dgnema6
profili

  • çocukken babanın işyerine gitmek

    eğer babamın toplantısı varsa sekreter beni oyalamaya çalışırdı odaya girmemem için. neredeyse her gün oradaydım ve favorim toplantı esnasında babamı bulmaktı. bozuk paraları hep arabada olduğundan, para istediğimde büyük para vermek zorunda kalırdı. o parayla hemen yandaki markete koşar kendimce ne var ne yok alırdım.

    yıllar sonra memlekete gittiğimde, bir süre sonra beyin kanamasından hayatını kaybedecek olan marketçi işin aslını anlatmıştı. "el kadar çocuktun. elinde bin lirayla *geldiğinde rahmetli babandan çarptığını anlıyordum. senin gözünü doyuracak üç beş çikolata meyve suyu veriyordum. paranın geri kalanını da babana veriyordum."

    çok zaman geçti. babam da yok, marketçi de. o günden sonra hafızaya çok şey yazıldı ama çok azı gözlerimi kapadığımda karanlığın içinde böyle canlanıyor: sekreterin elinden kurtularak daldığım babamın odasından, onun bana gözlerinin içi gülerek ve yaramazlığıma kahkaha atarak, daha ben istemeden verdiği parayla hızla çıkıp, beni sıkıştırmaya çalışan sekreterlerden kaçıp soluğu markette alıyorum. halleyler, kekler, hobbyler, vişne suları kucağımda bahçeye doğru koşturuyorum. ne heyecan, ne mutluluk!

  • bir ailenin çocuğuna yapabileceği en büyük kötülük

    sorumluluk vermeden yetiştirmek.

  • sözlükçülerin parfümleri

    parfümüm 500 dolar. güzel kokar.

    tanım: sanırım suserler arasında bir tür sanal çiftleşme dansı

  • suudiler için alternatif yırtma önerileri

    bize parçalanmış geldi.

  • harika bir an yaşayıp fotoğraflamamak

    zihnim karanlık oda gibi. ihtiyaç duyduğumda bütün anılarımı tab ediyorum.

  • kapitalizmi özet geçmek

    kapitalizm bu başlık altında defalarca ifade edildiğinin aksine kendiliğinden oluşagelmiş, doğal bir sistem değildir. örneğin tarım toplumunda ortaya çıkması beklenemez.

    kapitalizm sürdürülebilir eşitsizliktir. kapitalizmin temel koşulu arti değerin transfer edilebilmesidir. kapitalizm azınlıkların toplum üzerinde ki tahakküm mekanizmasıdır.

    kapitalizm tıpkı sosyalizm gibi korunmaya muhtaçtır, aksi halde çökmesi kaçınılmazdır. kapitalizmin tek alternatifi de sosyalizm değildir. kapitalizmin alternatiflerini ekonomik düzen önerilerinde aramak sığlıktır. bu alternatif ancak derin bir felsefik yaklaşımda bulunabilir.

    bir gün insanlar tüketmekten bıktıgında işler değişecektir.