live at wembley 19865
profili

  • ekşi itiraf

    hedefin varsa, bu uğurda ailen bile varsa önüne engel, herkesi her şeyi reddet.

    evi terk edip her şeyi reddettiğimde cebimde sadece 200 tl vardı ve işim yoktu. yeni mezun ve iş bilmiyordum. şu karantina dönemine rağmen yaptığım işlerle şu virüs ortamında bile piyasadan 6000 tl alacak yarattım kendime. sadece hedefine odaklan, engel olan her şeyi herkesi reddet. başaracaksın.

    edit: 6 ay önce çıktım gittim evden. çok uzak tarih değil. ve bu süreçte 10000 tlye yakın mutfak kira fatura ıvır zıvır masrafı harcadım.

    edit 2: hazır kafam güzel. başaramazsan çabana sıçayım, yolunu yöntemini değiştir.

  • 17 mart 2020 mansur yavaş açıklaması

    attığı tweet ile belediyenin 2 ay kira almayacağını açıklamıştır.

    başkan çalışıyor.

    https://twitter.com/…tatus/1239823407635730433?s=19

    edit: ertelendi diyen var, bugün almayacak 2 ay sonra toplu alacak diyen var. hala eleştiren var. şuan yaptığı eylemin içerdiği iyi niyete odaklansak daha doğru olur.

  • come to beşiktaş

    beni gülmekten öldüren tayfa.

    instagrama diego yazınca aynı zamanda costa ile beraber diego ribas da çıkıyor.

    herifin biri altına "come to beşiktaş" yazıp sonradan altına "pardon la yanlış oldu sen gelme amk" yazmış ahahahahaha

    şuan ronaldo'yu yoklayan tayfa da aynı zamanda ahahahahahahah

  • atatürk iyi bir asker kötü bir siyasetçiydi

    ya aktroll filan ama yorum yapamadan duramayacağım başlık.

    böyle oturup kafa patlatmaya çalışıyorum, neden, ülkemizdeki insanlar, atatürk'e bu kadar düşman?

    o dönem, götü boklu ülkeler dahi, osmanlı'ya savaş ilan etmişti. fiilen asker göndermeseler de maksat tarafımız belli olsun hesabı.

    bir ülke düşünün, karşınızda sizin topraklarınızda fiilen bulunan 4-5 ülke var ve en az 10-15 tane de size karşı savaş bildirgesi yayınlamış ülkeler var. bu 4-5 ülke kendi askerleriyle topraklarınızda cirit atmakla kalmıyor, çok değer verdiğiniz halkınızı katledip, bu ülkedeki azınlıkları da yanlarına çekerek isyan çıkartıyorlardı.

    bak aktroll kardeşim, entry başına aldığın 50-100 lira neyse artık gerekirse biz cebimizden verelim de şu eziyet çekerek ölmüş insanlarımızın arkasından utanmazca konuşma.

    heh gelelim konuya, şuan günümüzün siyasetinde, hani sürekli "eey avrupa, sen bizi istemiyon, sen bize düşmaaaaaaağn" diye yırtınıp duruyorsunuz ya, he bu avrupa fiili olarak düşmanın değil henüz. klavye başında atıp tutmak o kadar kolay ki. bak konu bölündü yine, devam edelim. allah hiç bir zaman böyle bir durumu yaşatmasın ancak, hiç bir siyasi liderimiz yukarıda anlattığım durumla karşı karşıya kalırsa, emin olun bu zor durumla başa çıkamaz. şuan 80 milyonluk ülkede de sağolun, o özgüveni bırakmadınız kimsede.

    atatürk, en basit anlatımıyla, yukarıdaki zor durumlara rağmen, düşmanları temizledi, halkı kurtardı, gelişmesi için katkı sağladı. şimdi sen böyle ampır ampır konuşuyorsun ya, inan bana kardeşim, değmez. benim inancım olan islam'da, ahirette bedelini çok sağlam ödersin bunlar için bile. ama, sizin yarattığınız islam'da sanırım her şey serbest. maksat, güçlü olan kazansın herhalde.

  • üniversite birinci sınıfta yapılmaması gerekenler

    -farklı olmak adına türlü şebeklikler yapmayın.

    benim okuduğum güruh benden 2-3-4 yaş küçük oldukları için okulun ilk 2 ayı bu arkadaşları gözlemlemekle geçti. her cümleye bir komik söz sıkıştırma durumları, ağır abilik taslamaya çalışanları gördü bu gözler. amaçları elbette ki kızları etkilemekti. 15 gün yüz verdiler sonra fos çıktı elemanların havası.

    -uykunuzun dengesini iyi ayarlayın.

    hele ki aileden uzaktaysanız "olum bana kimse karışmıyor ya" modunda uykunuzun sınırlarını zorlamanın bir manası da yok.

    -her önünüze gelene "kardeşim, dostum" demeyin.

    e şimdi yabancı şehirde haliyle bir yakınlık arıyorsunuz, bir grup arıyorsunuz. tamam muhabbet edin şakalasın vs ama hemen de aynı kaptan yemek yiyecek moda gelmeyin. zaten 1 ay sonra o grup 3'e 5'e bölünüyor.

    -evinizden gelen parayı idareli kullanın.

    ilk sene olduğu için yurda çıktığınızı varsayarak konuşuyorum. yurtta çıkan yemeklere burun kıvırıp "hadi olum bugün burger king'e gidelim" diyip bir menüye 15-20 lira bayılmanın manası yok. hele ki paranın geldiği ilk gün yapmanın hiç manası yok. he arada git keyif yap ama bunun bokunu çıkarma.

    - evinizden gelen parayı idareli kullanın vol 2.

    "oh be kimse bana karışamıyor" tadında yaşayacağınız için hemen kendinizi ilk alkol şişesine veya en pahalı sigara paketlerine atmayın. para suyunu çekince nefesinizden sadece bira-rakı kokusu geliyor olur çünkü.

    -batak oynayın.

    ciddiyim la, çok zevkli bak o iş.

    -"hocam çıkabilir miyim?" diye sormayın.

    zira oradaki hoca senin orada olup olmamanı çok umursamıyor. maalesef karşındaki liseden matematik öğretmenin değil. "bu çocuk çok zeki, üstüne titremeliyim" modunda olmayacak üniversite hocalarınız.

    -hocalarla saygılı bir biçimde tartışın

    tartışmaktan ziyade burada anlatmaya çalıştığım şey, zıt fikirlerin çatışması. sen lise sırandaki gibi yayılıp "yeaaa" diye ağzını yaya yaya konuşursan çok çekersin o hocadan. karşıt bir fikrin varsa bunu uygun bir dille savun ve mantıklı konuş.

    daha çok madde var ama geri kalanını da arkadaşlar fazlasıyla yazmıştır. e biraz da tecrübe edinerek canınız yanacak o zaman da sizler burada yazarsınız.*