tumniklerialdinizmilann2
profili

  • nicolo zaniolo

    başarısız bulmadığım bir ticaret olmuş galatasaray adına, ancak pek de başarılı sayılmaz.

    bu futbolcu geçen yıl devre arasında 15 milyon euro karşılığında transfer edildi. oynadığı süre içinde kötü olmayan bir performans göstererek şampiyon takım oyuncusu apoletini kazandı. bu arada galatasaray bu oyuncu üzerinden güzel reklam da yaptı, forma satışları gerçekleştirdi, taraftarını heyecanlandırdı…vs. aslına bakılırsa bu oyuncu satılmak için alınmıştı zaten.

    kiralama olayına gelince, anladığım kadarıyla oyuncu gittiği takım tarafından alınmayacak olursa galatasaray'ın kasasına yaklaşık 6,5 milyon euro para girecek. bir devre de galatasaray bu oyuncuyu oynatmış oldu. kiralamış olsaydı bu potansiyeldeki bir oyuncuya en az 1,5 milyon euro kiralama bedeli ödemesi gerekirdi. bunları üst üste koyarsak zaten maliyetinin yarısını karşılamış olacak.

    oyuncu galatasaray'a geri dönse dahi, futbol hayatı bitmediği sürece en az 15-20 milyon euro arası bir piyasa bedeli olacaktır. sonraki sezon galatasaray bu oyuncuyu aldığı fiyata satsa bile bu ticaretten zararlı çıkmamış olacak ve 7-8 milyon bir kar elde etmiş olacaktır.

    işin manevi boyutu ise, galatasaray italya milli takımı oyuncusunu henüz 23 yaşındayken transfer edebilme başarısı göstermiştir. bu ticaretten kar da edebilir, zarar da. ticarette kar ve zarar ikiz kardeştir. ancak avrupa kıtasının gelmiş geçmiş en başarılı iki milli takımından birinin formasını giyme başarısı göstermiş bir futbolcuyu henüz 25 yaşına bile gelmeden transfer edebilmek bir başarıdır bence.

  • florya plajı'ndaki suriyeli çomarlar

    hepsinin amına koyayım, bana ırkçı diyeni de bu siktiğimin suriyelileri siksin.