marquee3
profili

  • ölüye şehit diyerek durumu hafifletmek

    ilk is kazasinda olen isciler icin denildi, sonra darbe tesebbusunde hayatini kaybedenler icin, artik devletin itibarini sarsabilecek herhangi bir durumda olursen direkt sehit deniliyor. haberlerde de sehit, sehit, sehit yaziyor; kisme su kadar olu su kadar yarali yazmiyor. her yer sehit, sehit, sehit.

    halbuki amac belli. hukumet kendi beceriksizligini gizlemek icin halk tarafindan deger verilen, bir kutsalliginin olduguna inanilan kavramlari kullanarak durumu hafifletmeye calisiyor. öldu ama en azindan sehit oldu bu vatan ugruna diyerek insanlara kucuklukten beri ezberletilen "vatanperverlik" duygusu somuruluyor. daha dindar insanlara da "öldü ama simdi cennete gidecek" imasi yapiliyor. cocuklarinin bu yeni kazanilmis sehitlik statusunden memnun olmayan aileler de hemen vatan haini ilan edilir diye dusunuyorum. cunku turkiye "bu vatan ugruna sehit olacak" insanlarla dolu. bu vatan ugruna sehit olmak da neyse artik. savas yok bir sey yok. kimse vatan ugruna sehit olmuyor, olenler ulkenin butunlugunu ya da baska insanlari, ailelerini korumak icin olmedi. dandik bir hukumet yuzunden kaybedilen hayatlar disinda hicbir sey oldugu yok. 21. yuzyila girmisiz halen 14. yy'da insanlari gaza getirmek icin kullanilan terimler, ifadeler. insanlara bu algi operasyonunu yapan hukumet yandaslari ve hukumetin ta kendisi de bunun farkinda, buna ragmen devam ediyor.

    (bkz: ben istemiyorum oğlum şehit olsun oğlum katledildi)

  • bir robotun tc başbakanı olması

    cok yakin gelecekte olabilecek bir durum. bildiginiz gibi robotlar'da yapay zeka olacak. tabi normalde akilli bir insan gibi sorulara cevap verebilmeleri icin gelismis bir yapay zeka programi'nin machine learning sonucunda hazirlanmis olmasi gerekiyor fakat turkiye icin bu sart gecerli degil.

    yapilacak cok basit. robota millet, milli irade, terorist, dis mihrak, abd, feto, putin dostum, esed, onlar, bunlar, siz kimsiniz gibi sayisi 1000'i gecmeyecek sekilde (ki bu sayi bir robot icin cok cok az) hizla ogretilecek. sadece bu az sayida kelime ile cumleler kurmasi icin programlanacak. birkac yil icinde basbakan secilmesi garantilenecek.

  • 6 yıl boyunca her gün tecavüze uğradım

    11 yasinda evlendirilmis bir cocuk gelin olan nurcihan'in soyledikleri. cesaretini toplayip bu konu hakkinda konusmus, bu yasa cikmasin, benim cektiklerimi kimse cekmemis demis.
    adam hem tecavuzcu, hem siddet uyguluyor, hem pedofil. kizin alti aylik bebeklerinin bile olmesine yol acmis.

    ulke bu durumda, siz hala rizadan, asktan bahsediyorsunuz. samimiyetinize inansak naif diyip gececegiz ama naif degil, alcaksiniz. umrunuzda degil bir kizin tecavuze ugramasi, imam nikahi var ve aile onaylamissa sizin icin tecavuz olamaz zaten, sizin normal cinsel iliski alginiz bu cunku. kadinin rizasi diye bir sey yok sizin icin evlilik ve aile var sadece aklinizda.

    alintiliyorum:
    “sesimi herkes duysun... sakın hiçbir çocuğu tecavüz edenle evlendirmesinler. benim yaşadıklarımı allah başkasına yaşatmasın. tecavüz eden bir insandan koca olur mu? baba olur mu? adam hırsızlık, gasp ve çocuğuna cinsel istismardan cezaevine girmişti bir hafta önce salıverdiler. bakın benim iki çocuğum var. ilk çocuğumu da şiddet yüzünden 6 aylıkken kaybettim. kızım şimdi 15’ine giriyor. cezaevinden çıkar çıkmaz kızımı aramış cinsel istismara girecek laflar etmiş. korkudan çocuğumu okula gönderemiyorum. boşandım da ne oldu yaşıyor muyum? hayır! o mezara girmeden bana huzur yok. bu adam bana bir hayat borçlu. yalvarıyorum bizim yaşadığımız herkese örnek olsun ve böyle bir yasa çıkmasın!”

    kaynak:
    -http://www.haberturk.com/…lanin-drami-yurek-dagladi
    -http://www.haberturk.com/…nurcihan-bu-yasa-cikmasin
    - http://t24.com.tr/…-her-gun-tecavuze-ugradim,371784
    -http://www.diken.com.tr/…e-boyle-bir-yasa-cikmasin/