efes darth6
profili

  • atatürk'ü anlatmak için 320 bin lira harcanması

    1500 yıllık dini anlatmak için milyarlarca lira harcanmasına ses çıkartmayanlara batan harcamadır.

    edit: harcama iyidir, doğrudur demedim. yazdığım oldukça açık.

  • ay'ın dev bir uzay gemisi olduğu iddiası

    ay ile ilgili bir yığın hatalı bilginin sıralandığı bir entry okumamıza vesile olmuş iddiadır. bilimsel aleni kanıtlar yok sayılmış ve tamamen safsata veriler gerçek kabul edilmiştir. theia'dan bile bahsedilmemiştir.

  • vatandaşlık puanı uygulaması

    çip de taktırdık mı tamamdır bu iş! şimdi sıra kitap yakacak bir itfaiye teşkilatı kurmaya kaldı.

  • ne kadrosu yahu çalışıyorsunuz işte

    (bkz: sordun soruyu aldın boruyu)

  • galata kulesi'nin abartılmış olduğu gerçeği

    "galata kulesi dünyanın en eski kulelerinden biri olup, bizans imparatoru anastasius tarafından 528 yılında fener kulesi olarak inşa ettirilmiştir. 1204 yılındaki ıv. haçlı seferi'nde geniş çapta tahrip edilen kule, daha sonra 1348 yılında "isa kulesi" adıyla yığma taşlar kullanılarak cenevizliler tarafından galata surlarına ek olarak yeniden yapılmıştır. 1348 yılında yeniden yapıldığında kentin en büyük binası olmuştur."

    528 de ilk yapılış, 1348 de yıkıldıktan sonra yeniden inşaa ediliş. bu denkleme bakarsak kule evet 1489 yaşında ve 669 yıldır da şu an ki görünümünde. bu bağlamda dünyanın en eski kulelerinden biri olması sebebiyle abartılmış bir balon olmaktan uzaklaşmaktadır.

  • auguste comte'nin sorunlu fikirleri kabul gördü

    aslında en büyük sorun tam olarak bu. entelektüel değilsin, kitap okumadığın gibi okumamayı normal gösteren açıklamaların mevcut. hal böyle olunca danışmanlarına bağlı kalmak zorundasın. ibni haldun gibi müthiş bir aydını övmek için elinde yüzlerce veri, kurulacak onlarca cümle var ama sen fikri düşünce yapın, entelektüel yetersizliği, siyasal çıkmazın ve çapsız danışmanlarının neticesinde olayı yine kendi sığ seviyene indirgeyip onu övmek için aguste comte'yi yermeyi tercih ediyorsun. çünkü siyah iyiyse beyaz mutlaka kötü olmalı sizin dünyanızda. ara renklere yer yok, aynı anda 2 doğru olamaz. doğru tek ve bana ait olandır! kaldı ki bu ülkede mukaddime daha az ilgi gördü, pozitivizm ilmihali daha çok desteklendi dedirtecek bir durum da yok aksine comte baskısı yenilenmezken mukaddime meb tarafından hep desteklenmiş. yine kaldı ki durum aksine olmuş olsun 2002 den beri tek başına iktidarda olan chp mi? yav bu comte sana ne etti? gençlik kolları durkheim'in askerleriyiz, saint simon'un götünün kılıyık diye sokağa çıkacak mı?