksijenli su - tentürdiyot ile temizleyip bir yandan antibiyotik veriyor. kurtlar geçince tedaviyi kesiyor ve gözleri için veterinere götürüyor. veteriner "bunun tedavisini ben yapamam. kapsamlı tahliller yapılması gerekiyor. büyük bir hastaneye götürün." gibisinden bir şeyler söylüyor. tedavi masrafı bizi aşacağından mecburen eve getiriyor. tedaviyi de kestiği için yarası tekrar kurt yapıyor. yine bir oksijenli su - tentürdiyot, antibiyotik vs. derken kurtları temizliyor.

    bu zamana kadar anlattıklarım ben burada değilken gerçekleşen olaylar. buradan sonra anlatacaklarıma bizzat şahit oldum.

    gel zaman git zaman derken bayramdan sonra antibiyotik bittiği ve tedaviyi sonlandırdığımız için hayvancağızın durumu iyice kötüleşti. yarası daha kurt yapmadı ama kıçındaki yaradan ve ağzıyla burnundan kan geliyor. yemeden içmeden kesildi ve tüm gün yatıyor. banyo sürekli temizlenmesine rağmen ara sıra kanlanıyor. durum iyice boka sardığı için artık yardım istemem gerektiğini düşünüp uludağ'dan yardım istedim ve bir yazar arkadaş saolsun hesabını verdi. şuan o arkadaşın hesabından yazıyorum.

    bir kaç pürüzden sonra da hayvanı dün gece hastaneye yatırdık. veterinerin dediğine göre hayvanın sırtındaki ve kıçındaki yaralar tümörmüş. üstelik traştan sonra çok daha net bir şekilde gördük ki durum zannettiğimizden de kötü. tümör testislerine de sıçramış ve vücudunun her yerinde var. kan tahlili yapıldı. böbrek, karaciğer ve safra kesesi sağlam olsa da testislerde olduğu için doktor diğer iç organlara da yayılmış olma ihtimali yüksek diyor. kurtulma şansı düşükmüş. üstelik 14 yaşının da üzerindeymiş. gözlerini iyi edebiliriz diyor. bakalım.

    aşağıya beyaz'ın fotoğraflarını ve klinik işlemlerini atacağım.

    bizde iken:
    https://i.hizliresim.com/baraam.jpg
    https://i.hizliresim.com/3q76p9.jpg

    klinikteki tedaviye hazırlık işlemleri sırasında:
    https://i.hizliresim.com/1gl6gb.jpg
    https://i.hizliresim.com/okjxox.jpg
    https://i.hizliresim.com/dgpvbn.jpg

    hayvanın yatış ve tedavi işlemlerine dair imzalı - kaşeli izin ve ücret formu:

    https://i.hizliresim.com/okjjyq.jpg

    hayvanı dün gece için götürüp yatırabildik ancak yatar hasta olarak alınıp tedaviye başlanabilmesi için toplam tedavi masrafının da en az yarısını önceden alıyorlarmış. veterinerin tahminine göre de toplam tedavi masrafı ekstra ameliyat vs. çıkmaz ise 2500 - 3000 civarındaymış. yine de kesin bir miktar değil çünkü köpekle ilgilenen veteriner hekimin fiyat biçme yetkisi yok. hastane yetkilisiyle fiyat hakkında konuşmaya gidicem ve bana kesin bir fiyat verecek. sözün özü, bugün hayvan orada. ancak oraya bu akşam fiyat için görüşmeye gittiğimde elimde 1500 lira gibi bir para olmazsa köpeği mecburen gerisin geriye getirmek zorunda kalacağım. bu yüzden hayvanın tedavisine başlanabilmesi için sizlerden yardım istiyorum. kliniğin hesap numarası ve iletişim bilgilerini en yukarıya sabitleyeceğim.

    hiçbir şey yapamıyorsanız bu gönderiyi paylaşabilir ve uplayabilirsiniz. şimdiden teşekkür ederim.