il monstro2
profili

  • izmir trafik sorunu

    geçici çözümler üretilmeye çalışılıyor ancak doğru değil.

    ilave şerit uygulaması başladı mesela, altınyol konak yönünden bir şerit karşıyaka yönüne veriliyor akşam saatleri. ilk kullandığım gün söyledim, karşı taraf kitlenecek diye ve doğal olarak kitlendi. sürekli radyo trafik dinliyorum, çiğli yönünden konak, buca, gaziemir, bornova yönüne gidenler isyan etmeye başladı. çünkü o yönde hiçbir zaman olmayan trafik sıkışıklığı başladı. akşam saatlerinde hep rahat olan soğukkuyu-altınyol çıkışı kilitlenmeye başladı. ben evime 15 dakika erken gideyim diye, buca’da oturan adam eskiden mürselpaşa caddesi’nde trafiğe girerken şimdi soğukkuyu’dan itibaren kilit vaziyette gidiyor. adamın hakkını yemeye hakkım yok.

    birkaç kişi belirtmiş, bence de trafiğin büyük sorunlarından biri şoförler. hatta özellikle ağır vasıta şoförleri.

    altınyol konak yönü 4 şeride çıkarıldı pandemi dönemi ama sağ şeridi kullanan yok. insanlar sağ şeritte gitmeyi gururlarına yediremiyorlar sanırım. ben genellikle en sağdan gidiyorum rahat rahat. ama bir sorun var, kendimi tehlikeye atıp ağır vasıtaların sağına giriyorum.

    ağır vasıtaların sağına girmeyin diyorlar bangır bangır, kardeşim ağır vasıta en sağ şeritten gitse nasıl sağına gireyim? bangır bangır bağırılması gereken şey ağır vasıtaların en sağ şeritten gitmesi gerektiği değil mi?

    ama benim karşılaştığım manzara, en sağ şeritte ben, solumdaki şerit kamyon, onun solu otobüs. eee binek araçlar için sadece en sol şerit kaldı.

    oradaki şoförler de 50 ile bile gitse sol şeritte gitmeyi hak gören insanlar. sonuç kilit.

    evet toplu taşıma özendirilsin, evet sinyalizasyonda büyük yanlışlar var düzeltilsin, evet ek güzergahlar ve yollar üretilsin de şoförün kafası değişmeyince aynı tas aynı hamam olacak.

    8 şeritli yol olsa, herkes en sol 3 şeritte seyredecek, ağır vasıtalar 8 şeridin ortasından ilerleyecek ve sağ şeritler kullanılmaz hale gelecek. sonuç yine kaos.

    bilenler için söyleyim, mürselpaşa caddesi’nde dgm köprü vardır, dgm köprü girişinde 2 şerit köprüye 1 şerit halkapınar yönüne gider. bazı çakallar en sağ şeritten köprü girişine kadar gelip köprü girişinde kaynak yapar ve köprü girişi kilitlenir. birkaç ay boyunca oraya trafik polisi koydular ve köprü girişi hiç kilitlenmedi. demek ki kurallara uyarsan trafik bir nebze rahatlıyor.

    bence kısa vadede etkili çözüm, fahri trafik müfettişlerini arttıracaklar, trafik polisleri de alkol muayenesi ve gecenin köründe yaptıkları hız kontrollerinden çok, dönel kavşak, sol şeridin sürekli ihlali, şerit değiştirme ihlallerini kontrol edecekler, trafik önemli ölçüde rahatlayacak.

  • 8 kasım 2016 izban grevi

    ya ben anlamıyorum. bazıları algı yönetimi mi yapmaya çalışıyor yoksa bilgisizlikten kırılıyor muyuz?

    herkes aziz kocaoğlu'na sallamış. ben, aziz kocaoğlu'nu günahım kadar sevmem. ama bu grevde faturayı tek başına aziz kocaoğlu'na çıkarmak, ya kötüniyetli bir karalama kampanyası ya da bilgisizlik ve cahilliğin göstergesidir.

    izban bir şirkettir ve yönetim kurulu söz sahipleri de ibb ve tcdd'dir. yani belediye tek başına söz sahibi değil ki tek sorumlu olsun. zaten dikkat ederseniz metro çalışıyor ama tren çalışmıyor. metro doğrudan belediyeye bağlı ve iş sürüyor. bu mantıkla bakarsak da sorumlu tcdd. metro çalışanları memnun ama izban çalışanları memnun değilse, olaya çomak sokan ulaştırma bakanlığı oluyor. tabi ki bu mantık da yanlış, her iki kurum da sorumluluğu üzerlerine alıp sorunu çözmeliler, hatta buraya kadar da getirmemelilerdi.

    ama ya bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğumuzdan ya da belediyeyi karalama amaçlı algı yönetimi ile aziz kocaoğlu üzerinden ibb ve chp yıpratılmaya çalışılıyor gibi geliyor.

    aziz'i eleştirelim ona varım, bu güne kadar yaptığı hataları tek tek yüzüne vuralım ama tek sorumlu olmadığı konuda da diğer sorumluların da ipliği pazara çıkaralım.

    son söz olarak, versinler işçi kardeşlerim haklarını, olay sulh içinde çözülsün.