kac yasina gelmisin nelerle ugrasiyorsun3
profili

  • tütün ve alkolün uyuşturucu olduğu gerçeği

    tütün veya alkol içip uyuşturucu bağımlısı olmadığını iddia eden, kendini uyuşturucu kullanmıyor sanıp bununla övünen bir sürü cahilin farkında olmadığı gerçek.

    kısaca bilgi olarak verelim;
    sakinleştirici etkisi olan tütün beyinde üretilen dopamini nikotine bağımlı hale getirir ve nikotin sağlamadıkça beyin gerekli dopamini üretmez. ayrıca tütün bağımlılık seviyesi neredeyse eroin ve kokain kadar yüksek olan, insanı diğer maddeler gibi hızlıca değil, uzun yıllar boyunca yavaş yavaş ölüme götüren bir maddedir.

    alkol de kelimenin tam manasıyla bir uyuşturucudur, tip olarak eroin, morfin, ether gibi anestezik maddelerin bulunduğu depresanlar sınıfında yer alır. içildiğinde yaşanan öfori, motor becerilerin gerilemesi, reflekslerin yavaşlaması, vücudun uyuşup hissizleşmesi gibi anestezik maddelerin etkilerine çok benzer etkileri vardır.

    dolayısıyla konudan fazla sapmadan belirtmek isterim ki tütün ve alkolün devlet tarafından yasal şekilde tüketimine izin veriliyor olması bunların uyuşturucu olduğu gerçeğini değiştirmiyor. o sebeple kullanımı illegal olan maddeleri öcü gibi görüp tütün ve alkol kullanımını çok normal ve olağan göstermek bilinçsizlik ve ikiyüzlülükten başka bir şey değil.

  • ayda €360'a haftada 45 saat çalışmak

    bangladeş miyiz vietnam mıyız anlamıyorum ki bu ne rezilliktir. neden ayda €360 gibi komik bir rakama göt siktiriyoruz, birisi mantıklı nedenlerle açıklayabilir mi. cihan devleti olmak böyle bir şey miymiş yani.

    ciddili ek: türkiye'de €360 yani asgari ücret ile çalışıyorsanız pek bir katma değer üretmiyorsunuz demektir ki zaten bu konuda türkiye genel olarak yerlerde. neden euro'ya endeksli düşünüyoruz, çünkü katma değer üreten euro bölgesi vatandaşlarının ortalama olarak yaşadığı hayat kalitesini türkiye'de ancak katma değer üreten yani asgariden çok çok yukarılarda paralar kazananlar elde edebiliyor. geri kalanlar olarak asgari ücrete çalışanlar euro standartlarında (araba, ev, daha az mesai, tatil, haftasonu, sosyal imkanlar vs.) yaşayamıyor, çünkü ne kadar ekmek o kadar köfte kuralını global bazda ele alırsak ortaya çıkmak zorunda kalan sonuç bu.

  • moralsizlik+yalnızlık+tl ile maaş+ortadoğu+rte

    kriz geçirten kombinasyon. öyle toplu taşıma hüznüne de benzemez. bir tık üstü diyelim.