noirhaze6
profili

  • türkiye'nin beach club mafyaları

    çeşme'nin 20 yıl önceki halini bilenler her yıl daha da kötü hale geldiğini görüyorlar. çeşme şu an berbat durumda.
    gençliğimizde ,2000lerde, çeşme hafif popüler olmaya başlayınca ve izmir dışından gelenleri görünce başta herkesin hoşuna gitmişti yalan yok. orada eskiden bir site yaşantısı vardı. herkes birbirini tanırdı. vespa motorla sağa sola giderdi. akşam oldu mu veli usta'dan dondurmasını alır, şevkiden kumru yer, haftasonu paparazzi ye kaçardı.

    o zaman da paralı beachler vardı ama deniz alternatifi çoktu. zaten ılıca plajı herkese yetiyordu ve plajlara giriş cüzi rakamlardi. dokunmuyordu.

    alaçatı projesinden sonra geri dönüşü olmayan bir nüfus yoğunluğu başladı. akın akın insan gelmeye basladi. her gelen "aman burası ne kadar ucuz" dedi. milletin götünü kaldırdı afedersiniz.

    trafik sıkıştı, park yeri problemi doğdu, mekanlarda acayip acayip hesaplar görmeye başladık. kısa bir süre sonra mekanlar bizi beğenmemeye başladı. beklenen oldu. yavaş yavaş oldu fark ettik ama engel olamadık.

    istanbullular akın ettikçe istanbul'un mafyatik işletmeleri onlarca mekan açtılar. bu mekanlara gelen saçma sapan tipler çeşme'de boktan yaşantılarını sürüp burayı daha da bok ettiler.

    artık iyi bir deniz bulursam, güzel bir restoran bulursam kimseye söylemiyorum. ınstagram a falan koymuyorum oraya da gidip bok etmesinler diye. utanmasam bahşiş bile vermeyeceğim. o derece.

    çözümü yok demeyin. çözümü var. bu konuda kamuoyu yaratilmali. önce bu beachlerin işgal ettiği alanlar tespit edilecek. ihtar cekilecek. sonra gölge müşteriler gidip kurallara uymayanları tek tek tespit edip cezayı kesecek. alın size devlete ek gelir kaynağı . giriş parası mı alıyor? girmene engel mi oluyor? kes cezayı. girişte çantamı mı kontrol ediyor? kes cezayı.

    ama bunu ben değil. çeşme belediye başkanı bizim eko yapacak. o cesaretlendirecek milleti.

    ama bunu yaparken halk plajinda yere izmarit atana çöpünü atama da cezanı keseceksin. denizler çöplük gibi her yerde bira kapağı izmarit pet şişe dolu.

    sosyal sorumluluk projesi yapacaksın. her plaja giden kendi çöpü ile birlikte 10 çöp daha alacak. kirlilik giderek azalacak.

    son cümlem neyzen teyfik den gelsin.
    ayağa kalk ey ehli vatan’ dediler kalktık, puştlar oturdu biz ayakta kaldık.

    son durum budur.

  • kazık yenilen mekanlar listesi

    balıkçıda kazık yiyebilirsin. balığı tarttırırsın ama mezeden rakıdan kuverden kalamardan sokar. (bkz: ada balık fethinin yeri)
    gece kulübünde kazık yiyebilirsin. şişeyi fiyatını sorarak açtırırsın ama red bull dan, çerezden, valeden, vestiyerden kısacası kafan güzelken her yerden sokar. (bkz: marrakech)* *

    anlarım.

    menüde fiyatını gördüğün restoranda nasıl kazık yedim denilir işte bunu anlamam? madem pahalı yeme o zaman?

  • diş ipi

    diş problemlerinden çok çekmiş biri olarak yazıyorum, diş ipiyle temizlik neredeyse her gün yaptığım rutin bir işlemdir.

    diş ipleri biraz zahmetli oluyor. 1-2 yaptıktan sonra insanın ugrasasi gelmiyor. arkalardaki dişlere ulaşmak çok zor geliyor.
    manner science marka kanca şeklinde diş ipi alıyorum. yalnizca migros ta var. paketi 8-9 lira falan. bazen indirime giriyor 5 liraya alıyorum. evde her zaman bulunduruyorum. bütün dişleri tek tek temizliyorum. tavsiye ederim. et ve lifli gıdalar yedikten sonra deneyin arkalardan ne yemek parçaları çıkıyor görünce şaşıracaksınız. temizlemezseniz gece o parçalarla uyuyorsunuz. ağız bakteri yuvası oluyor. bahsi geçen diş ipi

    bir de bunların tırtıklı çubuk gibi olanları var. rossmann da bulabilirsiniz. o da diş diplerine tırtıklı şekilde girip temizliyor. onu da ayda 1 falan yapıyorum. şuna benzer bir şey bu

    bu kadarını yapıyorsanız bir tavsiye daha vereyim. dişleri fırçaladıktan sonra dilinizi de fırçalayın. inanılmaz ise yarıyor. ağız kokusunu inanılmaz azaltıyor. (ağız kokusu hala varsa ve dilinizden beyazlık varsa dil mantarı olabilir. kontrol ettirin)

    bunlarla uğraşmak istemeyenler braun oxyjet diş duşunu kullanabilirler. o da zamanın ötesinde bir icat. 200-250 lira arası güncel fiyatı. şurada var.

    1-2 ayda bir de andorex boğaz spreyi kullanıyorum. bogazimda biraz sızı hissedersem hemen sıkıyorum. ağız ve boğaz sağlığı için süper bir sprey.

    bunlara ilaveten tuzlu su ile gargara yapmak ağız sağlığı açık yaraların iyileşmesi ve mantar oluşumunu engellemek için birebirdir.

    2 yıldır bunu yapan biri olarak net söylüyorum 2 kış boyunca hiç hasta olmadım. bademcik vs şişmedi. bazen kışın hasta olmadan bitkin olduğum olurdu. bu artık yok. bence ağız sağlığı=beden sağlığı net...

  • 26 mayıs 2017 entry girmemek

    kendini twitter gibi servis sağlayıcısı olarak görüyorsan içeriklere de saygı duyacaksın. yok öyle hem servis saglayicisiyim demek hem de içeriğe karışmak silmek engellemek. eğer şikayet geliyorsa önce yazarını korumalısın. seni sen yapan, cebinin parayla dolmasını sağlayan o.

  • yahudilerin bu kadar zengin olmasının nedeni

    fransa'da yahudilere ait bir okulda okuduğumdan bir çok yahudi arkadaşım oldu. önceleri onlar hakkında hiçbir fikrim yokken zamanla yakından tanıma fırsatım oldu. izmir'e döndüğümde şans eseri yine yahudi arkadaşlarım oldu. iyi ki de oldu...
    onlar hakkında kısaca bahsetmek gerekirse:

    1- kazanmadan harcamak yok.
    babanız balıkçılık imparatoru da olsa balık tutmayı öğreneceksin diyor. şöyle özetleyebilirim, okuldan bir arkadaşım çocuk bakarak harçlığını kazanıyordu. "-kendimden fakir insanların çocuklarına neden bakıyorum anlamıyorum?" deyip sürekli hayıflanıyordu. diyordum herhalde sallıyor, beni saf buldu havaya sıkıyor. dersleri kötü olduğundan sürekli ders çalıştırıyordum. bir cuma günü teşekkür için beni şabata evlerine davet etti. işte o ev paris'te gördüğüm en büyük evdi. 4 metre tavan yüksekliği 10 odalı, devasa salon vs... evin yalnızca balkonu benim evimin 2 katı falandı. yani yalan değilmiş, durumları gerçekten iyiymiş.

    2- paraya saygısızlık etmeyeceksin.
    yerde 1 cent bile bulsan alacaksın. para iş gücüdür, emektir.
    sol frame de görmüştüm. sevgilinizin yanında yere 10 kuruş düşse alır mısınız diye? işte bu sorunun cevabı evet! alırım.
    (bkz: sevgilinin yanında 50 kuruş yere düşse alır mısın)

    3- kadınlarına değer vermeleri.
    bu gerçekten önemli. bir sürü yahudi düğününe gittim, havra'da nikahtan düğünlerine kadar kadınlarını el üstünde tutuyorlar. ve dini nikahları hep ailenin himayesi üzerine kurulu. karısını döveni söveni hiç duymadım. hiç unutmam bir gün okulda bir çocuk bir kızla şakalaşıyordu. ama şaka da olsa şiddet içeriyordu. okul müdürü çocuğu çekti kenara, ve şunu dedi. "on ne frappe pas les femmes, même avec une rose." yani meali "kadınlara bir gülle dahi vurulmaz. lütfen özür dile". o gün anladım, eğitim her yerde.
    şunu unutmayın erkeği erkek yapan kadın, kadını kadın yapan erkektir. atasözümüz bile var, kadın erkeği rezil de eder vezir de. kadınlarınıza değer verin.

    4- birbirlerine destek olmaları.
    iflas eden ya da yeni iş kuran olursa birbirlerine destek olurlar. ama bu bir tek onlara özel bir özellik değil, gurbetçiler de bunu yapıyor. bir toplumda azınlıksanız kendinizi kalabalık hissetmek için siz de aynısını yaparsınız. yahudilere özel bir konu değil.

    5- ticari ahlakları ve dürüstlükleri.
    vergilerini zamanında yatırırlar, çalışanın sigorta pirimini tam maaştan gösterir, çekini senedini vaktinde öder, kaçak göçek işler yapmazlar. alışverişlerinde kazıklamazlar ama fiyatı da öldürmez, hakkını alır, boşa kürek sallamazlar.

    6- hesap kitap yapmaları.
    şimdi bir işe giriyorsanız bir projeksiyonunuz olmalı. ne kadar masrafım var, ne kadar kazanabilirim diye hesaplamanız gerekir. işte yahudiler bunları iyi hesaplarlar. kasadaki hasılatı cebine atıp çıkmaz. eğer kar etmiyorsa o işe de girmez.

    7- uyum yetenekleri.
    işte sorumuzun asıl cevabı burada saklı. yahudiler uzun süredir toprak sahibi olmadıkları için sürekli sürgün edilmişler ya da göç etmişler. bu sebepten göç ettikleri her yerde yaşamaya alışmışlar, kolayca uyum sağlayabilmişler. taşınabilen en önemli iş sanattır, zanaatkarlıktır. bu yüzden yahudiler el işi, beceri, incelik gerektiren işleri çok iyi yaparlarmış. tanıdığım tüm yahudiler en az 2-3 dil biliyor. özellikle bir tanesi 6 dil konuşuyordu. 55 yaşında olmasına rağmen bir de almanca öğreniyordu. boşuna dememişler bir dil bir insan iki dil iki insan diye...

    8-bunu nasıl unuttum bilmiyorum. mucit olmaları.
    ne zaman böyle hoşuma giden bir icat, sistem, vs olsa hemen girer sahibini ararım acaba yahudi mi diye. son 100 yılın bir çok icadında yahudilerin parmağı vardır. adamlar olmayanı, yapılmayanı yapmayı seviyorlar. eşsiz benzersiz ürünleri üretip istediği fiyata satıyorlar. http://jspacenews.com/…sh-inventions-changed-world/

    elbette yahudiler arasında kötü insan da çıkabilir. her insanın ekstremisti tehlikelidir. bunları yazdım diye yahudiler melek anlamına gelmesin. ancak bu zamana dek hiç bir kötülüklerine rastlamadım. aksine hep faydaları oldu.

    vefalıdırlar, kötü gün dostudurlar. benden bu kadar hadi layla tov!

  • 2016 ekonomik krizi

    şirketi kuralı 8 yıl olmuş. hiç unutmuyorum 2008 yılında o teğet geçen? krizde güç bela açmıştık. cepte para kalmamıştı, ayakta durabilmek için sürekli stoktaki maldan yiyorduk. çok çalıştık, aza burun kıvırmadan, çoğa tamah etmeden müşterimizi sürekli arttırarak ilerledik. cirolar her yıl ufak ufak arttı.

    bu 8 yılda her fırsatı değerlendirmeye çalıştım. 2010'da 1 e-ticaret sitesi açtım ve e-ticaret işine girdim. 2015'te 1 mağaza, 2016'da 1 mağaza daha açtım. ayrıca bu yıl üretimini kendi yaptığım bir ürünü piyasada ufak ufak satmaya başladım. aşırı harcamadan hep kaçındık. ne kazandıysak hep işe yatırdık. ev alıp satmadım.

    eee diceksin ne geveliyorsun sonuca gel?
    2008 yılında 1 mağaza ile aralık ayında yaptığım ciro ile bu yıl 3 mağaza+ e-ticaret sitesi ile yaptığım ciro neredeyse aynı gidiyor. piyasada para dön-mü-yor.

    kiracım kirasını geciktiriyor, ödeme bekliyormuş. ben muhasebecime para ödeyemiyorum, yerine ürün veriyorum bakiyeden düşüyoruz. açık hesaplar cennet vade olmuş uzuyor. müşteri pahalı ürün almaktan çekiniyor demek isterdim, mağazaya özellikle 3 haftadır adam gibi müşteri girmiyor. giren de kaçmasın diye inanılmaz fiyat indiriyorum ona rağmen pahalı ürünler kesinlikle gitmiyor.

    sabahtan beri sıkıntıdan izlemediğim kedili video, belgesel, siyasi video kalmadı. çok sıkılıyorum sözlük sonumuz hayır olsun.