moratoryum6
profili

  • bekaretimi kocama saklıyorum felsefesi

    bu lafı her yerde duyamazsın genelde iki kişi çıplakken erkeğin siki kazık gibi olmuşken söylenir

  • manuel vites araba üretmenin anlamsızlığı

    manuel vitesli arabanın şanzımanını kendim tamir edebilirim. bu işin uzmanına götürmem gerekmez söker takar dişlileri tornadan geçirir ve yaparım ama otomatik şanzıman hem çok karmaşık hem tamiri zor bir şey elektronik aksam çok. bu yüzden manuel vites 3310 telefon gibi düşer kalkar ama çalışır kolay kolay bozulmaz. otomatik viteste akıllı telefon gibi bir kere düşürdün mü işi biter ve bir dahada adam olmaz.

  • en iyi sucuk markası

    en iyi sucuk kendi yaptığın sucuktur.

    1 kilo dana kıyma
    1 kilo kuyruk yağı
    yarım kilo kuzu kıyma
    bir yemek kaşığı tepeleme kimyon
    1 yemek kaşığı tepeleme pul biber
    1 yemek kaşığı tepeleme tuz
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı yenibahar
    5 baş sarımsak

    bir kadın çorabı alıp bunları iyice karıştırıp ezip sonra dolduracaksın. ardından ipe asacaksın. kuruyup kendini çektiğinde de afiyetle yersin. tabi et pahalandı bunlar bayağı para tutar ama seviyorsan katlanırsın artık.

  • bir ülkenin gelişmesini engelleyen en önemli şey

    bana göre ekonomi para yer altı kaynakları şu bu değil. gelişmeye ket vuran en büyük şey hırsızlık. mesela geçenlerde apartman bahçesinde güneş enerjili mıknatıslı bir motor yapıyordum. küçük bir şeydi ama eve sokamayacağım kadar da büyüktü. ondan para kazanmayı ve iki yönlü sayaç alıp şebekeye elektrik satmayı düşünüyordum. güneş panellerimi çaldılar. zaten param yok o panelleri zor bela almışım neden çalıyorsun be adam? sağdan soldan borç alıp kendi çapımda küçük bir şey yapıyorum bana en fazla aylık getirisi 400 lira olacak bir küçük proje biri gelip panellerimi çalıyor. gelişemem tabi abi. gelişmeme izin verilmiyor. ülkeleri bırak bir insan olarak ben gelişemiyorum. ne zaman başımı kaldırsam ve iyi bir şeye niyetlensem enseme bir tokat geliyor.

  • fakirlerin fakir olma sebepleri

    hiç kimsenin adamı değilim. arkam sağlam değil kendi bileğime güveniyorum. bir yerde ensesi kalın bir dayım yok önüme imkanları serecek. babadan dededen kalan bir miras yok. elimdeki her şeyi kendim kazanıp aldım. o da bir tan 89 model 4 vitesli tofaş şahin bir tane kiralık ev ve eşyaları. başka da bir şey yok. konservelerim var bir sürü. binden fazla hemde. param olmadığı zamanlar aç kalmayayım diye yaptım. kendi peynirimi içkimi ekmeğimi kendim yaparım. tek başıma yaşarım. içer güler neşeli neeli geçiriririm günleri. fakirim çünkü buna alıştım. hayattan böyle de zevk alınabiliyor.

  • şehirlerde ücretsiz su çeşmeleri olmaması

    istanbul'da ben çocukken çeşmeler hatırlıyorum. insanlar o çeşmelerden su içer veya şişelere doldururlardı. sonra o çeşmelerin suyu kesildi nedense. sonra ben ergenlik dönemine geldiğimde ayakla pedala basarak su veren bir çeşme tipi konuldu sokaklara. resmini bulamadım bulsam koyup işte bu diyecektim. sonra onları da kaldırdılar. şimdi su parayla oldu. ileride çeşme var hadi oraya gidip su içelim dediğimiz dönem geride kaldı. evimizde su kesildiğinde gidip su doldurduğumuz çeşmeler de yok artık. su parayla kardeşim parayla.