yamada asaemon4
profili

  • bir ateistle tartışmak

    "bırakın inansınlar, inançsız bir dünya çok daha kötü olur ama "

    isveç, norveç gibi kuzey ülkeleri her ne kadar sorunları çok olsada japonya cidden çok daha kötü olmuş, oysa bakın inançlıların yaşadığı arap yarım adasına, ırak ve iran'a nerdeyse ütopya'ya yakınsayan bir mükemmellik içindeler.

    house demiş zamanında dindarlarla rasyonel bir tartışmaya giremezsiniz, bir ateist ile tartışmak için rasyonel olmak zorundasınız ama bir dinci rasyonel olamaz çünkü rasyonel olma noktasında inanç her türlü rasyonelliği bozar.

    bakın yukarıda bilimle haşır neşir olduğunu iddia eden geri zekalı, bakın yukarıda inanmanın daha iyi olduğunu iddia eden gerizekalı bir cahilin varlığı bunlar inancın rasyonelliğin önüne nasıl geçtiğinin canlı bir örneği. verdikleri önermelerin zerre geçerliliği yok ama öyle olduğuna inanıyorlar.

    bunu sayıya dökemezler olumlayamazlar ama gerçek olmayan tam tersini gösteren verileri bile din için kullanırlar.

  • nba maçlarının artık keyif vermemesi

    bir kaç sebebi var temelde.

    şu anda lig inanılmaz para kazanıyor ve inanılmaz bir para dağıtıyor. internet üzerinden her türlü hareket inceleniyor irdeleniyor.

    oyuncular basketboldan çok kendilerini düşünüyorlar. dağıtılan paraların büyüklüğü ve oyuncuların inanılmaz şımarıklılıkları (draymond green bu hakemler benimle konuşmuyorlar, bana nasıl cevap vermezler, bana nasıl git ya da sus diyebilirler diye günlerdir ağlıyor) basketbolun kendisine zarar veriyor.

    ligin en iyi iki takımı play off'lar öncesi karşılaşıyorlar ve iki takım da sahaya yedekleri ile çıkıyor. geçen sezonun son 20 maçlık bölümü kabus gibiydi.

    all star maçları tam bir soytarılığa döndü.

    ligin son 20 maçı resmen eski all star maçları gibi oynanıyor özellikle sıralama ve yer belliyse.

    düşünün poster olma korkusu ile nerdeyse kimse smaca giden adama blok yapmaya cesaret edemiyor hemen altından kaçıyorlar. oysa eskiden ne olursa olsun savunma yapmaya çalışılırdı, şimdi poster olma korkusuna (özellikle griffin sonrası) kimse savunma yapmıyor.

    oyuncu karakterleri yerlerde sürünüyor. bencilliklik konusu aldı başını gitti lig tarihinin gördüğü en bencil en umarsızca istatistik kasan, takım arkadaşlarının emeğini çalan adamı mvp seçtiler.

    popülerlik ve gelir arttıkça centilmenlik, saygı, önce takım gibi kavramlar yok oluyor. özellikle amerikalı oyuncular önce benden başak bir şey bilmiyorlar.

  • 16 nisan 2017 anayasa değişikliği referandumu

    köpeğin sahibi bu ülkeyi pazarlamak ile mükellef
    köpeğin sahibi bop eşbaşkanı olma ile övünüyor
    köpeğin sahibi pkk'yı yeniden yapılandırıp binlerce kişinin ölümüne sebep oldu
    köpeğin sahibi komşu ülke yönetimini devirmek için dünyanın en iğrenç acımasız terör örgütleri ile iş birliği yaptı
    köpeğin sahibi bu ülkenin onurunu ayaklar altına almış
    köpeğin sahibi bu ülkeyi terörist ülke sınıfına sokmuş
    köpeğin sahibi bu ülkede çocuklara sistematik tecavüz eden bir vakfı koruyor kolluyor
    köpeğin sahibi bu köpeğin sözde inandığı dinin en büyük günahını işleyip allah şirk koşuyor
    köpeğin sahibi insanlık adına doğru olan her şeye küfrediyor
    köpeğin sahibi olur da es kaza iktidarı bir ana için elden kaçırırsa yargılanmamak için bu ülkenin sistemini değiştirmeye çalışıyor.

    köpek gelmiş hakaret ediyorsunuz diyor.
    sahibini sofrasından attığı kemiğin peşinde koşan şeref yoksunu köpek, (insan köpek tir buradaki kasıt yoksa hayvan köpekler bu kadar aşağılık bu kadar onursuz olamazlar) sahibinin o kemiği önüne atmak için onuruyla çalışan insanlardan çaldığını bilmezmiş gibi artıklarımızla besleniyorsunuz diyebiliyor.

    hayır sadakayla geçinen bir halk yaratıp bunları beslemek için benim paramı çalana köeklik yapan şerefsiz bana yatacak yer ve iki lokma veriyormuş. yarın o sadakaya alıştırdıklarınız sadakalarını alamayınca sizin gibi köpekleri yiyecekler ve biz de sizin gibi köpekleri tek tek göstereceğiz.

    çünkü insan artıkları ile yaşamak istemiyoruz.

  • rıdvan burak arda türk gençliğinin liderleridir

    (bkz: türk gençliği bitmiş o zaman)