imaginethat2
profili

  • bir doktorun egosundan daha büyük olan şey

    bir hastanın egosudur.

    çok basit bir örnek vereceğim. devlet, geçici görevlendirildiğim birimi başka bir binaya taşıdı birkaç ay önce, biz de takipteki hastalarımızı gerek arayarak, gerek mesaj/mail atarak yeni yerimiz konusunda bilgilendirdik. bundan bir süre sonra, takip günü gelen bir gebe, yeni adresimize geleceğine eski adresimize gitmiş. oradan beni aradı, "bir daha asla gelmeyeceğim sizin çalıştığınız yere, sizin yüzünüzden saatlerdir yollardayım, bir daha da beni takibe falan çağırmayın" diye. üstelik eski yerimizle yeni yerimiz arası maksimum on dakikalık bir mesafe.

    birkaç hafta geçti, yanımda görevli hemşire aynı hanfendiyi tekrar aradı, kontrol için gelmesinin çok önemli olduğunu, doğuma az bir zaman kaldığından mutlaka doktora görünmesi gerektiğinden bahsetti. hanfendinin verdiği cevap şu, "sizin yüzünüzden x günü karnımda bebekle yollarda süründüm, zaten ben gelmeyince doktorunuzun maaşından kesiliyormuş, öyle bir şey duydum, kesinlikle gelmeyeceğim, maaşı da kesilsin".

    şimdi, bu bakış açısına, bu egoya ne söylenebilir? devlet çalıştığım birime telefon bağlatmadığından kadını defalarca kez kendi telefonumdan aradım, hemşire hanıma arattım. her geldiğinde ultra güleryüzlü bir şekilde karşıladık kendisini. daha sonra benim kontrolümde bile olmayan bir şekilde birim başka binaya taşındı, kadın kendi özel telefonumdan arayıp bana saldırmakta hiçbir beis görmedi mesela! ardından her ay maaşımdan beş yüz tl ile bin tl arası kesinti yaşayacağımı bilen haliyle, "oh olsun" modunda tavırlarına devam etti. olayla alakalı olarak sağlık bakanlığı ve halk sağlığı müdürlüğü'nü arayıp defalarca kez çalışan hakları'yla görüştüm, her seferinde aldığım cevap aynı: "küfür ya da darp olmadığı sürece bir şey yapamazsınız, hastanın aile hekimi siz olduğunuz sürece para kesintisi her ay devam eder, ancak hasta isterse aile hekimi değiştirilir".

    düşünün, kasti olarak zararımı isteyen bir hasta var karşımda, onun yüzünden her ay maaşımda ciddi bir kesinti yaşıyorum, kadın ısrarla başka bir aile hekimine de kaydını aldırmıyor, yetkili yerlerle görüştüğümde söyledikleri tek şey ise "bir şey yapamayız" cümlesi. şimdi kimin egosundan bahsedelim? şuna emin olabilirsiniz, bir doktor günde elli hasta görüyorsa en az beşte biri bu minvalde insanlardan oluşuyor, yardım etme isteğinizi, görev yapma motivasyonunuzu, neşenizi modunuzu her şeyinizi mahvedip bırakıyorlar. ancak mağdur olan taraf ne zaman hasta olursa, bunu tv'de, sözlükte, twitter'da vs'de mutlaka dile getiriyor, gündem yaratıyor. bizse bizi mağdur eden ego bombası, karaktersizliği tavan yapmış hastalara da saygılı davranıp, "olur böyle şeyler, böyle hastalar da karşımıza çıkacak tabii ki" diye olayı sıradanlaştırıp hayatımıza devam ediyoruz.

  • 17 temmuz 2016 malatya paşaköşkü olayları

    cuma gecesi başlamış olan ve bugün itibariyle polislerin de devreye girdiği olaylar silsilesidir. iki gecedir malatya'da çoğunluğu alevilerin oluşturduğu paşaköşkü mahallesi'nde tehditler savruluyor, tekbir sesleriyle birlikte "aleviler uyuma" sloganları atılıyor. dün akşam merkezde toplanan kalabalık "hadi paşaköşkü'ne, paşaköşkü'ne gidiyoruz" diye sloganlar atmış, neyse ki olay büyümeden engellenmiş ama bu akşam mahalledeki gençler kovalanmış, tartaklanmış. "baskına geldik" diyen grup tarafından mahalleye ses bombası atıldığı da söyleniyor.

    birileri bir şeyler yapsın lütfen, aklımı kaçırmak üzereyim. ailem, sevdiklerim oralarda yaşıyor. bütün bunların üstüne daha az önce malatya belediye başkanı ahmet çakır'dan mesaj geldi, "
    17 temmuzdan itibaren cumhurbaşkanımızın ikinci talimatına kadar hergün saat 20:00de tüm hemşehrilerimizi, demokrasiye sahip çıkma direnişini devam ettirmek için hükümet konağı önündeki meydana davet ediyorum. büyükşehir belediye başkanı ahmet cakır" diyor.

    yahu bu yapılanlar nedir? toplanan kalabalığın naptığı / napacağı gayet açık ve net değil mi? 40 sene önce yaşadıklarını dedem anlatırdı, "bizim sokaklara evlere saldırırlardı, sabaha kadar uyumayıp nöbet tutardık anneannenle" derdi. bu travmayı bu insanlara tekrar tekrar yaşatmayın, yazıktır, günahtır..

    bu video dün akşama ait: http://www.cumhuriyet.com.tr/…uyuk_provokasyon.html

    videoda sadece 1 (bir ) kişinin "paşaköşkü'nün ne suçu var " dediği duyuluyor..

    bugüne dair linkler :

    -http://m.haberler.com/…alkina-cagri-8618669-haberi/

    -http://haber.sol.org.tr/…bicaklarla-saldirdi-162436

    -http://ilerihaber.org/…alariyla-saldirdi-56922.html

    -http://www.busabahmalatya.com/m/?id=15925

    bunlar da orada yaşayan birinin twitter hesabından paylaştıkları: https://mobile.twitter.com/…754752707987210240?s=08

    az önce polisler kalabalığın dağılması için havaya ateş açmış, kalabalığın mahallenin devamına doğru ilerlemekte olduğu söyleniyor şu sıralarda. cami imamı da "provokasyonlara kapılmayalım" diye anons yapmaktaymış. emin olmamakla birlikte, malatya chp milletvekili veli ağbaba da orada deniyor.

    bilmeyen arkadaşlar için, paşaköşkü malatya gibi bir şehirde hoşgörü görebileceğiniz nadir mahallelerden biri. günlerdir camilerden yapılan anonslar ve belediye başkanı dahil birçok kişi ve kurumdan gelen mesajlarla halk merkezi alanlarda toplanmaya çağrılıyor, işin garip tarafı toplanan kitle dönüp dolaşıp soluğu paşaköşkü'nde alıyor.

    edit: an itibariyle olaylara çevik kuvvet dahil olmuş diye söyleniyor. oradakilerden şu anda sağlıklı bilgi alamıyorum ancak dört kişinin yaralandığını duydum. polis biber gazıyla kalabalığı uzaklaştırmaya çalışıyormuş.

    edit2: şu anda evrensel gazetesi mahallenin girişinin çevik kuvvet tarafından kapatıldığını yazmış, olaylar devam etmekte: https://www.evrensel.net/…alevi-mahallesine-saldiri

    edit3: "hepsi yalan" diyenler için yazıyorum, veli ağbaba bahsi geçen tweet'ini 13.36' da yazmış, yani güncel değil. son tweeti şu: "malatya emniyeti ile irtibat halindeyim. paşaköşkü yeşilyurt caddesine çıkan tüm yollar kapatıldı. il başkanımız ve örgütümüz orada."

    an itibariyle facebook haber kaynağım silah seslerinden, çevik kuvvetten, baskına gelmiş güruhtan bahseden bildirimlerle dolu. haber geldikçe güncelleyeceğim.

    edit4: birgün'de az önce yayınlanmış haber : http://www.birgun.net/…aklarla-saldirdi-120357.html

    edit5: malatyalı birinin olay anlarinda yüklediği video : https://youtu.be/akasw-pd-ua

    olayların sonlanmasını şu an benden fazla isteyen yoktur sanırım..

    edit6: olayların bastırıldığı ve grubun dağıtıldığı söyleniyor. mahalleden canlı yayın yapılmış ve herkesin evlerine gitmesi, herhangi bir olayı önlemek açısından yolun yarın da kapalı olacağı bildirilmiş :https://m.facebook.com/…7144047&id=100000240895226.

    umarım bir an önce her şey yoluna girer ve aynı olaylar tekrar tekrar yaşanmaz. bu gece çok şükür her şey atlatılmış görünüyor. herkes elinden geldiğince sakin olmalı, sakin kalmalı..

    son edit: az önce veli ağbaba facebook hesabından bir açıklama yapmış ve dünden beri yaşanılanları özetlemiş. şu anda durumun sakin olduğunu ve olayların sorumlularının er ya da geç adalete teslim edileceğini belirtmiş: https://m.facebook.com/…7458407&id=255623134454073. olayların büyümemesi büyük şans, geçmiş olsun hepimize..