jish cha2
profili

  • bim'in satış elemanı pozisyonu için aradığı kriter

    her köşe başında "üniversite" olduğu için şaşırılmaması gereken durum. bim'den çok üniversite var ülkede arkadaş..

  • akın öztürk

    basit bir matematikle 64-36=28.

    73 yılında teğmen olarak göreve başlamış olan akın öztürk 80 darbesinde subaydı, tahminimce yüzbaşı rütbesiyle.

    o darbeyi gördü, yaşadı. yani darbe nasıl yapılır senden benden daha iyi biliyor bu adam.

    46 senedir orduda. belki binlerce eğitime katılmış, bir o kadar eğitim vermiş, yüzlerce göreve katılmış, bir o kadar da görevin stratejilerini tasarlamış, şimdi yaptığı iddia edilen darbeye bak sen...

    ayrıca;

    bu adam yaş üyesi. yaş üyesi demek ne demek biliyor musun? genelkurmay başkanını seçen adamlardan birisi demek. yaş ordunun komuta kademesini şekillendirir. generalliğe terfileri, emeklilikleri veya ihraçları kararlaştırır. yani ilerinin genel kurmay başkanının kim olacağını belirleme sürecinde söz sahibi olan bu adam şimdi kalkıp darbe yapacak?

    üstelik az önce bahsettiğim kadar donanımlı bir insan böyle saçma sapan bir darbe planlayacak? hatta öyle bir durumda ki darbe dedikleri şey, planlayamayacak...

    aklım almıyor. birileri oynanan bu oyunu kendisinin üzerine yıkmaya çalışıyor gibi.

    ya teasdüfen oradaydı o gün ya da oraya bilerek çekildi ama kendisi tesadüf olduğunu düşünüyor. (bunları destekleyen bir çok ifade var.)

    ve o anda orada olan en kıdemli asker olduğu için de üzerine yıkılmaya çalışıyor.

    bir taraftan da sahip çıkılmaya, suçsuz olduğu söyleniyor.

    üzerine yıkmaya çalışan daha darbenin ilk zamanlarından beri satılmış medya.

    sahip çıkmaya çalışan cemaatçilerden temizlenen tsk. (ki hatta bazı cemaatçilerin ifadelerinde bile kendisinin darbeyle alakası olmadığı var.)

    yalnız benim de aklımı kurcalayan en büyük soru şu;

    darbeler gibi olağan üstü hallerde, orduda rütbeler değişir. hele ki bu cemaatse, orada ki bir astsubay eğer cemaat içinde daha yetkinse bir subaya emir bile verebilir. hadi diyelim akın öztürk bunu planladı. tek başına mı yaptı bunu? bu işin ikinci adamı, üçüncü adamı nerde?

    akın öztürk ben yapmadım diyor ve diğer suçunu itiraf edenlerin bazıları da akın öztür suçsuzdur diyor. o zaman bu darbenin başı kim?

    darbelerde zaten eğer bir baş varsa, bkz: 80 darbesi, çıkar bildiriyi tv'den okur. kendi yüzünü gösterir, kendilerine karşı çıkanlara meydan okur, güç gösterisi yapar. öyle pantolon tişörtle torun sevmeye gitmez.

    öyle biz yapalım da genel kurmay başkanını da ikna ederiz demekle darbe mi yapılır lan? bunu sen ben görüyoruz da hayatını askeriyeye vermiş bu adam bunu düşünemiyor mu? iki adım sonrasını düşünemiyor mu? bi b planı, c planı yok mu? genel kurmay başkanı kabul etmedi, napıcaz diye sormadılar mı kendi kendilerine?

    öyle görünüyor ki, cemaatçi oldukları bilinenlere darbe yapıyoruz diye bir yem atılıyor. diğerleri de ortaya çıkıyor zaten ama görünürde bir baş yok ve şu anda kendilerine bir günah keçisi arıyorlar. çünkü herkes biliyor ki başsız darbe marbe yapılmaz. ve o anda orada ki en kıdemli olana iş yıkılmaya çalışılıyor. ve hatta belki genel kurmay başkanı'nı darbeye sahip çık diye ikna etmeye çalışanlar da bizzat bu darbenin kurgulayıcıları. onu beceremeyince iş akın öztürk'ün üzerine yıkılıyor...

    akp'nin her zaman yaptığı gibi kurunun yanında yaşı da çatır çatır yakmaya çalışıyorlar.

    suçsuzsa umarım bir an önce salınır ancak bir yanımda diyor ki umarım suçludur. çünkü yapılan o kadar işkencenin suçsuz bir insana yapılıyor olduğu düşüncesi cidden kanımı donduruyor. sen bunları okurken mesela, o kim bilir neler yaşıyor?