door creaks5
profili

  • atiye (dizi)

    netflix'in kendine has bir özelliği, gizli bir kültürü var. bu gizli kültürü, dünya çapında paying users dediğimiz, yani parayı bastırıp netflix'ten kendi yaşayış biçimi ve onun rüyasına yönelik bir dünya kurmasını bekleyen insanlar belirliyor. paying users kavramını kullanıyorum çünkü tv hep beleşti, onu pekiştirmek için. en basitinden burda bir para-çokomel ilişkisi var, yani paying users parayı veriyor, karşılığında kendi kültürü ve kafa yapısını görmek istiyor.

    böyle afilli bir giriş yaptıktan sonra diziye gelecek olursak, üst paragrafta bahsettiğim gibi netflix şu anda türk dizi ve film piyasasına, dünya çapında kazandığı gizli alt kültürü öğretiyor. ilerde gelecek pek çok kaliteli yapımın öncülerinden biri olacağını düşünüyorum. bunu beğendim ya da beğenmedim demeyeceğim, çünkü o kadar efsane dizi izledik ki şu an ne izlesek o kadar da iyi gelmemeye başlıyor. dolayısıyla beğenmeyenleri yargılamıyorum, çünkü biz paying users tayfa olarak eleştirdikçe, bizim nasıl içeriklerden hoşlandığımızı piyasadaki adamlar da yavaş yavaş deneyimleyerek göreceklerdir ve üreteceklerdir de.

    kullanıcı deneyim yorumları günümüzde çok önemli bir konumda, çünkü firmalar kendini ve ne ürettiğini ona göre geliştirmeye çalışıyorlar. ancak, çok iyi beğendim, bok gibi beğenmedim tarzı yorumlar gürültü olarak görülür ve dikkate alınmaz pek. o yüzden eleştirileri üstteki cümlelerden daha iyi yaparsak en azından kendi istediğimiz içeriklere kavuşma süremiz de o kadar kısalır diye tahmin ediyorum.

  • 27 eylül 2017 istanbul yağmuru

    arkadaşlar uçaktan bildiriyorum:

    ya.rağı yediniz!

  • okunması gereken kitaplar

    (bkz: puslu kıtalar atlası) masalsı bir anlatım, geniş bir hayal gücü.

    (bkz: masumiyet müzesi) aşk ile ilgili duygular ancak bu kadar yalın ve güzel anlatılabilir.

    (bkz: saatleri ayarlama enstitüsü) bir şeyin başarılı olması için, ona önce inanmak gerek. yurdum insanının ve devlet erbabının trajikomik halleri.

    (bkz: sevme sanatı) sevgi nedir? gerçekten seviyor musunuz, yoksa sevdiğinizi mi sanıyorsunuz?

    (bkz: bir dinazorun anıları) tam bir cumhuriyet kadını olan mina urgan'ın hayatının önemli anıları.

    (bkz: tutunamayanlar) hepimizin hikayesi.

    (bkz: tehlikeli oyunlar)
    bizim sevilmeye hakkımız yok mu albayım? yok.

    (bkz: yaban) köylü milletinin cahilliği, içlerindeki kötülükleri.

  • bursa'dan %54 evet adana'dan %58 hayır çıkması

    adana'dan hayır az bile çıkmıştır. benim beklentim en az yüzde 63 idi.

    adana'nın köyleri, kasaba gibi olan ilçelerinden büyük evet oranları gelmiş. yoksa şehir içinde hep hayır hakim.

    adana yaşanabilir bir şehirdir. kadınların kendini en güvende hissettikleri şehirler arasında gelir. çünkü erkekler arasında, o kadınlar, birilerinin kızı, bacısıdır. onlara laf atılmaz. kesişilebilir ama rahatsız etmek kolay kolay olmaz, olursa o adamı oracıkta sikerler. daha 2 ay önce bir kızı taciz iddia edilen şahıs birbirini tanımayan, sadece ordan geçmekte olan er kişiler tarafından dayak manyağı yapılmıştır.

  • çin'in türk lirası ile işlem yapma kararı alması

    ülkemize demokrasi gelebilir, dikkat etmekte fayda var.