shi to chi4
profili

  • 4 ağustos 2023 daikin klima montaj rezaleti

    24 temmuz 2023 tarihinde mediamarkt web sitesi üzerinden “daikin sensira 14000 btu/h ftxf42e inverter klima r32” model klima satın aldım. 26 temmuz tarihinde adresime teslim edildi ve kurulum için “mend grup” adlı servis ekibine yönlendirildiğim, 04 ağustos 2023 tarihine kadar beklemem gerektiği söylendi,

    04 ağustos'ta bütün işlerimi iptal edip evde montaj ekibini bekledim, 102 daireli bir apartmanda, site içerisinde oturuyorum ve belli kuralları var. montaj ekibi akşam 21:30'da geldi ve malum klima montajı için duvar delinecek, iç ve dış ünite duvara takılacak vesaire yarım saatten fazla matkap çalışması gerekiyor, yasak olmasına rağmen bina yönetimine, komşulara haber verip, rica edip montaja başlamaları için izin aldım.

    önce iç üniteyi duvara asmak için delik açarken, arkadaşın açtığı deliklerin duvarın arka tarafında olan mutfağımın içine geçtiğini fark ettim, bir şekilde kapatırız hallederiz derken bu kez de bakır boruyu geçirmek için delik açarken elektrik tesisatına denk gelip tüm katı elektriksiz bıraktılar.
    saatin geç olması ve elektriklerin kesilmesinden dolayı çalışmayı durdurmalarını istedim ve müdürleri ile görüşüp yarın gündüz vakti gelip gelemeyeceklerini netleştirmek istedim ancak telefonda konuştuğum ve servis çalışanlarının müdürleri olduğunu iddia eden hanımefendi, randevularının dolu olduğunu, bir kaç gün daha beklemem gerektiğini söyledi, “bugün yarım kalan işi yarın tamamlayamıyor musunuz?” dediğimde, beyfendi cihaz sizin cihazınız mecbur bekleyeceksiniz, sizin kullanacağınız bir şey sonuçta” diye anlamsız bir cevap vererek telefonu kapattı.

    şu anda evimin salon duvarından mutfağa açılan matkap delikleri, balkona çıkması gerekirken elektrik tesisatını koparan bakır boru deliği ve montaj ekibinin müdüründen yediğim lafla karanlıkta kala kaldım ve montajım yapılmadığı gibi ne zaman yapılacağına dair bir fikrim de yok.

    cihaz benim olabilir ancak cihazın üreticisi ve garantörü sizsiniz.

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    edit: evimde klimanın iç ve dış ünite yeri belirtilmiş, inşaat sırasında hazırlanmış, dış ünitenin gideri, ünitelerin elektrik tesisatı vs hepsi yapılı halde. ona rağmen arkadaşlar montaj için delik açarken gereğinden fazla uzun matkap ucu kullandığı ve boru için deliği kafalarına göre uygun gördükleri bir yere açmaya çalıştıkları için bu duruma sebep oldular.

    görsel

    edit2: almak istediğim ürünün daikin'in kendi web sitesinde stoğunun görünmemesi ve mediamarkt'ta stokta olması sebebiyle mediamarkt üzerinden satın aldım.

    edit3: randevuyu kabul etmeme durumunda 2 hafta ileriye atıyorlar. kaldı ki daha önceki konuşmalarımızda saat belirtmediler, bugün gün içerisinde aradığımda ekibi acil koduyla yönlendireceklerini söylediler ve akşam 21:30'da biz geldik diye aradılar site güvenliğinden. ben de sitedeki gerekli yerlere haber verip izin aldım.

    edit4: bir takım ruh hastalarına cevaben servis formu ve klimanın fotoğrafları da ekte.

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    edit5: arkadaşlar yeni taşındım, yoksa klima almak için havaların 45 derece olmasını bekleyecek değildim herhalde, bir de 21:30 da neden kabul ettin diyenler için belirteyim, eğer kabul etmezseniz 15 gün sonraya yeniden gün veriyorlar. yönetim ve komşulardan izin alınca 15 gün daha cehennem sıcaklarında oturmamak için kabul ettim.

    edit6: daikin müşteri hizmetleri ile iki kere görüştüm. durumu anlattım, dediklerine göre şikayet kaydı oluşturmak ve başka bir yetkili servise montaj randevusu için sıraya sokmaktan başka bir şey yapamıyorlarmış, bu da 10-15 gün daha bu şekilde beklemek anlamına geliyor. atadıkları yeni yetkili servisin iş takvimine göre (sikinin keyfine göre) gelip montaj yapacaklarmış.

    edit7: arkadaşlar montaj için gelen ekip mend grup, daikin merkezi tarafından yönlendirilen yetkili servis. daikin tarafından telefonuma gönderilen bilgilendirme sms'ini ekliyorum.
    görsel

    edit8: sondan bir önceki edit olacak muhtemelen. az önce mend grup yetkilisi tarafından arandım, bir iki saate gelip montajı tamamlayacaklarını, hasarı onarıp zararı karşılayacaklarını ve bir sene sonrası için ücretsiz bakım hediye edeceklerini ilettiler. bekliyoruz bakalım.

    ——————

    sonedit: problem çözüldü. yetkili servis tekrar geldi ve montajı tamamladı, vakum vs tüm olması gerekenleri gözümün önünde yaptılar, duvarda açılan hasar giderildi, elektrik tesisatı yeniden çekildi ve klimam çalışmaya başladı. üstelik bir yıl sonra da ücretsiz bakım hediye ettiler. sosyal medyanın gücü bir kez daha ispat edilmiş oldu. yardımları için yazar arkadaşımız “inoktane” ye teşekkür ederim.
    görsel
    görsel

    ——————

  • pamukkale turizm'de yaşanan lgbt rezaleti

    aman allahım!'dan sonrasını okumadım. 0/10 rezillik

    edit: siyasal islamcı olduğunu anlamak için metni okumaya gerek yok. gündemi sarsan videoda malum ceo'nun yanındaki iki kişiyi merak edenler için bildiriyorum, biri bu olaya dahil olan şahıs ( merak eden baksın ), diğeri de sözlükte yazarmış, en azından attığı mesajdan anladığım o.

  • ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı

    sanal seks arayan erkek veri tabanı olarak daha çok işe yaracak hale gelmiş veri tabanıdır.

  • recep tayyip erdoğan'ın öldüğü gün yapılacaklar

    geçenlerde facebook aracılığıyla beyan ettiğim gibi,

    her nerede ve ne yapıyor olursam olayım, işi gücü bırakıp en büyük meydana çıkıp son ses kahkahalar eşliğinde bağıra çağıra eğlenerek içecek ve kutlayacağım. öyle ki kendimden geçip en sevdiğim şarkıları son ses açıp halka konser bile verebilirim.

    ek: mesaj atıp yapamazsın edemezsin diyen göt kıllarına cevap olarak olduğu gün canlı yayın yapmayı düşünüyorum. artık periscope mu olur nereden olursa iletişim adresi sağlarım.

    ek2: düzeltiyorum göt kılı değilmiş. olsun. bu ülkede gülüp eğlenmek hiç bir zaman yasak olmadı, olmayacakta. bunların karşı durduğu ne kadar güzellik varsa o gün inadına gerçekleştireceğiz buna inancım tam. bu arada, o katılmak için mesaj atanlara da teşekkür ederim. kim bilir bir zirve bile düzenleyebiliriz. toplu bir kutlama olur.