bunebune6
profili

  • kilo vermenin çok zor olması

    basliktaki son 10 sayfayi bir cirpida okuduktan sonra bazi dogru bilinen yanlislari ve nacizane tavsiyelerimi yaziyorum.

    - ekmekten korkmayin; tam tahilli koruyucusuz bir firin ekmegi ozellikle gunduz ogunlerinizde gerekli.
    - meyveden korkmayin, sabah ogunlerinizde tek cesit, tek porsiyon meyve size yeter
    - 2 ogun beslenme buyuk ihtimalle sizin icin en uygun olani. ara ogunlu versiyonu da deneyip farki gorun.
    - gun dogumundan gun batimina dogru ogunlerinizi azaltarak bitirin. gunes battiktan sonra vucudunuza sindirim icin degil, tazelenme/yenilenme icin zaman verin.
    - metabolik bir rahatsizliginiz yoksa olay tamamen psikolojik. 5-6 saat acliktan korkmayin ve saglikli oldugunu bilin.
    - olabildigince cig ve dogal yemek onemli.
    - saglikli yaglardan (kuruyemis yaglari, zeytin yaglari, bitkisel yaglar, kaliteli hayvansal yaglar) korkmayin, trans yaglardan korkun.
    - tek makrolu beslenmek (protein agirlikli) ya makrolardan birini beslenmeden cikarmak (khidratsiz/yagsiz beslenme) ciddi metabolik sorunlara yol acabilir. saglikli proteinler (toz haric :) kompleks karbonhidratlar ve saglikli yaglarla desteklenmelidir.
    - kilo almak ve vermek kacamaklar sebebiyle degil, aliskanliklar sebebiyle olur. ayda bir dilim baklava, bayramda yenen guzel bir ev boregi sizi sismanlatmaz. ogun atlayip her aksam yediginiz kucucuk bir gofret sizi obez yapabilir.
    - hizla kilo vermeniz her zaman ayni hizla o kilolari alacaginiz anlamina gelmez.
    - 5-6 saat aclikla kas kaybetmezsiniz :) aclikla kas kaybi zor bir surectir
    - agirlik antrenmanlari, populer adiyla vucut gelistirme cogunlukla bilincsiz yapildigindan -hem beslenme hem antrenman teknikleri ayagiyla- dikkatle takip edilmesi gereken bir disiplin. kulaktan dolma bilgilerle uygularsaniz muhtemelen ya metabolik sagliginizdan ya da anatomik sagliginizdan olursunuz.
    - diyet, perhiz diye bir sey yoktur. saglikli beslenme vardir ve hayat boyu devam etmelidir. saglikli beslenmek icin ihtiyaciniz olan motivasyonu bulmaniz gerek. spor icin de aynisi gecerli. hedef kilonuza ulasmak icin bu ikisini kullanirsaniz, muhtemelen bir sure sonra hedefsiz kalacaginiz icin basa doneceksiniz.
    - yeme bozukluklari cogunlukla bir duygusal boslugu doldurma cabasindan. fiziksel acliklarinizdan once duygusal acliklarinizi doyurmaya calisin.
    - asansorlerle vedalasin. her firsatta yuruyus yapin. yemekle uyku arasina en az 3 saat koyun.
    - vucudunuzu dinleyin, gerekli mesajlari o size zaten veriyor.

    saglikli gunler

  • eğitim sistemimiz iyi olmasa süper güç olur muyduk

    (bkz: tabi lan manyak mısın)

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    hatun olsam su “hatun olanlar yazsin” diyenleri bi kasik suda bogarim. oldu gozlerim doldu. cok iticisiniz ha beyler. bu arada uyuycam yazmayin. *

  • yıllık izne çıkıp evde oturmak

    geçen ay tatil planımın iptal olmasıyla zorunlu olarak yaptığım oturma eylemi. beklediğim kadar kötü geçmedi, bilakis daha iyi dinlendim. arada yapmak lazım.

  • 12 temmuz 2017 booking.com rezaleti

    ilk defa otel rezervasyonu yapanları göstermiş bir rezaletimsi. otel giriş saatlerini yazmış, sen o saate aykırı davranırsan otel napsın kardeş? 24 saat açık olan oteller de var. kaldı ki booking.com'un olayla uzaktan yakından alakası yok. yine de adamlar kibar olup bi soralım demişler. neyi soracak? booking'e sormaksızın otel ile anahtarı nasıl alabileceğine dair bir uzlaşmaya gitmek daha akıllıca olurdu. rezalet puanım 2.

  • prag'da çıplak gezen kadın

    (bkz: czech streets)