bahodilo4
profili

  • 3 ocak 2023 memur zammı tahminleri

    yahu madem 6 aylık enflasyon yüzde 16

    neden asgari ücrete yüzde 55 zam yaptınız?

    asgari ücret neden yüzde 55 zamlandıysa aynı şey memur için de geçerli. memur da aynı ülkede yaşıyor.

    en az yüzde 55 olmalı.

  • kütahya'da öğretmenini döven lise öğrencisi

    seneye de sınava girer üniversiteye de yerleşir bu delikanlı. nası olsa baraj da yok.
    orada da prof. döver doç. döver

  • bedelli askerlik

    bedelli yoksa oy da yok diye çıktık yola. belli ki bedelli geliyor. ama size yine oy yok.
    gerekirse 2 yıl askerlik yapılır. ama size oy yok. onurumuzla yaşarız hiç olmazsa.

  • amasya üniversitesi'nin öğretim üyesi alım ilanı

    madem bahsi geçti, ben de 2016 ocağında başımdan geçen olayı anlatayım bu üniversiteyle ilgili. ancak olayı anlatırken kimseyi zan altında bırakmamak adına kurumları ve kişileri kodlayarak vereceğim.

    bu üniversite geçtiğimiz sene benim de mezunu olduğum anabilim dalında çalıştırılmak üzere bir araştırma görevlisi ilanına çıktı. benim bölümüm x olsun. yani ilana alınacak öğrencinin mezun olduğu anabilim dalı x olmalıydı. zaten ilk başta da öyle oldu. x bölümüne araştırma görevlisi alınacaksa bu adamın x mezunu olması beklenir. aynı zamanda bu alınacak kişinin x bölümünde doktora yapıyor olması gerekliydi.

    ilan şartları yayınlandıktan sonra bi anda ilan şartlar değişti ve şöyle bir ibare eklendi.
    x veya y bölümünde doktora yapıyor olmak gereklidir.

    bu şart değiştiğinde zaten işlerin kötüye gittiğini anladım. fakat yine de başvuruyu yaptık ve 1000 km yol kat edip amasya'ya vardık.

    sabah sınav salonuna vardığımda benim gibi 4 arkadaş daha vardı. hepsiyle tanıştık. hepsi de x bölümü mezunuydu benim gibi. bir arkadaş daha vardı. fakat o hiç bize yanaşmadı. dışarda tek başına bekledi sınav vaktine kadar. onun bölümü hakkında hiçbir bilgim yoktu o anda. fakat fazla şüpheci biri olduğumdan imza föyünden ismini aldım.

    sınav soruları geldi. ve ben şok. x bölümü için araştırma görevlisi alımının yapıldığı sınavda 8 soru vardı ve 8'i de y bölümüyle ilgiliydi. sınavda toplam 6 kişiydik. 4 kişiyle tanışmıştım ve 4 kişi de bölümü mezunuydu benim gibi. benim sınav sorularına cevap vermem çok zordu. zaten bir dakika kadar durdum sınavda. imza attım. diğer arkadaşın adını aldım ve dışarı çıktım hemen. yüksek lisans tezini kontrol etmek istiyordum çünkü. ve bingo. tam da tahmin ettiğim gibi. 6.arkadaş y bölümü mezunuydu. ve bütün sorular ona gelmişti.

    ben çoktandır ülke adına umudumu kaybettiğimden hiç zorlanmadım durumu kabullenmekte. güldüm geçtim. dışarda bir kahve makinesi vardı. 1 lira attım ona. bardağa umutlarımı doldurdum ve otogara doğru yola koyuldum tekrardan.

    not: tabi ki o 6. arkadaş kazandı.