nic kniedis8
profili

  • mehmet akif ersoy (gazeteci)

    deprem bölgesine gitmiş, oradaki felaketin boyutlarını görmüş bir insan gelip o felaketin birinci dereceden sorumlularından birine yalakalık ediyorsa hala, o adamda bir takım iyi hasletlerin olmadığından söz edebiliriz rahatlıkla.

    bu saatten sonra belli iyi hasletlerden yoksun bu adama "muhafazakar ama adil" ya da "akp'li ama düzgün" falan diyecek gafil bulunmaz heralde.

  • kalbinizi satılığa çıkarsanız ilana yazılacak şey

  • disney'in atatürk dizisini iptal etmesi

    bu kadar zaman geçmesine ve iki taraftan da epey etkileşim almasına rağmen herhangi bir açıklama gelmemesine dayanarak, bu olayın ermenilerin söylediği gibi gerçekleştiğini düşünebiliriz artık.

    bu hale gelinmesinin 1 numaralı nedeni kendine atatürkçü diyen türklerin organize olmayı becerememesi ya da reddetmesidir. rte'nin 25 sene başımızda kalmasından ekonominin boka batmasına, milyonlarca yabancının şehirlerimize yayılmasından asayişin bozulmasına kadar her şeyde bunun payı vardır.

    geçen sene disney+'ın türkiye'de 2 milyon abonesi olduğu açıklandı (https://www.gazeteduvar.com.tr/…abone-haber-1577344). bu iki milyon abone, ki birçoğunun modern hayat tarzına sahip olduğunu varsaymak saçma olmaz, ortak olarak hareket etmediği için birkaç ermeninin kışkırttığı en fazla birkaç bin kişinin istediği oldu.

    bu günlük hayatta da, seçimlerde de, hayat pahalılığında da, garantili ihalelerde de, çıkarılan aflarda da böyle oldu.

    şurada disney'in sahip olduğu bütün şirketler listelenmiş: https://en.wikipedia.org/…y_the_walt_disney_company
    sen güçlü şekilde bu şirketleri boykot edeceğini sezdirsen adamlar bunu yapabilir mi? ama birlik olma, bir araya gelip belli prensipler için tavır koyma gibi bir alışkanlığı yok bahsettiğim atatürkçü kitlenin.

    bariz olarak işin bir de devlet yönü var.

    böyle bir karar alınmışsa bu çoktaan devletin kulağına gelmiştir.

    eskiden geleneği olan türk hariciyesi buna izin vermezdi ya da oldu diyelim bu kadar sessiz karşılamazdı. çünkü onlar devamlılığı olan devletin adamıydılar, hükümette g0tünü yaladıkları ihl mezunu abilerinin değil. örneğin, geçtiğimiz yıla kadar neredeyse 100 yıldır, ne büyük türk düşmanı piç kuruları geldi geçti soykırım dedirtmemişti türk hariciyesi abd başkanına. ama bu vatansızların işgaliyle hiçbir bok bilmeyen ve hiçbir şey becermeye mahir olmayan dallamalar mevki kaptılar. sonuç: abd'de artık ermeni soykırımını inkar edemezsin.

    neyse konudan saptım. bu vatansızlar kulaklarına böyle bir duyum geldiğinde, "bak birader seni tr'den silerim, senin marvel filmlerini, fox'unu moxunu hepsini dürüm yapar..." deseydi böyle olur muydu? olmazdı.

    ama umurlarında oldu mu? olmadı. çünkü vatansızlar bu tip hassasiyetlere sahip değillerdir.

    burada yine mesele kendine atatürkçü diyen organize olamamış yığınların sahipsizliğine geliyor. bizler kariyer, para, kendine yetme vs peşinde koşarken devletin önemli kademelerinin liyakatsiz vatansızların eline bırakıldı, sonuç bu.

    ben kendi adıma şu adreste listelenen şirketlerin ürünlerine para vermeyeceğim. ama bunun bir işe yaraması için organize olunması ve sesimizin karşı taraftan duyulması gerekiyor.

  • bursa'da kadınlı erkekli düğünlerin yasaklanması

    muhtarın yetkisiz ve hadsizce böyle bir karar çıkarmaya teşebbüsü dahi anayasal bir suçtur. paralel devlet yapılanmasıdır. devlet eğer hakikaten devletse bu muhtarın ebesini ağlatır.

  • imamoğlu sönüyor tahammülsüzlüğü açığa çıkmakta

    - senin anan baban deden şööyle bööyleymiş
    * kardeşim ne diyorsun sen??
    - tahammülsüzsün masken dökülüyüüüüü hüloooğğğğ

  • hiç eşcinsel futbolcu olmaması

    hiç eşcinsel ülkücü olmaması gibi bi durum.

    yanisi yok öyle bir şey lololllololol

  • öldürülen ak partililerin sözlükte gündem olmaması

  • arda turan'ın milli takımı bırakması

    milli takıma birazcık da olsa ısınmamı sağlayan gelişme. sırada diğer çomarlar var.