dr krasny5
profili

  • hayatında hiç ak parti'ye oy vermemiş insan

    (bkz: gurur duyulan şeyler)

  • yunanistan'ın atatürk evi için teklifi

    türk toprağı yazanlar olmuş. süleyman şah türbesi de türk topragiydi.

  • şort giyersen nerede olursan ol tacize uğrarsın

    cuma günü üniversitesi öğrencisi gamze a.'nın, izmir'in bornova ilçesine bağlı mevlana mahallesinde bulunan türgev kız öğrenci yurdu yakınlarında tacize uğramasından sonra iddiaya göre bir yurt çalışanının kendisine söylediği söz.

    ülkenin zihniyet olarak geldiği noktayı anlatan çarpıcı örneklerden sadece biri.

    --- spoiler ---
    üniversitesi öğrencisi gamze a. cuma günü izmir'in bornova ilçesine bağlı mevlana mahallesinde bulunan türgev kız öğrenci yurdu yakınlarında tacize uğradı. gamze a.'nın peşine düştüğü tacizci çevredeki yurttaşlarların da yardımyla yakalanmıştı. gamze a, zanlının kendisini şort giydiği için taciz ettiğini söylerken, gözaltına alınan zanlı, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. olayla ilgili açıklama yapan gamze a. şunları söyledi: akşam yürürken arkamdan gelip "yavrum" diye laf atıp bir anda sarılmaya çalıştı ve ben bağırınca da olay yerinden kaçmaya başladı. olay yerinden kaçarken peşinden koşmaya başladım. cadde de iki araç arabayla önlerini kestiler ve onlarında yardımıyla tacizciyi yakaladık. olay esnasında ilk kez polisi aradığım telefon açılmadı. yakalandıktan sonra aradığımız da olay yerine geldiler. ışıkkent karakoluna götürüldük. ifadelerimiz alınıp ben şubeden çıktıktan sonra tacizcide serbest bırakılmış. `polisler ile türgev kız yurdu'na kamera kayıtlarını almaya gittiğimizde ilk önce teknik sorundan dolayı veremeyeceklerini daha sonra ise o açıyı göremeyeceğini söylediler.` karakola geri döndüğümüzde tacizcinin suçu kabul ettiğini, kendisine 5-6 kişinin zorla yaptırdığını bir daha yapmayacağını söylemiş. bende suç duyurusunda bulundum.
    ...
    olaylardan sonra bulunduğum ulusoy kız öğrenci yurdu'ndan çıkışımı almaya gittiğimde orada çalışan kadın personelin "şort giyersen nerede olursan ol tacize uğrarsın" söylemi beni en az bu olay kadar üzdü.
    --- spoiler ---

    link.

    edit: bazı giyiniş tarzlarını ahlaki bulmayan yazarlar mesajla düşüncelerini ifade ediyor. ama şahsen yolda gördüğüm herhangi kadını ahlaki değer bağlamında y a r g ı l a m a m ve yargılanmasını doğru bulmam. insanların bir birlerini sürekli bu şekilde yargıladığı ve etiketlediği bir toplumu sağlıklı görmem. bu şekildeki toplumlar asla batılı normlara ulaşamaz. biraz sonra biz batı değilizciler gelir. zaten biz batı değiliz diye diye iyice ortadoğu kültür bataklığına saplandık kaldık..

  • arapça tabelaları kaldırmayı faşizan buluyorum

    islamcı birinden beklenen söylem. şaşırtmamıştır.

  • etkili bir hayır kampanyası nasıl olmalı

    bu bahsedilen şeyleri her gün ve her an bütün kanallardan yayınlasan, dizi yapsan her gün yayınlasan da bişey değişmez anadolu halkı yine büyük resmi görür.

    sebeb mi? iktidar ve kitlesi* arasındaki karşılıklı faydacı ilişkidir. ve bu ilişki öyle kuru lafla k ı r ı l a m a z.

    hadi hayırlısı..