cakmaninca10
profili

  • öğlen 3'te normal gece 3'te korkutucu olan şey

    telefonun çalması.

  • türkiye'nin %92'sinin türkçe kuran okumamış olması

    türkiye nüfusunun yaklaşık %90'ı yol tabelaları dahil hiçbir şeyi okumadığı için pek de şaşılmayacak durumdur.

  • kasım 2019 havaların bir türlü soğumaması

    gelen doğalgaz zamlarından sonra emeklileri, öğrencileri, dar gelirleri düşününce bir nebze sevinilen hava durumudur.

  • alkol tüketenlere tavsiyeler

    dedesi zamanında meyhane sahibi, babası eski bar sahibinin çocuğu ve torunu, üniversite hayatı boyunca da bronx dahil bir çok yerde barmenlik yapmış birisi olarak diyorum ki gençler, arkadaşlar, romalılar... limitiniz kadar için. ardınızdan atlı kovalıyor gibi içmeyin. sarhoş olmak için içmeyin, ya da sarhoş olup, cidden dağıtmak istiyorsanız. mümkünse evde, yanınıza bir yakınınızı alarak için. (sarhoş olmak istiyorsunuzdur, doğal bir haktır. dağıtmak istiyorsunuzdur. çok mantıklı sebepleriniz vardır;ama bunları dışarıda değil, mümkünse evde yanınızda birisi varken yapın.) sarhoşluk standart bir prosedür değildir.

    yılbaşı gecesi "ya bu gece bir dağıtalım" diye bara gelip, daha saat 12 olmadan alkol komasına giren insanları o hengamede ambulansa yerleştirdiğimi bilirim. tek başına gelmiş, adresini bilmiyoruz, telefonundan annesini, babasını arasan bir dert, haber vermen lazım. polis soruyor? "ne oldu bu adama" diye. "sen kimsin" diye. götürmesen, vicdan sahibisin, mekan çalışanları olarak sorumluluk sahibisin. kapının önüne koysan. ölür mü, kalkar gider mi bilmiyorsun.

    bar kapanışına kalıyorlar. kapattık diyorsun sarhoş halde ana avrat düz gideni oluyor. yorgunsun, bir sürü insanla uğraşmışsın, eve gitmek istiyorsun. sinirlenip dövsen barda müşteri dövdüler oluyor. hadi abicim diyorsun, tokat atmaya kalkan oluyor.

    ya en fazla bir kaç ay evvel kadıköy'de masadan düşen adam gördüm. ciddiyim bakın masadan düşen adam. abartı gibi geliyor;ama cidden var böyle olaylar.

    limitinizi en iyi kendiniz bilirsiniz. acele etmeyin, ardı ardına hızlı bir şekilde içmeyin. hava yapmak, kendini ön plana çıkaracağım derken kendinizi de maymun etmeyin.

    bar çalışanları ile iyi geçinin. ters mi davranıyor, tartışmaya girmeyin. para senin cebinde başka bir bara gidin. kapanış zamanı bar çalışanına ısrar etmeyin. o da insan ve her ne kadar kolay görünse de saatlerce ayakta kalmak ve insan ile uğraşmak kolay bir iş değil.

    mümkünse tok karnınıza için, ya da içtiğiniz içkiye uygun atıştırmalıklar ile birlikte için.

    kesinlikle araç kullanmayın, keyifli günler ve geceler geçirin.

    aklı başında, muhabbeti güzel olan kadıköy'lü yazar arkadaşlar varsa da, yeşillendirin beraber içelim.

  • türkiye'nin yüzde 53'ü hiç kitap okumuyor

    türkiye'de sadece kitap okunmadığını düşündüren başlık. hayır hiçbir şey okunmuyor. ne gazete, ne makale, ne de dergi. hatta toplu taşıma araçları veistasyonlarındaki kuralların, yönlendirmelerin olduğu tabelalar, alınan ilaçların içindeki prospektürler, herkesin hak ve sorumluluklarının yazdığı anayasa kitabı hiçbiri okunmuyor.

    türkiye'de sadece kitap değil, yazılan hiçbir şey okunmuyor.

  • en pis kokan yemek

    kapuska

  • ekşi sözlük fotoğraf meraklısı yazarlar veritabanı

    fotoğraflara bakınca, iyi ki fotoğraf sanatçısı dememişsin.
    fotoğraf sanatçılığının ekipman ya da maliyetle ilgisi yoktur. onun için öğrencilere okulda ilk sene pinhole denen iğne deliği kamera yaptırırlar .

    amaç; kompozisyon, ışık, renk, armoni, tasarım gibi belli temel öğleleri öğrenmeden iğne deliğinde çektiğinden bir fazlasını, istersen elinde orta format olsun çekemeyeceğindir.

    yukarıda yazdığım öğeleri bilen kişiler cep telefonu ile harikalar yaratırken, bilmeyen milyar dolarlar yatırsa km yaklasamayacaktir.

  • sözlük yazarlarının satın aldıkları son kitap

    william golding sineklerin tanrısı 1983 ada yayinevi baskısı, 10 tlye buldum sahafta...

  • vefa'da kız yurduna dadanan tacizci

    kimse kusura bakmasın ama net şiddet ile çözülecek eylemdir. bir temiz dayak lazım sapığa...

    karşıda olmasam hazır hafiften kafam da güzel direk dalmaya giderim

  • igor tudor

    2003 senesinde sabriye karşı oynayan, 2017 senesinde hala ilk 11 de çıkan sabrinin teknik direktörü olmuş eski juventus futbolcusu.

    allahım ne günah işledik ? bize sabriyi gönderdin.herif lanetli mumya gibi ölmüyor