huguker9
profili

  • ajda pekkan'ın kalçasının kırılması

  • bursa'da esnafı üç magandanın öldüresiye dövmesi

    beceriksiz, korkak, toy ve bilgisiz savcıların fink attığı yargı sisteminde gayet olağan olan serbest bırakılma kararı verilen olaydır.

    kullanılan materyaller kanunda '' silah '' olarak geçmektedir. bunun dışında şahsın başına defalarca vurulmuş, 60 dikiş atılmasına sebebiyet verilerek basit tıbbi müdahale ile giderilemeyecek yaralamaya neden olmuşlardır.

    defalarca başına vurulması ve fiilin defalarca işlenmesi olayda '' öldürme kastı '' nın olduğunu dahi düşündürebilir.

    olayda '' netice itibari ile ağırlaşmış yaralama suçu '' oluşmuş ancak katalog suçlarda yer almasına rağmen savcının sevk etmeden doğrudan serbest bırakması usul ve yasaya aykırıdır.

    bu tarz bir suçu işleyen kişilerin eminim ki sabıka kayıtları da vardır. savcı bunları gördüğü halde '' yaşam kusurunu '' gözardı edip verdiği karar insanları suç işlemeye teşvik edecek niteliktedir.

    umarım şahıs bir avukata giderek gerekli işlemlerin yapılması için gerekli dilekçeleri verir.

    daha stajları bitmeden savcı yapılanlar mı ararsınız, iş yapmaktan kaçan savcılar mı ararsınız, iddianame hazırlamaktan korkan savcılar mı ararsınız, dosyalarına hakim olmayan savcılar mı ararsınız, sırf statü için savcı olanlar mı ararsınız, savcılık mesleğini kendi egoları için kullananlar mı ararsınız ne ararsanız yargı sisteminin bu sac ayağında bunları bulabilirsiniz.

    not: işini gerçekten hakkıyla yapan savcılarımızı tenzih ediyorum.

    not 2 : 50 tl çaldığı için tutuklamaya sevk edilen, duruşma öncesi 50 tl'yi çaldığı kişiye geri ödeyen şahsın tutuklanma talebinin kabul edildiği ve cezaevine gönderildiği sistemde gerçekten, bilerek, kasten ve vicdan azabı duymadan suç işleyenlerin serbest kalması oldukça olağandır. evet, 50 tl için tutuklandı!..

  • 15 kasım 2019 karısını öldürmeye çalışan adam

    üst edit: bahsettiğim olayda savcı işlemi yaptı ancak dediğim gibi sadece bir ay koruma verdi. kurduğu cümle işini yaptıktan sonradır. ancak yapılan iş ne derece doğru o tartışılır işte.

    edit 2: 1 ay koruma kararı verdiği talepte, koca daha önce pompalı tüfekle kendini vurmuş ancak kurtulmuştur. intihara meyilli bir kişilik olmakla birlikte psikolojik olarak sorunlu bir insan ve raporu da mevcut. mani dönemlerinde saldırgan kişiliğe bürünebiliyor. ne yapacağı belli olmayan birisi ve o dönemlerde de müvekkilime çeşitli tehditlerde bulunuyordu. bir savcı, olası zararları engellemekle mükelleftir ve tüm açıklama ve delillerimize hatta kocanın kullandığı ilaçlara kadar ki içersinde kırmızı reçete de bulunmakta, buna rağmen 1 ay koruma verdi. soranlar için daha detaylı anlatabilirim. özeti budur.

    üst edit son : bir arkadaş mesaj atmış polislere öğüt mü veriyorsun diye. karşımda muhatap olarak polis yok, duygusal şekilde tepkimi dile getirdim. öğüt muhatapa verilir. bir nevi haksız bir fiile tepki olarak duygusal bir açıklamadır. saygılar...

    ıq edit ekleme: artık mesaj atmayı kesin de okuduğunuzu anlayın lütfen. duygusal tepki verdiğim için gerekli editi geçtim. anlamak yerine mesaj atmayın. net bir şekilde hata ettiğimi yazdım. tabi ki de kolluk gücünün görev tanımı ne ise onu icra edecektir.

    üstte tutulması gereken başlıktır.

    görüntüleri izlerken kanım dondu. bir çok kez mahkemeye ve yahut savcılığa eşinden şiddet gördüğü gerekçesi ve delilleri ile birlikte yaptığım başvuruda savcılık en çok 1 ay mahkeme ise en çok 2 ay koruma kararı verdi.

    savcının bir talebimden sonra bana kurduğu cümle ise şu; böyle şeylerle gelmeyin bizi uğraştırıyorsunuz bir sürü işimiz var avukat bey. bir şey olmaz. kadın babasının yanına gitsin işte.

    hal ve yargı böyle iken kadınlar daha çok acı çeker...

    bu küfür etmeye bile değmeyecek adamın ise bir an evvel yakalanmasını temenni ediyorum. hatta keşke yakalayan polisler bir güzel eskitse tadından yenmez ama nerdeee.

    bir hukukçu olarak hukuka olan güvenim uzun zamandır azaldı, kusura bakmayın...

  • hareket halindeki otobüsten inen kız

    kızın koltuktan kalkmadan evvel yanında oturan adamın koluna hafif teması ve adamın ilginç bir kol hareketinden sonra sanki ya arada bir alışveriş var ya da bir hırsızlık var hissi uyandırandır.

    bu iki durumda da kız sanki aniden uzaklaşma derdinde ve resmen fizik kurallarına meydan okurcasına adrenalin salgılamakta. ayrıca tüm bu teorilerin üstüne bir de bu saçma düşme olayı gerçekleştiğinde tepki vermeyen '' o adam '' ise şüpheleri üstüne çekmektedir.

    kız aniden inmeye karar veriyor, o arada yanındaki ile bir olay yaşanıyor belki öncesi de olabilir ancak '' o adam '' kesinlikle şüpheli ve yahut tanıktır.

    garip silsileler halinde seyreden vakıadır.

    (bkz: behzat ç.)

    edit: gelen onlarca mesaj üzerine söylemek isterim ki, söz konusu videoda görülen şüphe uyandıran hareketlerin ve vücut dilinin herkes tarafından ilk bakışta görülebileceğini düşündüm. adli merciler muhakkak ki ilgili videoyu başından sonuna kadar izleyecektir. salt video'yu bu haliyle izlediklerinde cd çözümü yapacak olan polisler de aynı durumda aynı şekilde olayla bağlantısı olup olmadığına dair tüm olasılıkları değerlendireceklerdir.

    maddi gerçeğin ortaya çıkarılması adına muhakkak ki tanık ifadelerine başvurulacaktır. söz konusu entryim salt video kaydına dayalı bir "yorum" olup hiçbir şekilde suçlayıcı bir entry değildir.

    he bu arada sherlock falan da değilim. *

    hepinizin gördüğünü ilk yazanım sadece...

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    eşim her an doğurabilir, kafam güzel bekliyorum. sancıları henüz gelmedi ama doğacak oğlumun sergüzeştliğini yaşıyorum. doktor maksimum 4-5 gün içinde gelir dedi. kanala girmiş artık hergele.

    doğsa da ben de bir '' bilmem ne mart 2018 oğlumun doğması '' diye başlık açayım diyorum. garip bir duygu lan!..

    az önce biraz itiştik oğlumla. annesinin karnını itiyordu ben de etkiye tepki verdim. biraz da çıkardığı dirsek, el, ayak gibi uzuvlarına hafifçe elimle vurdum. hemen gaza gelmeyin. vurdum derken hanimiş hanimiş vuruşu. *

    kızdım üstüne bir de '' lan oğlum! bak! haftasonu derbi maçı var olur olmadık zamanda gelirsen zıçarım ağzına '' dedim. bu eylemine göre gelecekte bakalım lafımdan çıkıp çıkmayacağını test etmiş olacam. *

    ulen oğlum! bu kadar bekledin bari bu haftayı çıkar itoğlu it!..

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    honki ponki toni nok, çalona bimbo bori rok,muşi muşi hubobo kozi zok, çiki çiki şayne tiki tak tok!

    hanimini hüppen denzigi banna rep rep ,kefeşle tayyüş ille de kıtmir rep rep, alavere dalavere kim ala da kim vere rep rep, köşeleri möşeleri dön baba dönelim rep rep
    raptiye rap rap zaptiye zap zap rep rep, n'aber nitekim gene geldi şapka rep rep!

    maaşla gırtlak gırtlak gırtlağa rep rep, bir de kitap okuyor bakın şu çatlağa rep rep
    liberal miberal malı kap götür al rep rep, eriyor liralar mark al dolar al rep rep
    bul bir kaşalot toriğini işlet rep rep, bir koy üç al üçünü de beşlet rep rep, raptiye rap rap zaptiye zap zap rep rep, n'aber nitekim gene geldi şapka rep rep
    üf baba bu ne be fotoğraf makinesi!

    (bkz: hal bok ati kenef)

    tanım: ütopyadır.

  • sırp denince akla gelenler

    dedemin ve nenemin anlattıklarıdır.

    30'lu yıllarda makedonya'da yaşıyorlar o sırada. küçükler. çocuklar. orada bir türk köyü olan dedemin ve nenemin deyimi ile '' başebosu '' olan bahçebosu köyünde yaşamaktalar. hayvancılık ve çiftçilik ile uğraşıyorlar. dedemlerin bir un öğütme değirmenleri var. gayet mutlu bir hayat sürüyorlar.

    sonra sırplar köyü basıyor. büyük dedem kendi ailesini alıyor nenemin babası da kendi ailesini alıp dağlara kaçıyorlar. çocukları, yaşlıları ve kadınları dağda bir mağaraya saklayıp önüne de kamuflaj yapıyorlar.

    köyün gençleri ve savaşabilecek durumda olanları geri gidiyor. 2 hafta kadar mağarada yaşamışlar. korku içinde titreyerek.

    '' sırplar gelip hepimizi öldürecek, bizi bulacaklar '' diyerek geceleri uyuyamıyorduk diyordu rahmetli nenem.

    neyse ki daha sonra sırplar bastırılıp köylerine geri dönebiliyorlar. ancak yaşadıkları korku asla geçmiyor.

    nenem bunları anlatırken hüngür hüngür ağlıyordu. dedemin de gözleri doluyor ama kendini tutuyordu.

    işte sırp diyince benim aklıma bunlar geliyor ve sırplardan nefret ediyorum...

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    uzun süredir baktığım muhabbet kuşum '' adebisi '' nin gözümün önünde yaptığımız tüm tedaviye rağmen eriyip gitmesidir.

    triflucan ve kusmasın diye metpamid şuruptan tutun da sülfürüne antibiotiğine kadar hepsini verdik izmir'in en bilinen veterinerine götürdük ancak oğlum gözümün önünde kusarak eriyor. resmen o parlak tüylü müthiş hareketli oğlumdan geriye eser kalmadı.

    bugün elime alıp sevmek isterken çıkardığı ses çok garipti sanki boğuluyor gibi. kusura bakmayın sözlük kurallarına aykırı da olsa şu; '' :(((( '' işareti yapıcam...

    oğlumun yavaş yavaş kucağımızda öldüğünü görmek beni depresyona soktu. zaten anksiyete ve panik atak hastasıyım sabahtan beri ağlıyorum. ne bayram yapabildim ne bayramlaşma. halen ağlıyorum ve içiyorum. gitar çalıp rahatlarım dedim sürekli içli şarkılar söylüyorum anasını satayım...

    '' ölüm '' onun için bir kurtuluş olacak gibi artık... :((

    oğlum adebisim seni çok sevdik bunu bil, bana her babacım dediğinde tüylerim diken diken oluyordu. sabah beni '' s.kiyim '' diyerek uyandırmanı da seviyordum. banyonun kapısında benim duştan çıkmamı bekleyişini çok özlüycem. o en son sesinle ötüp beni çağırışını özlüycem. işaret parmağımla gagana vuruşumu senin de aynı şekilde parmağıma vuruşunu özlüycem. bildiğin izola banta kerkinmeni özlüycem, sana baktığımda utanmış gibi kaçmanı özlüycem...

    özetle; şu anda bildiğin ölmesini bekliyorum. :((( acaba ne zaman ölecek nasıl ölecek huzurlu mu ölecek ölürken onu elime alıp yanında olabilecek miyim ? bu sorular kafamı allak bullak etti. vedalaşmaya korkuyorum. her evden çıktığımda evde ölü bulurum diye vedalaşıp son bir kezdir diye dokunup çıkıyorum...

    not: berbatım sözlük... bir daha hayvan sahibi olmak istemiyorum. bu acı beni bitirdi. ben kendimi metanetli biri sanırdım hani bir de erkekler ağlamaz mantığı var ya yok öyle bir şey aga hem de nasıl ağlıyoruz var ya...

  • fransa'da ramazanda alkol satılmasına kızan genç

    ramazandan önce alkolün dibine vuran gençlerdendir.

    ulen içiyorsun bari iki yüzlülük yapmayın. 11 ay iç 1 ay içme sonra allah beni cennete alacak. he sayın mkdoom alacak he.

    12 ay alkol tüketirim kimse de karışamaz. senin nefsinden banane lan!