zoraki kenpachi5
profili

  • unutulan bir şeyi hatırlatmak

    recep tayyip erdoğan milletvekili olamıyordu. kişiye özel kanun çıkarttıran deniz baykal sayesinde milletvekili oldu.

    deniz baykal hukukçudur ama kişiye özel kanun absürdlüğü filan aşar kendisini.

    özet: rte başımıza deniz baykal sayesinde böyle sağlam çöreklendi.

  • anadolu insanının saflığını kaybetme nedenleri

    anadolu insanının bir zamanlar saf olduğu iddiasını barındırır ifade.

  • şaban vatan'ın gözaltına alınması

    ismi lazım değil, bir ses sanatçısı vardı bir zamanlar, yaya geçidinde, yayalar için yeşil yanarken karşıya geçmek istedi ama ehliyeti olmayan bir belediye başkanı çcuğu tarafından öldürüldü. belediye arabaları geldi, yolu temizlediler, deliller bir şekilde yok edildi, suç ölen kadıncağıza kesildi, ailesi hak aramasın diye tehdit edildi.

    zamanla bu belediye başkanı siyasetteyükseldi, başbakan, cumhurbaşkanı oldu, aldı yürüdü.

    yukarıda yazdıklarım tam amerikan filmi senaryosu gibi oldu, bir düşünün şimdi, böyle bir devlet başkanı olsun bir ülkede, bir belediye başkanı daha kendisinin yaptıklarını yaparsa kendisi ya da parti içinde birileri ne yapar? ne yapmalarını beklersiniz?

    bence bu gözaltına alınma daha başlangıç, hiç taviz vermeme gibi bir politikanın sonucu, bir kere taviz verirlerse birlik zarar görür. aziz john von neumann, aziz john nash hep bunları öngörmedi mi?

    devran dönüp, ilgili şahıslar birbirini satmaya başlayıp, bu dönemin filmleri yapılınca hatırlanacak olaydır muhtemelen, yoksa anahaberlerde görmeyi unutun, beklemeyin.

    (bkz: game theory)

    (bkz: prisoners dilemma)

  • 15 temmuz işkencecileri

    lan olm, bu işkence denen şeye kim yaparsa, kime yapılırsa yapılsın karşı değil miydik? düne kadar beraber hareket eden feto ve akp'ye "hukuk herkese lazım olur bir gün" demedik mi? askerimizin dağda öldürmek için kovaladığı pkk'li teröristi bile yakalayınca işkence yapılmasına karşı çıkmadık mı, aftan muah olacak şekilde at hapse, çürüsün orada, ibret olsun, değil mi?

    türkiye cumhuriyeti artık laik, demokratik, hukuk devleti olmayı kağıt üzerinde de mi bıraktı, kabile devleti mi olduk?

    arap mıyız biz ki diğer kabileden yakaladığımızın kellesini uçuralım, işkence yapalım, olmadı kadınlara da tecavüz edip, islam devleti gibi köle pazarında satalım, ırak ve şam islam devleti gibi mi olalım, ne istiyorsunuz bu devletten?

    devlet adalet sağlar, intikam almaz, işkence de adalet değildir. zaten bu olan biteni canhıraş bir şekilde savunanların büyük çoğunluğu da eski ya da gizli fetö'cü değilse ben de bir şey bilmiyorum.

    neyse, güzel kızlar, bana mesaj atın, bu dünyayı beraber güzelleştirelim, yalnızım.*

  • misvak dergisinin katar karikatürü

    birilerinin siki tuttuğunun karikatürü.
    kaş yapayım derken ele almışlar.