entera basmis bulundum4
profili

  • avm'lerde mescitlerin en ücra yerlerde olması

    ibadet ediyorum ama kimseye gösteremiyorum haykırışıdır. bunu söyleyen şüphe içindedir, muhtemelen ibadet boşa gidiyor diye düşünmekte, en azından millet görsün istemektedir.

  • 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu

    yıllarca önce yedek subay olarak askerlik yaparken bulunduğum birimde çok tecrübeli bir yüzbaşı, bilgisayar ekranında "yes" ya da "no" şeklinde seçim yapılması gereken bir soru çıkarsa ve eğer sorunun ne anlama geldiğinden emin değilsen "no" yu seçmen gerekir demişti. zira "no" kabul etmemek anlamına gelir, en azından mevcut durumu korumanı sağlar. kaybedersen de son değişiklikleri kaybedersin; ama eğer "yes" seçmişsen bunun neye yol açacağını bilemezsin.

    bu referandum ise çok fazla risk içeren bir soru soruyor, normal bir insan bu soruya evet demez. ancak algısıyla oynanmış, kimyası bozulmuş, yalanlarla ve çelişkilerle aklı dumura uğratılmış halkın %50'si sonunu hesaplamadan evet diyorsa, bu bile başlı başına, memleketin ne kadar büyük bir badire karşısında olduğunu gösterir.

    inşallah atlatırız; "hayır"lısı olsun.

  • türk halkının inandığı yalanlar

  • kamusal alanda çiftleşmeyi medeniyet sanmak

    medeniyet kamusal alanda çiftleşmek değil, bunu yapanlara karşı saldırma ve öfke duygularını kontrol edebilmektir

    size ne lan adamın eşiyle parkta ne yaptığından. biraz medeni olsan çiftleşmek eyleminin insanlar için değil hayvanlar için kullanıldığını bilirdin, çitleşme eylemini ise biz duymadık bunun sadece size özgü bir şey olduğunu anlıyoruz ve hayırlı çitleşmeler diyerek çekirdeklerimi alıp kamusal alanda çitlemeye başlıyorum.