yeopgijeogin geunyeo3
profili

  • vize yasağının aynı cümlelerle yapılmış olması

    ne mütekabiliyet ilkesi, ne kezbanlık, ne de diplomasidir. olsa olsa "ingilizce ciddi bir yazı yazacağız. dur adamların ağzından yazalım da sıçmayalım" ilkesidir.

  • #ülkemde suriyeli istemiyorum

    aynı şey bizim başımıza geldi (bkz: 1. dünya savaşı) ve biz kaçıp başka ülkelere sığınıp orada karı kız peşinde koşmadık, savaştık. bunlar oluyorken de bu mezopotamya eşeklerinin ataları bizi çoktan satmışlardı.

    ne konuştuğumuzu bilelim, sonra yazalım.

  • celal şengör

    yıllar önce, amerikan bilimler akademisinin sitesinden, türk üyelerini sorgulamıştım. üç isim çıktı. celal şengör, aziz sancar ve adını hatırlayamadığım ama yanlış hatırlamıyorsam itü jeolojiden celal hocanın meslektaşıydı.

    çin hükümeti tibet'in jeolojik olarak incelenmesini ister. bu konuda çalışacak uzman akademisyenlere davetler gönderilir. bu davetlerden biri kevin burke'ye gider. kevin burke hem celal hocanın university at albany'den hocası hem de çalışma arkadaşı. çünkü celal şengör'e daha öğrenci iken akademisyenlere tahsis edilen ofislerden biri verilmiş. buna itiraz eden öğrencilere de "celal şengör'ün yaptığı yayınlar adedince yayın yapan her öğrenciye aynı imkanlar tanınacaktır" sözü, 'panoya ilanla' yazılı olarak verilmiş. buna rağmen celal şengör mezun olana kadar kimse onun yaptığı kadar yayın yapamamış.

    dönelim kevin burke ve tibet'e. hoca bu daveti öğrenince, kendisinin de tibet konusunda çalışmaları ve ilgisi olduğunu açıklayan bir mektup yazarak çin'e gönderir. ardından çin'den hocaya davet gelir. hoca çin'e gider. önemli olan nokta ise tibet'in kısa bir zaman öncesine kadar dünyaya kapalı olması. yani hoca modern zamanlarda tibet'i ilk ziyaret eden yabancılardan biri.

    grubu karşılayan ve beraber fotoğraf çektiren(ki muhtemelen bu akademisyenleri davet fikrinin ve çin'in dünyaya açılmasının da babası) deng xiaoping, grubun en genç üyesini sorar. o dünyanın çevresinden davet ettikleri kalabalık akademisyen grubunun en genç üyesi celal şengör'dür. nihayetinde celal şengör ve deng xiaoping karşılıklı kadeh kaldırır ve baijiu içerler.

    grubun beraber çektirdiği fotoğrafları da var ama saygısızlık etmek istemediğimden yayınlamadım. bu bilgilerin tamamını bir bilim adamının serüveni isimli kitaptan okumuştum. hocanın dört yılda yazımı tamamlanmış, çok detaylı ve güzel bir biyografisi. herkese tavsiye ederim.

    bu da 1983 tarihli hoca ve kevin burke'nin gezegenler enstitüsünde yayınlanmış çalışmaları. tibet'le mukayeseli olarak venüs üzerindeki isthar terra için bir hipotez.

    http://www.lpi.usra.edu/…ings/lpsc1984/pdf/1053.pdf

    yani neye dayanarak abartılıyor diyorsunuz? bilgi sıfır, okumak yok, öğrendiğini sorgulamak yok. oturduğun yerden, hiç bilgi sahibi olmadan "ama bence böyle" demek var.