sekersiz turk kahvesi2
profili

  • 17 ekim 2017 monaco beşiktaş maçı

    bir galatasaraylı olarak söylüyorum ki beşiktaş'ın galibiyetle tamamlayarak büyük iş yaptığı maç olmuştur. şampiyonlar ligi grupları bazında türk futbolunda henüz böylesine bir başarı yok. büyük ihtimalle grubu lider olarak bitirecek beşiktaş. ligteki olumsuzluğu şampiyonlar ligine taşımamak, 3 maçta 3 galibiyet almak muazzam. harika iş, tebrikler!

    edit: galatasaray-fenerbahçe derbisi gerçek derbi diyerek beşiktaş'ı küçümsemeye çalışanlar bence buyursun burdan yaksın. 100 yıldır şampiyonlar ligine gidemiyor fenerbahçe, galatasaray ise uzun zamandır edirne'den ötesini göremiyor. burnu büyüklüğü bırakıp bu gerçeği görmek gerekiyor.

  • türkiye'de tenisin gelişmeme nedenleri

    basit bir anlayış ve altyapı meselesiyle -genlerle değil!- açıklanabilir sanırım:

    abd'nin north carolina eyaletinde yaşıyorum. 2 senedir buradayım ve buraya gelene kadar da tenis raketi elime almışlığım yoktu. peki ne oldu da bu değişti? şöyle söyleyeyim: beşiktaş ilçesi kadar büyüklükte bir şehirde 20-30 tane tenis kortu var. hepsi çok iyi bakılmış durumda. bazılarında gece aydınlatma da var; sabaha kadar oynayabiliyorsunuz. hepsinin kapısında tenis kortu kuralları (mesela kort içinde futbol oynanamayacağı!) tek tek yazılmış. veeee, tenis kortlarının tamamı tamamıyla ücretsiz. raketini topunu kap gel oyna. ben de tam olarak bunu yaptım. hiç bilmediğim bu sporu bu davet edici ortam sebebiyle öğrendim ve iyi-kötü oynamaya başladım. benim gibi 30 yaşına gelmiş birini değil de, 12 yaşında bir çocuğu düşünün. işte o zaman anlarsınız tenis'in bir ülkede nasıl gelişebileceğini.

    şunu da eklemeden edemeyeceğim: futbol en sevdiğim spordur hala. ama türkiye'de iken saha imkansızlıkları nedeniyle onu da oynayamıyordum. 1 saatlik futbol için deli paralar isteyen ve son derece sağlıksız olan halı sahaları geçiniz. burada -hani şu fulboldan anlamayan amerika'da- tenis kortlarından daha fazla çim saha var her yerde. üstelik yine ücretsiz ve üstelik kaleleri, saha çizgileri, bayrakları vs. her şeyi var sahaların. burada haftada en az iki gün futbol da oynayabiliyorum.

    dedim ya, bu bir anlayış ve altyapı meselesidir. bizde tapılan şey beton.