artci sarsinti5
profili

  • ptt'nin bmw 7.40d makam aracı kullanan personeli

    kimdir hangi makam sahibidir, çok merak ettim. az önce twitter'da önüme düştü.

    https://twitter.com/…glu/status/1767109447162187782

    araç bu. model yılı bir aşağı bir yukarıdır en fazla. fiyatı 11.500.000tl

    kiralık fiyatını düşünemiyorum. düşünebilenler aşağıda yazacaktır.

    halkın açlıktan ağzı kokarken, ptt gibi ne halta yaradığı belli olmayan, sürekli zarar açıklayan bir kurumun itibardan tasarruf etmemesi çok normal ülkemizde..

  • vhs kaset kiralamak

    çocukluğuma dair en güzel anılarımdan biridir kaset kiralamak. o heyecanı ve mutluluğu anlatmak imkansız.*

    89-90'lı seneler. babam akşam işten eve gelir. abime para verir, kaset kirala da film izleyelim derdi. abimle ikimiz koştur koştur videocuya (biz "videocu" diyorduk*) gidip kasetlerin arasından heyecanla seçerdik.
    universal studios'un dönen dünyasını film başlangıcında görür görmez bir keyif ve heyecan basardı beni. o gün o filmi ailecek izlerdik, ertesi gün abim geri götürüp teslim ederdi kaseti.

    geleceğe dönüş serisi, barbar conan serisi, rambo serisi aklıma gelmeyen bir sürü güzel film izledik kaset kiralayarak..* *

  • kedi köpek beslenen evde yemek yemem

    ben de yemem. çünkü önce o evdeki kedi-köpeğin poposunu yerim, sonra bacaklarını, sonra kulak, ağız, yüz, burun, göbek artık allah ne verdiyse.*

    mesela benim evde kedim var, yemek yemeyi geçtim sofraya bile birlikte oturuyoruz. hatta yemek masasına gelmezse acaba sıkıntısı mı var diye düşünüp gidip bakıyorum, masaya getiriyorum.

    ha bu sözü sarfedenlere de kızmıyorum. sadece onlar adına üzülüyorum. keşke böyle bir keyfe/zevke nail olabilselerdi.

    edit: boyu yetmese de, yemek masasında hep baş köşeye oturur.

  • ünöy şılnay eyid iyimac pıkıy nediney imac kampay

    "yönü yanlış diye camiyi yıkıp yeniden cami yapmak" olan başlığın kelimelerinin tersten yazılmış hali.

    niye böyle dandik bir başlık açtım?

    çünkü sözlük yönetimi sağolsun sol frame'e sansür uyguluyor.

    (bkz: ekşi sözlük'teki sansür)

    kendilerince içinde hassas gördükleri bazı kelimeler geçen başlıklar sol frame'de gözükmüyor. 15-20 kez deneseniz bile!* yani istediğinizi yazsanız da aslında onların istediğini yazmış oluyorsunuz. ama atatürk'e sövmek serbest mesela!

    bu da demek oluyor ki sözlüğü çok da şaapmamak lazım...

    ekleme: gelen mesajlarda geyikten ziyade daha güzel bir algı beklerdim ama sözlüğün ülkenin aynası olduğunu bir kez daha hatırlattınız. teşekkürler

    ekleme2: mesaj gelmeye devam ediyor. geyik te devam ediyor. bir iki kişi hariç kimse uygulanan sansür'e takılmamış ancak kelimelerin tersten yazılmasına takılmış. başlığın dikkat çekmesi güzel ancak "düşünmemeniz" vahim.

  • kadıköy'deki kentsel dönüşüm rezaleti

    kadıköyde kentsel dönüşüm inşaatlarından birinde şantiye şefi olarak çalışıyorum. bazı arkadaşların da bahsettiği üzere olayın chp'yle ilgisi yok. riskli bölgeler çevre ve şehircilik bakanlığı tarafından belirlenir. belediyelerin ben şu mahallemi riskli bölge ilan ediyorum, burada kentsel dönüşüm yapacağım deme gibi bir yetkisi yoktur. yani avcılardan başlanmayıp kadıköyden başlanmasının sebebi chp değil bizzat akp'dir. ha başta chp olsaydı farklı mı olurdu? kesinlikle olmazdı.

    kentsel dönüşüm gereklidir. ancak bu şekilde olanından değil. çünkü 50 sene sonra tekrar bir kentsel dönüşüm gerekecektir. şu an yapılan günü kurtarmaktır.

    şantiyemde iş güvenliğinin gerektirdiği bütün koşulları sağlamaya çalışıyorum. ve %80-90 oranında da sağlıyorum diyebilirim. geçen gün meydana gelen kaza arka sokağımda oldu ve kadıncağızı yerde yatarken gözlerimle gördüm. görmez olaydım...

    bu konuda empati yaptığımda suçun kimde olduğunu çözemedim. şoförde mi, malzemeyi yükleyen fabrikada mı, kentsel dönüşümü çıkaranlarda mı, belediyede mi, malzemeyi isteyen şantiyede mi, müteahhitte mi vs. vs. vs.

    hepimizin eline o kadıncağızın kanı bulaşmış durumda. kimse bende suç yok diyemez. burada evlerinin önündeki şantiyeden dert yananlar, sıra kendilerine geldiğinde müteahhitten 1m2 fazla koparmak için atmadıkları takla, yapmadıkları ahlaksızlık satmadıkları eş dost komşu kalmıyor.

    32 senelik hayatım boyunca ülkemin insanlarının yaşadığımız şu dönemdeki gibi yozlaştığı, cahilleştiği, bencilleştiği, çok garip bir hal aldığı hissine hiç bu kadar kapılmamıştım.
    sonumuz iyi olur inşallah.