surgan5
profili

  • ismail kartal

    gecen hafta sol bekte osterwolde’yi oynatmak icin sol bekte oynayan ferdi’yi sag bekte zorla oynatti. bu hafta sag bek oynayan osai samuel’i sol beke koymus.

    hastamisin abicim sen ya??????????

    osai samuel’i oynatmak istiyorsan osterwolde’yi sol bek’e al. osai samuel’i sag beke al.

    adam her hafta bek adamlarini ters oynatiyor.

    osai samuel sol bek degil sag bek. neden sol bekte oynuyor bu adam ya.

    hastamisin ulan sen.

  • ali koç

    5 ocak 2024 ali koç habertürk canlı yayını eger galatasaray baskani ile birlikte yapilsaydi su an turkiye'de tff federasyonu istifa etmek durumunda kalabilirdi. tek basina oraya ciktigina cok uzuldum umarim destek gorur. sizin icin soylediklerini en onemli basliklar halinde ozet olarak asagiya doktum. lutfen dikkatli okuyun. programin tam linki asagida.
    https://www.youtube.com/watch?v=bmds4jpfvjk

    -------------bolum 1 suudi arabistana gitmeden onceki basliklar dk-sn formatinda-------------

    3dk-33sn - bizimle (fenerbahce) tff arasinda yapilmis bir anlasma yok. tff ile arabistan arasinda etkinlikler duzenleyen bir firma arasinda sozlesme var.
    (kupa finali organizasyon sozlesmesinden bahsediyor.)

    4-14 - iki kulubunde yakindan uzaktan bu sozlesme ile ilgili bisey bilmedigini biliyoruz. cunku sozlesmede gizlilik var ve tff bunu paylasamayiz diyor.

    9-35 - 20 ekimde tff kupa finalinin arabistanda oynanacagini acikladi ve buyuk tepkiler olustu.

    10-01 - fenerbahce yuksek divanda ve galatasaray'da arabistanda oynanmasin diye karar cikti. fb vs gs ciddi baski altindaydi tff yuzunden. federasyon bu karari fb vs gs ile istisare ederek aldi kendi basina almadi fakat iki takimda baski altindaydi bu kararinda israr etti etti.

    12-10 - fenerbahce hic bir sekilde bir sart gondermedi arabistan'a ya da tff'ye mac icin, ayrica sorulan bir sartta zaten yoktu.

    16-28 - tff tarafindan iki kulube yonelik hic bir sekilde "sunu yapmayin" "bunu yapmayin" seklinde protokol bilgilendirilmesi yapilmadi.
    (ataturk tisortu yasak ya da serbest, pankart yasak ya da serbest diye takimlara arabistana gitmeden once bisey denmemis yani tff tarafindan)

    17-10 - ortalikta (internette vs.) donen "kulupler tarafindan kabul edilen protokol" "kulupler tarafindan imzalanan sozlesme" "verilen vekâlet" tarzi paylasilan gorsel ya da twitlerin hic birinin gerceklikle alakasi yok, boyle bir sozlesme ya da protokol yok.

    18-30 - internette ve medyada gezinen "protokol vardi kulupler son dakika bu sozlesme disi sartlari dayatmaya calisti o yuzden mac oynanmadi" lafi tff'nin sorumlulugu uzerinden atmasi icin kurguladigi bir senaryo.

    23-15 - 14 aralikta tff'den kuluplere resmi bir e-mail gidiyor pankart icin. e-mail su sekilde “iki takim sahaya ellerinde sanli cumhuriyetimizin 100. yili kutlu olsun pankartlariyla cikacak”. sonrasinda kuluplere yine 18 aralikta yani 4 gun sonra, “cocuklarin uzerinde cikacagi tisortlerin” e-maili geliyor tff’den. 24-21'de goruluyor cocuklarin uzerinde yazili olan tisort. tff , takimlar bu pankart ve cocuklar bu tisortlerle sahada olacak diyor yani, kuluplere bunun bilgisini ve sekli semalini gonderiyor.

    en onemli kisimlardan biri asagiya dikkat

    26-01 - fenerbahce tff'ye takimin cikacagi isinma tisortleri (ataturklu beyaz tisort) ve pankartinin fotograflarini e-mail yollayarak, mactan gunler once bunlarla sahaya cikabilmek ici. resmi izin istiyor 27 aralikta. cevap gelmiyor ve fenerbahce uzerine giderek takibininyaoiyor ve 28 aralik sabahi tekrar soruyor e-mail ile, yine cevap yok. sonra arabistan'a iniyor tff'ye tekrar soruyor ne oldu diye.

    (super kupayi arabistanda tff organize ettigi icin bunlarin onceden izinlerinin araplardan alinip alinmadigini fb'ye her halukarda bildirmesi gerekir! organizasyonun bir tarafi olan kulup size bilgi veriyor ve izin istiyor ama olumlu ya da olumsuz cevap gelmiyor tff’den.
    tff dis isleri bakanligindan cevap bekledigini soyluyor.
    ne alaka dis isleri bakanligi?????. boyle bir sacmalik olabilir mi?
    spiker neden dis isleri????? diyor o bile sasiriyor.)

    en onemli kisimlardan biri yukariya dikkat

    27-51 - goruldugu gibi fenerbahce'nin son dakika bir pankart ya da tisort dayatmasi soz konusu degil, oncesinde resmi olarak e-mail ile izin soruyor.
    (yukaridaki e-mail yazismalardan belli acikca gunler oncesinden soruluyor ama tff’den cevap gelmiyor)

    -------------bolum 2 suudi arabistana indikten sonraki basliklar-------------

    28-35 - tff bize arabistana gitmeden evvel "araplar tarafindan bu vs. istek kabul edilmedi" diyerek hic bir sey soylemedi ve biz bunlarin kabul edilmedigini maca saatler kala ogrendik.
    (ataturk iceren forma ve tisortler, norm ender marsi, pankartlardan bahsediyor)

    29-40 - ayrica tff'nin yukarida kuluplere gunler onceden e-mail atarak belirttigi maca cikilacak "sanli cumhuriyetimizin 100. yili kutlu olsun" pankarti da son anda degistiriliyor ve "100. yili kutlu olsun" diyerek. mac gunu bu soyleniyor tff tarafindan kuluplere.

    (pankarttan sanli cumhuriyet cikartiliyor?????
    tff??? yuhhhhhhh!!
    bu nasil oluyorda cikartilabiliyor?
    neden haber verilmiyor onceden kulupere? bu nasil bir rezillik
    nasil oluyorda kabul ediliyor bu tff tarafindan ya da kim cikartilmasini istiyor?)

    30-08 - ayni sekilde daha once cocuklarin uzerinde olmasi gereken tisortlerinde kaldirildigi soyleniyor kuluplere tff tarafindan.

    30-55 - norm ender'in soyleyecegi parla marsi yine ayni sekilde programda olmasina ragmen cikartiliyor (istiklal marsi degil). hatta bunu bile norm ender ayni gun ogreniyor.

    (pankarttan cumhuriyet ifadesi cikarttiliyor? cocuklarin giyecek denildigi tisortler kaldiriliyor? kimin tarafindan araplar tarafindan mi? tff bunu nasil kabul ediyor?)

    32-43 - mactan bir gun once hazirlik toplantisi yapiliyor. kulup temsilcileri (yoneticiler degil), tff ve araplar var. ve burada ilk defa fenerbahce'nin pankart ve isinma tisortlerinin kabul edilemeyecegi soyleniyor araplar tarafindan.

    33-37 - istiklal marsina araplar ok diyor. sikintilari yok istiklal marsimiz ile.

    34-07 - istiklal marsi, norm enderin parla marsi iptal edilginden dolayi karistiriliyor sosyal medyada ve insanlar istiklal marsi iptal edildi zannediyorlar.

    35-53 - fenerbahce'nin daha once tff'ye gonderip onayini almak icin sordugu ve haber alamadigi "yurtta sulh, cihanda sulh" pankartinin onay haberi gelmedigi icin ali koc "bu olmazsa cikmayiz etmeyiz demedik zaten israr etmedik" diyor. (ilimli yaklasmaya calisarak dert etmemis adam)

    -------------bolum 3 suudi arabistanda mactan 3 saat once patlanilan anlar-------------

    ve maca 3 saat kala tff kulupleri toplantiya cagiriyor. bakin olayin patladigi yer burasi.

    zira bu saate kadar gunler oncesinden defalarca ve mac gunu oncesi sabahinda fenerbahce e-mail ile onay almaya calistigi pankart ve ataturk fotografli isinma tisortlerini kullanilamayacagini tff ali koc'a burada soyluyor. 39-55 ali koc “pankart olmasada olur fakat ataturk'lu tisort olmazsa olmaz” diyor.

    en onemli kismi su zira bakin ayni ataturk fotografi galatarasay formasinin uzerinde de var cunku.! ıki takimda burada tff’nin uyarisina ve yaptirimina maruz kaliyor.

    tff gunler oncesinden bunlarin onayini almak icin e-mail atan fenerbahce'ye cevap vermiyor, veremiyor. yukarida bahsettigim gibi dis isleri bakanligindan onay bekledigini soyleyip maca 3 saat kalaya kadar bekletiyor! bu siyasi bir organizasyon degil, bir spor organizasyonu. dis islerinin bu konuyla ne ilgisi var tff?

    yani buradaki tek suclu tff'nin araplara fenerbahce'nin uzerinde ataturk bulunan tisortlerinden ve galatasaray'in uzerinde ataturk bulunan formalarindan bahsederek onay almamis olmasi.! bunun onayi neden alinmadi? bunun icin neden dis isleri bakanligi beklendi??

    tff'nin amaci nedir? tff'yi bekleten dis islerimi? tff neden onay alinmadiysa fenerbahce'ye ya da galatasaray'a"onay alinamadi ataturklu tisort ve formalar icin" demedi onceden? bunu iki kulup yoneticilerine soylemek icin neden son 3 saat kalaya kadar bekledi?

    41-46 - galatasaray formasinin uzerinde ataturk var. tff onay verip “giyebilirsiniz” dememis.
    41-12 - fenerbahce isinma tisortleri uzerinde ataturk var. tff onay verip “giyebilirsiniz” dememis.

    bunlarin tff tarafindan araplara sorularak onceden onayi neden alinmadi? fenerbahce e-mail yoluyla mac oynanmadan gunler once tff’ye sormus. kimse yok mu bu tff’de e-mail okuyup bu isi cozebilen?

    ali koc cikip dobra dobra acikliyor gun gun ve saat saat neler oldugunu. galatasaray baskanini yine ayni sekilde cikip konusmaya davet ediyoruz ve tff'den neden son dakikaya kadar ataturk'e onay verilmediginin kuluplere bildirilmediginin aciklamasini bekliyoruz. neden maca 3 saat kalana dek beklendi tff?

  • 7 temmuz 2023 vergi zammı yağmuru

    herkesin cok dikkatle okumasini rica ediyorum. hepinizi bu entryi paylasmaya davet ediyorum.

    ligler baslayinca unutursunuz arkadaslar, buraya birakiyorum. bunlar devletin yalnizca bir "spor kulubu" olan kuruluslara yaptigi vergi borcu indirimleridir. yillarca yapildi bu. haberlerin senelerine bakin.

    lutfen her seneyi, her takimi, odedigi vergi tutarini ve affedilen vergi borclarini tek tek arastirin.

    affedilen vergi miktarlari ile bu ulkenin ekonomisine ne gibi katkilar yapilabilirdi herkes dusunsun.

    ayrica bu spor kuluplerinin sizin bireysel hayatiniza ne gibi bir katkisi oldugunu dusunun.

    cebinize para giriyor mu? evinize ekstradan ekmek? senelik yurtdisi yurt ici gezileriniz? daha iyi imkanlarda egitim? kaliteli bir saglik sistemi? daha rahat bir yasam? guzel bir araba?

    yapilan bu vergi borcu indirimlerinin cogu (isci olarak calisanlar disinda) bu spor kuluplerinde oynayan sporcularin dolayli yoldan cebine giriyor, cogunun yabanci oldugunu soylememe gerek yok degil mi? bu sporcular ayni anda ilave olarak masaalti nakit odeme aliyor bunu bilmiyormus gibi davranmaya gerek var mi?

    buyrun.

    2014
    hükümettin hazırladığı vergi affı paketinin meclis'ten geçmesiyle birlikte fenerbahçe'nin ezeli rakipleri galatasaray, beşiktaş ve trabzonspor derin bir oh çekecek. ancak fenerbahçe 2002'den bu yana 376 milyon tl vergi ödedi.
    https://www.cumhuriyet.com.tr/…lyon-tllik-gol-79061

    2017
    galatasaray'ın vergi borcu toplamda 530 milyon tl indirildi
    https://www.haberler.com/…k-indirim-9422138-haberi/

    2022
    beşiktaş başkanı çebi: 200 milyon liralık vergi borçlarını 16 milyon liraya indirdik, git-gel ankara, yalvardık yakardık
    "cumhurbaşkanımızdan kredilerin yapılandırılmasını talep ettiğimde 'ahmet nereye kadar' dedi
    https://www.indyturk.com/…16-milyon-liraya-indirdik

    2023
    toplam 6.2 milyar lira borcu olan beşiktaş'ın başkanı ahmet nur çebi, ankara'ya giderek 200 milyon liralık vergi borcunu 16 milyon liraya indirttiğini açıklamıştı.
    galatasaray'a da bu süreçte benzer bir kolaylık sağlanmış, 285 milyon liralık vergi borcu silinmişti.

    https://www.ensonhaber.com/…-vergi-borcu-silinmisti

    odeyin lan verginizi kamiller. yoksa size lig falan yok. buraya gelip mac basliklari altinda kafa sisiremezsiniz yoksa. sizin geleceginiz ile ilgilenen kimse yok, kendinizde dahilsiniz.

    "vergi geleceğimizdir, vergisiz kazanca izin vermeyelim. #vergihaftası kutlu olsun."
    https://www.instagram.com/p/b8_rq0_dpyn/

  • türkler ırkçı mıdır

    irkcilik toplumsal degil bireysel bir sorundur.

    nasil ki her alman yahudilerden nefret etmiyor, her yunan turklerden nefret etmiyorsa, her turk'te irkci degildir. gerzek turnusolu bir soru.

  • ankara metrosundaki mavi adidas çantalı kız

    bana bakti kesin verecek kafasi bitmemis hala. yil 2016.